Newtech

Büyük riş Alışve sın... Başla

Panik yok, hersey kontrol altinda

-

Gerek mağazalar gerekse de e-ticaret platformla­rında inanması güç indirim ve kampanyala­ra sahne olacak o sürprizler­le dolu alışveriş gününe sayılı zaman kaldı. Gün mü demek lazım, günlerine mi o da tartışmaya çok açık. Ama şurası kesin ki, Kasım ayının son iki haftası hareketli geçecek.

Black Friday nedir?

İsterseniz önce bu ismi biraz açalım. Black Friday; Türkçe tam karşılığı “Kara Cuma”. Türkiye’de mağazalar, alışveriş siteleri Cuma’nın bu kara halinin pek sevimli durmayacağ­ını düşünerek, bu özel güne daha çekici adlar vermişler; Şahane, Efsane, Muhteşem Cuma gibi. Biz dosya içinde herkes tarafından çok bilinen özüne bağlı kalarak olaya “Black Friday” diyerek, anlatımımı­za devam edeceğiz.

1932’den günümüze kadar süregelen ve esasında ABD’de Şükran Günü (Thanksgivi­ng Day) olarak bilinen bayramdan sonraki ilk Cuma gününe verilen isim olan Black Friday, özetle yerelden küresel hale gelen ‘bayram tadında’ bir alışveriş günüdür. Bu tarihte mağaza ve alışveriş siteleri büyük kampanyala­r, indirimler yapar. Mağazaları­n erken saatlerde açıldığı Black Friday’de aynı zamanda geç kapanma gibi bir tür ritüel halini alan süreç söz konusu. Dalga dalga tüm dünyada etkisini gösteren, ülkemizde de her yıl gerek mağazalar gerekse e-ticaret platformla­rında inanması güç indirim ve kampanyala­ra sahne olan Black Friday için efsane, muhteşem Cuma’nın yanısıra ‘alışveriş bayramı’ demek de yanlış olmaz.

Black Friday ne zaman?

İşte beklenen sorunun yanıtı; 2019 yılı için Black Friday, 29 Kasım Cuma günü itibarıyla gerçekleşe­cek. Bu tarih, sürprizler ve inanılmaz indirimler­le yüzleri güldürecek.

Tüketici elektroniğ­i başta olmak üzere sektörde yoğun bir hareketlil­iğe sahne olacak. Yılın geri kalanına kıyasla bütçe dostu avantajlar eşliğinde alışverişl­er yapılacak.

Bu arada 29 Kasım öncesinde de sürpriz indirimler görülecek. Genelde Kasım ayının ikinci haftası itibarıyla büyük indirimler­le karşılaşma­ya başlayacak­sınız. Black Friday indirimler­i, birçok mağaza için devam eden hafta sonunda da sürecek. Yani Kasım ayının sonu ve Aralık ayının başı arasındaki dönemde gerçek bir alışveriş şöleni yaşanacak.

29 Kasım indirimler­in ‘tavan yapacağı’ gün olacak. Bu nedenle tüm gözlerin çevrildiği 29 Kasım 2019’a dikkat diyoruz!

Türkiye’de Black Friday indirimler­i ve kampanyala­rı

Küresel piyasaları­n her yerde aktif olması ve e-ihracat gibi yöntemleri­n yaygınlaşm­ası ile birlikte, ürünlere ulaşım da ciddi bir kolaylığa kavuştu. Black Friday ile birlikte; ihtiyaç duyduğunuz teknolojik ürünlere belki de bugüne kadar asla göremeyece­ğiniz uygun fiyatlarla sahip olabilirsi­niz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye