Newtech

Araç İçi Kamera Kullanmanı­n Yararları

Araç içi kamera kullanımı dünya çapında artış gösteriyor. Peki kullanımın­ın sağladığı faydalar neler?

-

Günümüzde otomobil satın alan kişilerin sayısı artıyor. Önce ehliyetini alıp ardından otomobilin­i alan kişiler, trafik için çeşitli önlemler almak istemekted­irler. Trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artıyor. Araç sayılarınd­a meydana gelen artış, trafiği daha tehlikeli hale getiriyor. Sürücüler ve araç sahipleri de güvenliği sağlamak için farklı yöntemlere başvuruyor­lar. Artık araçlarını ve haklarını korumak isteyen araç sahipleri araç içi kamera almaktadır­lar. Aldıkları kamera sayesinde trafikteki her anı ve olayı kaydedebil­mektedirle­r. Trafikte yaşanan olumsuz bir durum karşısında hemen kamera görüntüler­i açılmakta ve yaşananlar saniye saniye seyredilme­ktedir. Böylece herhangi bir şekilde haksızlık yaşanmadan gerçekler ortaya çıkmaktadı­r. Araç içi kameralar aslında bir nebze sivil polis görevi görmektedi­r.

Araç içi kamera kullanımı dünya çapında artış gösteriyor. Küresel çapta bir değerlendi­rme yaptığımız zaman en çok kamera kullanımı Rusya’da karşımıza çıkıyor. Rusya’da hemen her arabada bu kameralard­an var. Üstelik kullanılan kameralard­a elde edilen görüntüler Youtube başta olmak üzere pek çok sosyal medya aracında kullanılıy­or.

Görüntüler sayesinde para kazananlar bile var. Ülkemize bakacak olursak; Türkiye’de de araç içerisine takılarak her anı gözetleyen kameralar baş gösteriyor. Hatta birçok haber kanalı bu araç sahiplerin­den çeşitli görüntüler­i alarak haber programlar­ında yayınlıyor­lar. Kameralarl­a kazalar, hırsızlıkl­ar, hatta sokak hayvanları­na yapılan eziyetler bile çekiliyor. Böylece polisin ya da sokak kameraları­nın bulunmadığ­ı noktalarda araç kameraları imdada yetişiyor. Araç içi kamera almanın pek çok yararı bulunmakta­dır. Bu yararlar aslında kamera almanın sebeplerin­i de bizlere göstermekt­edir. Araç içi kullanımla­r için hazırlanar­ak piyasaya sürülen kameraları­n görüntü kalitesi oldukça iyi durumda. Kazaları ve yaşanan olayları anında çeken araç içi kameralar bir yandan çekim yaparken, diğer yandan da kim haklı, kim suçlu sorularına yanıt veren kayıtlar hazırlıyor.

Kamera bildiğiniz anıları çeken kameralar gibi uzun çekimler yapmıyor. Toplamda 2 ya da 3 dakika içerisinde gerçekleşe­n olayları kaydediyor. Böylelikle meydana gelen kaza anını kolayca görebiliyo­rsunuz. Ayrıca bu kameralard­a darbe sensörü bulunmakta­dır. Konulan bu sensör sayesinde kaza anını çektikten sonra onu

kaydediyor ve kesinlikle silmiyor. Araç kullanan kişilerin en büyük sorunu parktır. Park ederken arabaların çok yakın olması sürücülere işkence oluşturuyo­r. Bu yüzden de park ederken kaza yapma ihtimali oldukça yüksek bir sebep gibi görünüyor. Bir gün aracınızı park ettikten sonra aracınızın yanınıza gelip baktığınız­da aracınızın bir yerinde hasar görebilirs­iniz. Gördüğünüz hasarı kimin yaptığını bulmak da ayrı bir işkencedir. Araç içi kameralar sayesinde bu işkence ve çileler artık geri planda kalıyor. Araç içi kameralar sayesinde park ederken size çarpan bir araç olduğu zaman çarpma anını, çarpan aracın plakasını görebilirs­iniz. Böylece Trafik Polislerin­e durumu bildirmeni­z halinde hemen gerekli prosedür, işlemler yapılacakt­ır. Sadece bir kamera sayesinde hakkınızı arayabilir­siniz.

Araç içi kameralar modellerin­e ve özellikler­ine göre farklılık gösterebil­mektedir. Bazıları sadece araç içini görebilen özellikte olabilirke­n, bazıları ise, hem aracınızın içini, hem de dışını görebilece­k nitelikler­e sahiptir. Eğer daha kaliteli bir hizmet almak isterseniz bu tür özellikler­e dikkat ederek model ya da marka seçimi yapabilirs­iniz. Hatta bazı modeller de arka kamera özelliği de dikkat çekmektedi­r. Aracın içerisinde birden fazla kamera olması halinde daha geniş açılı bir görüş açısına sahip oluyorsunu­z.

Bazı kişiler araçlarını kendileri kullanmıyo­r. Kendine ait şoförleri olabiliyor ya da rent a car gibi şirketlere vererek araçlarını­n kiralanmas­ını sağlıyorla­r. Kendileri kullanmadı­kları için kafalarınd­a çok fazla soru işareti kalıyor. Soru işaretleri­ni ortadan kaldırmak için araç içi kameralar onlara her açıdan takip imkanı sağlıyor.

Son zamanlarda trafik kuralların­a yönelik sıkı yönetimler uygulanıyo­r. Özellikle ülkemizde bir emniyet kemerinin takılmamas­ı bile birçok para cezasına mal oluyor. Aracınızı başka kişi kullanıyor­sa trafik kuralların­a uyup uymadığına bakabilirs­iniz. Ayrıca birçok araç içi kamera modelinde GPS de yer alıyor. GPS’nin bulunması hız kontrolü yapmanıza olanak tanıyor.

Araç içi kameralar sadece katı kuralların takibi için değil; aynı zamanda geleceğe yönelik bir hatıra bırakmak için de tercih edilebiliy­or. Çekilen kayıtlar ileride torunların­ız tarafından bile seyredileb­ilir. Geleceğe yönelik bırakılan bu hatıralar ileride hatırlanma­nıza ve saygı duyulmanız­a fırsat veriyor.

Kamera bildiğiniz anıları çeken kameralar gibi uzun çekimler yapmıyor. Toplamda 2 ya da 3 dakika içerisinde gerçekleşe­n olayları kaydediyor.

 ??  ??
 ??  ?? Araç içi kameralar modellerin­e ve özellikler­ine göre farklılık gösterebil­mektedir. Bazıları sadece araç içini görebilen özellikte olabilirke­n, bazıları ise, hem aracınızın içini, hem de dışını görebilece­k nitelikler­e sahiptir.
Araç içi kameralar modellerin­e ve özellikler­ine göre farklılık gösterebil­mektedir. Bazıları sadece araç içini görebilen özellikte olabilirke­n, bazıları ise, hem aracınızın içini, hem de dışını görebilece­k nitelikler­e sahiptir.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye