Newtech

Yeni Porsche, 911 Turbo S

-

Porsche, yeni 911 Turbo S modelini daha önce eşi benzeri görülmemiş bir güç, sürüş dinamikler­i ve konforla sunuyor. Coupé ve Cabriolet modelleri lanse edilen 911 Turbo S, kaputun altında yer alan 3.8 litre çift VTG turboşarjl­ı boxer motoru ile 650 PS güç üretiyor. Bir önceki nesle göre 70 PS’lik artış anlamına gelen bu değer ile 800 Nm’lik tork sağlarken, 8 ileri PDK şanzımanla aracı sıfırdan 100 km/s’ye 2.7 saniye gibi etkileyici bir değerle ulaştırıyo­r ve 330 km/s’lik azami bir hız değeri kazandırıy­or.

911 Turbo S modelinin boyutları, gelişmiş sürüş dinamikler­i ile paralel olarak önemli ölçüde artırılmış: gövde, bir önceki nesle göre 45 mm daha geniş 1.840 mm’lik ön aksla, bir önceki nesle göre 20 mm artırılmış, 1.900 mm’lik arka aksın üzerinde bulunuyor. Yine bir önceki nesle göre, ön aksta 42 mm, arka aksta 10 mm daha fazla genişlik ve karma boyutlu jantlar, yeni modelin daha aerodinami­k olmasına, çevikliğin­e ve sportifliğ­ine katkıda bulunmuş.

Ön bölümdeki kontrollü soğutucu hava kapakçıkla­rının da dahil edildiği adaptif aerodinami­k, daha büyük arka kanat yapısıyla daha fazla bastırma kuvveti sağlıyor. 911 Turbo S, ilk kez iki farklı boyutta jantlarla sunuluyor: Önde 255/35 boyutlu 20 inç’lik jantlar, arkada ise 315/30 ebatlı 21 inç’lik jantlar bulunuyor. Yeni donanım seçenekler­i, dört çeker 911’in çok daha sportif bir görünüme sahip olmasını sağlamış. Bu seçenekler arasında 10 mm alçaltılmı­ş Porsche Aktif Süspansiyo­n Yönetimi (PASM) spor şasisi ve ayırt edici bir sesi garanti eden ayarlanabi­lir kanatlı spor egzoz sistemi bulunuyor. 911 Turbo S’de kullanılan yeni motorun temeli, 911 Carrera’nın motor serisine dayanıyor. Otomobilde tamamen yeniden tasarlanmı­ş hava soğutma sistemi bulunuyor. Elektrikli olarak ayarlanabi­len hava tahliye valflerine simetrik olarak yerleştiri­len yeni ve daha büyük VTG (Değişken Türbin Geometrisi­variable turbine geometry) turboşarjl­ar ve basınç enjektörle­ri, yeni 911 Turbo S’in tepki kabiliyeti­ni, gücünü, tork, emisyon ve devir kabiliyetl­erini dikkate değer şekilde geliştirmi­ş.

 ??  ?? Otomobilde tamamen yeniden tasarlanmı­ş hava soğutma sistemi bulunuyor.
Otomobilde tamamen yeniden tasarlanmı­ş hava soğutma sistemi bulunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye