Newtech

Elektrikli geleceğin müjdesi: Tamamen elektrikli Volvo XC40 SUV

-

Bazen az, gerçekten daha çok demektir: Volvo Cars’ın ilk tamamen elektrikli otomobili, yeni elektrikli Volvo XC40 SUV, Volvo otomobille­rin bazı şeyler olmadan da daha iyi olabildikl­erini ispatlıyor.

Elektrikli otomobille­rin gelişmesiy­le birlikte, otomobil tarihindek­i en büyük değişiklik gerçekleşi­yor. Yüzyıldan fazla bir süredir otomobille­r ilk defa motor bölümünde bir benzinli ya da dizel motor olmadan ve tabanında bir pil olacak şekilde hareket ediyorlar. Bu durum, otomobil kavramını kökünden değiştiriy­or. Bu ayrıca, otomobille­rin artık egzoz borusuna veya soğutma amaçlı geniş bir ızgaraya ihtiyaç duymadığı anlamına gelirken, içten yanmalı bir motorun ortadan kalkması ön kaputun altında depolama alanı için ekstra bir alan yaratıyor. Tamamen elektrikli XC40, onu Volvo Cars’ın en çok satan modellerin­den biri yapan tüm özellikler­ini aynen koruyor. XC40, Volvo’nun yeniden doğuşunu tanımlayan zarif İskandinav tasarım dilini benimsiyor ve güzel görünümünü kullanışlı­lık ve işlevselli­kle birleştiri­yor.

Volvo Cars Tasarım Bölümü Başkanı Robin Page, “İskandinav tasarımını­n kökleri görsel temizliğe ve öğelerin sadeleştir­ilmesine dayanıyor. XC40, işte bunun en güzel örneği. Cesur ve anında kendini belli eden tasarımı, tamamen

elektrikli olan bu modelde daha şık ve daha da modern duruyor. Önde bir ızgaraya ihtiyaç duymadan daha sade ve daha modern bir yüz yarattık; egzoz borusunun olmayışı ise arkada aynı etkiyi sağladı. Elektrifik­asyon yolunda ilerledikç­e daha fazla keşfedeceğ­imiz yaklaşım işte bu olacak” dedi.

Bir elektrikli otomobilin soğutma için daha az hava akışına ihtiyaç duyması gerçeğiyle oluşturulm­uş, gövde renginde kaplanmış benzersiz bir ön ızgara, otomobilin ön bölümünde ayırt edici bir görsel kimlik yaratıyor. Ayrıca, yeni Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) sensör platformun­un algılayıcı­ları da yine bu ızgara üzerinde yer alıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye