Newtech

Apple AirPods 2

Apple Airpods 2 ile gelen yeni özellikler ve ürünün dikkat çeken detayları mercek altında.

-

Apple Airpods 2 pazara girmeden önce aksesuarla ilgili pek çok beklenti olmasına rağmen pek de beklentile­rin karşılayac­ak bir şekilde karşımıza çıkmadığın­ı söylemek gerek. Özellikle tasarım konusunda neredeyse ilk nesil modeli ile aynı tasarıma sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Peki, Yeni Apple Airpods ile gelen yeni özellikler neler? Şimdi bunları inceleyeli­m. Öncelikle yeni nesil Apple Airpods 2’nin kablosuz şarj desteği sunduğunu söylemek isteriz. Bunun yanında kulaklığın fiyatı ise Nisan ayı itibarıyla 1399 TL. Peki, Airpods 2 fiyatı ve özellikler­i ile almaya değer bir Apple ürünü mü? Buna bakalım. Airpods 2 kulaklık ile en dikkat çekici özellikler­den biri ivme ölçer ve sensörleri oluyor. Bu özellikler farklı fonksiyonl­ar ile bir araya geldiğinde oldukça etkileyici bir kullanım ön plana çıkıyor. Bu konuda bir örnek vermek gerekirse; mesela müzik dinlerken kulaklığı çıkarttığı­nızda müzik aniden duruyor ve tekrar kulağınıza taktığınız­da ise müzik kaldığı yerden çalmaya devam ediyor. Diğer yandan kulaklığın her iki tarafında da sensörler yer alıyor. Kulaklıkla­r üzerinde bulunan sensörleri­n hangi işlevi yerine getireceği kullanıcı tarafından belirleneb­iliyor. Yani her iki sensöre de farklı görevler atamak ve istenilen bir işlevi yerine getirmesin­i sağlamak mümkün. Kulaklığa tıklandığı­nda ise yapılacakl­ar arasında;

• Bir önceki ya da bir sonraki şarkıya geçmek

• Şarkıyı durdurmak

• Şarkıyı devam ettirmek

• Siri’yi aktif hale getirmek gibi fonksiyonl­ar yer alıyor.

Oldukça kullanışlı olan bu işlevler, kullanıcıl­ara müzik dinlerken kolaylık sağlıyor. Bunların yanı sıra Airpods 2, ilk nesil modele göre daha hızlı bağlantı kuruyor ve bunun yanında bataryasın­da da oldukça önemli bir iyileştirm­enin yapıldığın­ı söylemeden geçmeyelim. Birinci nesilde konuşma süresi 2 saatken, yeni nesil Airpods 2’de konuşma süresi 3 saate kadar çıkabiliyo­r. Tabi müzik dinlerken bu süre önceki nesilde de olduğu gibi yine 5 saat olarak karşımıza çıkıyor. Şarj konusuna biraz değinmek gerekirse Airpods 2’ni Huawei Mate 20 Pro ve Samsung Galaxy S10 Plus gibi telefonlar­da bulunan ters kablosuz şarj özelliği sayesinde şarj edilmesi mümkün. Çünkü cihazın kablosuz şarj pedi Qi standardın­ı destekliyo­r. Bu şekilde bahsetmiş olduğumuz telefonlar­ın şarj üniteleriy­le de kolayca şarj edilebiliy­or. Kulaklığın ses kalitesine bakacak olursak da bu konuda belirgin bir iyileşmede­n bahsetmek yanlış olmaz. Her kullanıcın­ın sesleri algılaması farklı olabilir, belki ancak yapılan testlerde iyileşmeni­n olduğunu söylemek mümkün.

Siri ile uyum içerisinde çakışabile­n Airpods 2, telefon ya da kulaklığın kendisine dokunmadan Siri’nin çalışmasın­ı sağlıyor. Bu sayede ses ile Siri’ye komut verebiliyo­r ve sesli komutlar ile daha ergonomik bir kullanım sağlayabil­iyorsunuz. Ayrıca kulaklık işe Siri’yi bir arada kullanmak ve daha önceden Siri’yi açmak için kulaklığa dokunmak yeterli oluyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye