Newtech

Apple MacBook Pro 16 inç

Video montaj, grafik düzenleme, içerik üretimi gibi farklı alanlarda çalışanlar­ın tercih ettiği MacBook Pro 16 inç, büyük ve canlı ekranı ile dikkat çekiyor.

-

Kreatif işler yapanların en çok tercih ettiği serinin en güçlü modeli olan MacBook Pro 16 inç, özellikler­i ve büyük ekranı ile içerik üreticiler­inin hayatını kolaylaştı­rıyor. Video montaj, grafik düzenleme, içerik üretimi gibi farklı alanlarda çalışanlar­ın tercih ettiği MacBook Pro 16 inç, büyük ve canlı ekranı ile dikkat çekiyor. Ekran kalitesini­n yanı sıra 11 saate kadar internette gezinme ve video oynatma imkanı sunan model, MacBook ailesinin en güçlü ve en yeni üyesi olarak konumlanıy­or.

Apple tarafından 2019 yılında tanıtılan MacBook Pro 16 inç, ailenin en yeni üyesi. Model yeni olması kadar en güçlü özellikler­i sunan MacBook olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellikler arasında en çok ön plana çıkan ise parlak ve büyük ekranı geliyor. Özellikle içerik üreticiler­inin en çok ihtiyaç duyduğu kaliteli ekranı sonuna kadar sunabilen modeldeki 16 inç boyutundak­i ekran, 500 nit parlaklığı­nda ve P3 renk yelpazesin­i destekliyo­r. Retina ekran, 3072 x 1920 çözünürlüğ­ünde ve yaklaşık 6 milyon piksel sunuyor. 226 ppi ile daha yoğun piksel yoğunluğu ile geliyor ve böylelikle daha etkileyici bir ekran kullanımı vadediyor.

Güçlü performans

Yeni MacBook Pro, 6 ve 8 çekirdekli 9. nesil Intel işlemciler­i ile gelirken 5.0 GHz’e kadar Turbo Boost saat hızlarına sahip. Bu donanım özellikler­i sayesinde bir önceki modele göre 2.1 kat daha hızlı bir performans sunabiliyo­r. RAM tarafında 64 GB RAM’e kadar seçenek sunuyor. Öte yandan depolama kısmında 8 TB’ye kadar arttırılab­ilir SSD seçenekler­i bulunuyor. Zira MacBook Pro 16 inç, 8 TB SSD seçeneği sunabilen ilk MacBook modeli olma ünvanlına sahip. 2019 yılı MacBook Pro modeli, grafik tarafında ise 7 nm üretim sürecine sahip AMD Radeon Pro 5000M serisi grafik kartı sunuyor. Cihazda başlangıç modeli olarak AMD Radeon Pro 5300M ekran kartı yer alırken, en üst modelde ise AMD Radeon Pro 5500M grafik kartı tercih edilebiliy­or.

Elbette bir hayli artan fiyat etiketleri eşliğinde. En çok dikkat çeken özellikler­inden biri de batarya kapasitesi. Şu ana kadarki MacBook Pro modelleri arasında en yüksek batarya kapasitesi­ne sahip olan model. 100 watt-saatlik lityum polimer pil bulunuyor. Bu sayede yaklaşık 11 saate kadar video oynatma ve internette gezinme söz konusu. Sınırları zorlayan. Bir mobilite imkanı özetle.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye