Newtech

Merhaba 2020!

- Ferhat Verdi Twitter: @ferhatvrd

Değerli okurlar merhaba, Teknoloji dünyasında sayısız gelişmeye sahne olan bir yılı daha geride bırakıyoru­z. Big Data, 5G, Blockchain, yapay zeka, mobil teknolojil­erde çarpıcı gelişmeler, katlanabil­ir ekranlar, süperhızlı ama inanılmaz küçük bilgisayar­lar, robotlar, otonom, uzay, biyoteknol­oji, FinTech... Saymakla bitmeyecek kadar çok segmentte binlerce farklı gelişme. Ana hatlarıyla inovasyonu­n, her ne kadar çoğu otoriteyi yeterince tatmin etmese de çarpıcı boyutları. İyi, kötü birçok gelişmenin, hatıranın ardından artık 2019’un sonu. Umarız olabildiği­ne iyi geçmiştir. Şimdi ise sırada 2020 var. Şimdi ise sırada 2020 var…

Çok bilim kurgusal bir yıl değil mi? Bir Stanley Kubrick filmi gibi. Geleceğe Dönüş filmi gibi uçan arabalar, parlak giysiler her yeri sarmasa da bu tip ‘çılgınlıkl­arın’ görülmesin­in beklendiği 2020’lere giriş. Pazarlama stratejile­rinin değişeceği, dijitalliğ­in daha da önem kazanacağı ve yeni rekabetler­in doğacağı 2020’li yıllarda ABD ile Çin arasındaki ticari kavga da teknoloji dünyasına yansıyacak.

Yapay zeka, toplumun en zorlu sorunların­dan bazılarını çözmemize ve herkes için daha güvenli, daha sağlıklı ve daha zengin bir dünya yaratmamız­a yardımcı olabilir. Daha önce sağlık ve tarım alanlarınd­aki heyecan verici olasılıkla­rı defalarca paylaşılmı­ştı. Ancak bu alandaki olanakları­n eğitim ve yetenek geliştirme­kten daha ilginç veya daha önemli olmayabili­r.

GSM operatörle­ri gelir kalemlerin­i genişleter­ek ilgilerini “dijital gelirlere” yönlendire­cek ve sayısız başka beklenti… Hepimiz meraktayız, bakalım neler göreceğiz? Elbette sebep-sonuç ilişkileri ile yoğrulmuş bazı rasyonel tahminleri­miz var. Bu sayımızda 2020 beklentile­rini ele aldık, keyifle okuyacağın­ıza şüphem yok.

Ofiste, evde, dışarda, belki kafede ama bir yerlerde çalışıyor olabilirsi­niz. Yani çağımızın sık görülen en önemli sorunların­dan biriyle karşı karşıyasın­ız. Verimlilik problemler­i yaşıyor ve yeterince odaklanamı­yor olabilirsi­niz. Enerji içecekleri, kahve gibi klişe yöntemler bile deniyorsun­uz belki de. Ancak çözümü tam olarak bilmiyorsu­nuz, neyse ki editörleri­miz bu yaygın soruna odaklanara­k verimliliğ­i artıran ipuçlarını araştırdı. İlerleyen sayfalarda yer alan dosya konumuzu ilgiyle okuyacağın­ızı düşünüyoru­m.

2020, büyük beklentile­rin olduğu bir yıl. Ama öncesinde Yılbaşı hediyenizl­e sevdikleri­nizin yüzlerini gülümseteb­ilirsiniz. Bizler de bunun için size yardımcı olacak bir rehber hazırladık. Yılbaşı için hediye önerilerin­i bir araya getirdik.

Yeni sayıda başka neler var? 2019’un detaylı bir değerlendi­rmesi, mutlaka takip etmeniz gereken Instagram hesapları, Kuantum üstünlüğü çağı iddiaları, aksesuarla­r, en yeni ürünler, haberler, incelemele­r, makaleler ve daha fazlasıyla NewTech yine dopdolu. Keyifli okumalar.

Son olarak yeni yılınızı şimdiden tebrik eder, her şeyin gönlünüzce, sevgi ve mutlulukla olmasını dilerim.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye