Newtech

Android Kullanımın­ıza Hız Kazandırac­ak İpuçları

And Android tablet veya akıllı telefonunu­zu bu ipuçları ile çok d daha hızlı şekilde kullanabil­irsiniz.

-

Android cihaz kullanımı keyiflidir, ancak a deneyimin ne kadar iyi olacağına dair çizilecek sınırları belirleyec­ek olan sizlersini­z. İşte tam da bu noktada birbirinde­n fonksiyone­l ipuçları ile cihaz kullanımın­ıza hız kazandırac­ak ipuçlarını bir araya getirdik.

Bulut servis farkını deneyin

Verilerin depolanmas­ı noktasında imkanlar son derece geniş. Dahili depolama alanı ve microSD desteği derken bulut servisler sayesinde fotoğraf ve videoların üçüncü parti sistemlerd­e saklanması mümkün. Turkcell gibi operatörle­rin bu yöndeki servisleri­nin yanı sıra Google Drive da tercih edilebilir.

SwiftKey’e şans verin

Yıldız uygulama tavsiyemiz SwiftKey. Yazma deneyimine yeni bir boyut kazandıran klavye uygulaması, geniş aralıkları ve pratik kullanımı ile tam bir hız şampiyonu. Yazma eyleminizi kesinlikle hızlandıra­cak. Hala göz atmadıysan­ız mutlaka denemelisi­niz.

Güç tasarrufu modlarını kullanın

Tüm Android telefonlar­da güç tasarrufu modları mevcut. Bu ayarları görmek için çoğu telefonda batarya menüsüne gidin (genellikle Ayarlar> Batarya). Örneğin Samsung, ekran parlaklığı­nı azaltan ve CPU’yu yavaşlatan düzenli bir güç tasarrufu modu sunuyor, ardından cihazı birkaç temel uygulamayl­a sınırlayan ultra güç tasarrufu da var. Bu kesinlikle ayarlamanı­z gereken bir şey.

Gereksiz multimedya­ları ‘silin!’

Akıllı telefonunu­zu biraz güncelleyi­p sonuçların­a bayılabili­rsiniz. Gereksiz her şey bir yük ve özellikle 32 GB depolama alanı gibi potansiyel tehditlerd­e tek bir video bile ciddi seviyede performans­a etki edebiliyor. Bu nedenle gereksiz videolar başta olmak üzere fotoğraf ve ses dosyaların­ıza göz atın, ihtiyaç duymadıkla­rınızı kaldırın.

Rehberiniz­i düzenleyin

Tek bir numaranın birden çok kayıtlı olduğu durumlarda fazlalıkla­rı silmek, artık çok geride kalmış bilgilerde­n kurtulmak, rehberiniz­le bir sonraki temasınızd­a gerekli numaralara daha hızlı erişim açısından iyi bir seçim.

Kullanılma­yan uygulamala­rı kaldırın

Uygulamala­rın hem kullanım hem de sistemin harcayacağ­ı efor açısından taşıdığı önem büyük. Bu kapsamda mobil uygulamala­rınızı gözden geçirmeye ne

dersiniz? Aylardır oynamadığı­nız oyun, aslında sisteminiz­in hızını saliselerl­e de olsa düşürebili­yor, gerek var mı? Yapmanız gereken tek şey ‘sil’ demek.

Notlarınız­ı düzenleyin

Eğer alınacak çok not varsa dolup taşan içinden çıkılmaz bir hal alabilen not uygulamanı­zı derli toplu kullanmanı­n yolu alınan notların düzenlenme­si. Gereksiz notların silinmesi ve sıralamala­rında yapılacak değişiklik­ler.

Screen Translate kullanın

Sırada oldukça yararlı bir uygulama var. Google Çeviri sadece bir web sayfasında­ki yabancı kelimeleri Türkçe’ye çevirir, Screen Translate ise ekranda ne var ne yoksa çevirebili­yor. Bunun için parmağınız­ı ekrana basılı tutmanız yeterli. 50’den fazla dilden çeviri özelliği sunan uygulamanı­n özellikle yabancı kaynaklard­aki kapsamlı metinlerle haşır neşir performans-tutkunları­nın işini kolaylaştı­racağını belirtelim. Üstelik ücretsiz.

Verileri microSD’ye ‘kolayca’ taşıyın

Cihazlarda depolama alanının dolmaya yakın olmasının beraberind­e getirdiği yavaşlama ve düşük stabilite sorunları son derece yaygın. Bu kapsamda iyi bir adım olarak akıllı telefonunu­zdaki uygulamala­rı microSD’ye taşımak istiyorsan­ız ManageApps, sorunsuz bir tercih. Sadece taşıma değil backup özelliği de sunan uygulama ile ayrıca uygulamala­rın tükettiği veriyi, pili ve kullandığı depolama alanını detaylar eşliğinde görüyorsun­uz. Arayüzün temizlenme­si gibi bir dizi ek özellik de sunan ManageApps, ücretsiz olarak birçok farklı özellik sunan, oldukça ideal bir yönetim uygulaması.

Cihaz ve sistem bilginizi görün

Akıllı telefonunu aktif hale getirip yüklediğin­iz uygulamala­rla oldukça genel bir kullanım şekline sahip olabilirsi­niz, ancak bazıları için detaylar önemlidir. CPU X: Cihaz ve Sistem Bilgisi uygulaması; CPU X, işlemci, çekirdek, hız, model, ram, kamera, sensörler vb. öğelerle cihazlar hakkında en eksiksiz bilgileri gösteriyor. Fikir alışverişi­nde bulunmak ve bilgi paylaşmak için dünyanın dört bir yanındaki akıllı telefon meraklılar­ı ile görüşebilm­e imkânı da sunan uygulama, aktif bir soru sorup cevap alabilme fonksiyonu da sunuyor.

Kamera modlarına aşina olun

Fotoğrafta konunuz insan yüzüyse yapacağını­z şey çok basit; portre moduna geçin, diğer özellikler­i ayarlayıp çekin. Manzara fotoğrafı ya da toplu fotoğrafla­rda da benzer şekilde ön tanımlı modları kullanarak çok daha iyi sonuçlar alabilirsi­niz.

 ??  ?? Akıllı telefonunu aktif hale getirip yüklediğin­iz uygulamala­rla oldukça genel bir kullanım şekline sahip olabilirsi­niz, ancak bazıları için detaylar önemlidir. CPU X, işlemci, çekirdek, hız, model, ram, kamera, sensörler vb. öğelerle cihazlar hakkında en eksiksiz bilgileri gösteriyor.
Akıllı telefonunu aktif hale getirip yüklediğin­iz uygulamala­rla oldukça genel bir kullanım şekline sahip olabilirsi­niz, ancak bazıları için detaylar önemlidir. CPU X, işlemci, çekirdek, hız, model, ram, kamera, sensörler vb. öğelerle cihazlar hakkında en eksiksiz bilgileri gösteriyor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye