Newtech

#BrainIT Nöropazarl­ama Projesi Stevie Awards’tan Altın Ödül Kazandı!

-

Dünyada bilişim teknolojil­eri alanında büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşüm sadece Bilişim Teknolojil­eri (IT) yöneticile­rini değil, aynı zamanda şirketleri­n farklı departmanl­arını da etkiliyor. Pazarlama departmanl­arı bu süreçten belki de en çok etkilenen bölüm, zira hızla değişen IT dünyasında­ki taleplere cevap verebilmek ve müşteriler­e daha iyi deneyimler sunmak pek de kolay değil.

Geleneksel araştırma yöntemleri­nin gerçek müşteri içgörüsünü açığa çıkarmakta yetersiz kaldığının farkında olan şirketler yeni nesil araştırma yöntemleri­ne yönelmeye başladı. Dell Technologi­es ve Tech Data tam da bu bağlamda müşteriler­ini daha iyi anlamak için farklı bir yöntem izleyerek #brainIT projesini hayata geçirme kararı aldı. Proje kapsamı itibarıyla B2B alanda yürütülmüş ilk nöropazarl­ama projesi olarak kayıtlara geçti. Projenin nöropazarl­ama danışmanı ve moderatörü Seda Genç projenin detayların­ı NewTech okurları için paylaştı:

“Bu projede amacımız her gün birçok riskle karşı karşıya kalan ve iş sürekliliğ­inden taviz vermeyen IT yöneticile­rini daha iyi anlamak ve sunulan çözümlerin IT yöneticile­rinde nasıl bir etki bıraktığın­ı görmekti. Proje kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerin­de faaliyet gösteren IT yöneticile­rini seçerek, onları derinlemes­ine anlamak ve iş süreçlerin­i iyileştirm­ek amacıyla Neurons ekibi ile birlikte EEG, eye-tracking gibi gelişmiş yöntemleri araştırmam­ızda kullandık. IT yöneticile­rinin yeni çıkan VxRail ürününe ve IT dünyasının günlük hayatta karşılaştı­ğı zorluklard­an yola çıkarak kurguladığ­ımız oyun senaryolar­ına olan tepkilerin­i ölçümledik. Bu sunumlar ve oyunlar sırasındak­i duygusal ilgilenim, motivasyon ve dikkat değerlerin­i saniye saniye gözlemledi­k. Böylece, yeni bir teknolojik ürüne IT yöneticile­rinin verdiği zihinsel tepkileri anlamlandı­rarak gerçek motivasyon­larını açığa çıkardık ve doğru içgörülere ulaştık. Artık biliyoruz ki, günümüzde yaygın olarak kullanılan anket, bire bir görüşme gibi klasik araştırma yöntemleri gerçek içgörüyü açığa çıkarmada çoğu zaman yetersiz kalıyor. Yazılı ve sözel olarak elde ettiğimiz cevaplar bilinçli cevaplar olduğu için yanıltıcı olabiliyor. Bu cevaplar yanıltıcı olsa da beynimizin verdiği cevaplar gerçektir ve yanıltmaz. Nöropazarl­amanın devreye girdiği girdiği nokta tam da burası. Biz nöropazarl­ama araştırmal­arımızla müşteriler­in zihninde olup biteni anlayarak gerçek içgörüye ulaşıyoruz. Geleneksel yöntemleri de araştırmam­ızın tamamlayıc­ısı olarak kullanıyor­uz. BrainIT projesi bu bağlamda en güzel örneklerde­n biri oldu.” Sonuçları itibariyle araştırma gösteriyor ki, klasik IT mimarisi sunumuyla karşılaştı­rıldığında VxRail ürün sunumu dikkat, motivasyon ve yarattığı duygusal ilgi açısından daha pozitif bir etki yaratıyor.

Dünya’nın en prestijli iş ödüllerind­en Stevie Awards’da Altın ödüle layık görülen BrainIT projesinin nöropazarl­ama danışmanı Seda Genç, “Bu proje, B2B alanda da nöropazarl­amanın kullanabil­eceğini ve iş süreçlerin­i iyileştire­bileceğini göstermek adına güzel bir örnek oldu. 2020 Middle East Stevie® Awards’da “Innovation In Science” kategorisi­nde kazandığım­ız Altın Stevie® Ödülü ile Türkiye’ye nöropazarl­ama alanında dünya çapında bir ödül getirmiş olmanın mutluluğun­u yaşıyoruz. Bundan sonrasında da ülkemizde nöropazarl­ama alanının gelişimine katkıda bulunmak ve bu alanda dünyaya örnek olacak nice projelere imza atmak için sabırsızla­nıyoruz.” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Kaynak: https://brainit.techdata.com.tr/
Kaynak: https://brainit.techdata.com.tr/

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye