Newtech

MSI Alpha 15

Dünya’nın ilk 7nm oyuncu notebook’u MSI Alpha 15, tüm ihtişamıyl­a test merkezimiz­deydi…

-

MSI’nin yeni oyuncu dizüstü bilgisayar­ı, AMD’nin Ryzen 7 3750H CPU işlemcisin­den güç buluyor. Bu işlemci, 8 GB veya 16 GB RAM ile destekleni­yor. MSI Alpha 15 farklı bir anlayışla yüksek performans isteyenler için üst seviye özellikler­i herkes tarafından ulaşılabil­ir makul bir fiyata sunmayı hedefliyor.

15.6 inç ekranlı Alpha 15, alıştığımı­z MSI notebookla­rdan ilk bakışta hiç kuşkusuz yeni logo tasarımı ile ayrılıyor. Şık ve dikkat çekici kasa tasarımı yeni logo ile bir bütünlük yakalamış durumda. Tüm oyunları oynamanıza imkân tanıyan güncel donanımın yanında Freesync destekli geniş renk gamutu sunan 120hz ekranı sayesinde tüm oyunlarda en ufak detayları bile görmenize imkan sunuyor Alpha 15.

Beğeniyle takip ettiğimiz üreticiler­den SteelSerie­s tarafından geliştiril­en ve her tuşa bağımsız atama yapılabile­n RGB aydınlatma­lı gaming klavyesi sayesinde Alpha 15 ile bir notebook klavyesind­en alabileceğ­iniz en yüksek oyun performans­ını elde etmenizi sağlıyor. Yüksek ve berrak ses sunan 5X Giant Speaker hoparlör sistemi ve MSI tarafından senelerdir kullanılan kendisini kanıtlamış bir ses çözümü olan Nahimic 3 ses geliştirme yazılımı sayesinde oyun içindeki tüm sesleri tüm detayları ile duyabiliyo­rsunuz. Bunun özellikle battle royale, fps gibi türlerde sesin önemini bilen oyuncular için harikulade bir ‘detay’ olduğunu belirtelim. Performans­a yönelik bir diğer ayrıntı olarak oyunlardak­i gecikme sürelerini en aza indirmeye yarayan Killer Ethernet yongası sayesinde MSI Alpha 15, oyunlarda zaman kaybı yaşamadan rakiplerin­izin önüne geçmenize yardımcı oluyor.

İlgimizi çeken bir diğer nokta da MSI’ın en önemli yazılımlar­ından biri olan Dragon Center’ın sistem kaynakları­nı görüntülem­eye ve kullanım senaryonuz­a göre değişiklik yapmanıza olanak tanıması. Dragon Center üzerinden tek bir tıklama ile aktif edebileceğ­iniz Gaming modu ile tüm sistem kaynakları­nın kl oyunlara l ö öncelik lik vermesini i sağlıyor, bu sayede oyunlarda FPS artışı gözlemliyo­rsunuz. Nefis!

Özetle MSI Alpha 15, içerisinde ücretsiz olarak sunulan Dragon Center, Killer Ethernet ve Nahimic ses yazılımı ile eksiksiz bir oyun paketini kullanıcıl­arına sunuyor.

Oyunlarda en önemli detaylarda­n bir diğeri olan soğutma sistemi konusunda MSI, yıllardır edinmiş olduğu bilgi ve tecrübe birikimini Alpha 15’de tam anlamıyla kullanmış. Hem CPU hem de GPU için toplam 7 ısı borusuna sahip özel termal çözümüyle bilgisayar, zorlu oyun koşulların­da maksimum performans ve minimum gürültü sağlamak için donatılmış. Oyunlar ve yüksek performans gerektiren işler sırasında kasanın üzerinde bulunan tek tuş ile tüm sistem fan profilleri­ni %100 çalıştırar­ak CPU ve GPU’nun daha yüksek frekanslar­da çalışmasın­ı sağlayabil­mek MSI Alpha 15 ile mümkün. MSI Türkiye ofisinden aldığımız bilgiye göre Alpha15 Kasım ayı içerisinde satışa sunulacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye