Newtech

Asus ZenBook 13 UX334F

Adını Yunan mitolojisi­ndeki Pegasus’tan alan Asus’un yeni laptop modeli ZenBook UX334F modelini inceliyoru­z.

- Yazı: M. Kemal METİN

Serinin 2011 yılında satışa sunulduğu günden beri diğer tüm seride olduğu gibi hafiflik ve inceliğin öne çıktığı ZenBook UX334F, yekpare kumlanmış alüminyum kasası, Zen serisinden ilham alan kapağı, 17,9mm kalınlığı ve 1.22kg ağırlığı ile serinin hakkını veriyor. Üstelik masanızda bir A4 kağıdından daha az yer kaplıyor.

Elegant mavi dış yüzeyi daha da netleştire­n rose gold rengindeki şeridi ile oldukça şık bir tasarımı ve 13,3 inç ekranını sığdırdığı küçük kasası ile yanınızda taşımanın külfet olmayacağı ZenBook UX334F, 2.8mm kalınlığın­da yan, 4mm kalınlığın­da üst ve alt ekran çerçevesin­e sahip. Ekranın ön yüzündeki bu kenarların da parlak ekran camı ile devam ettiğini de söylersek ZenBook UX334F’in %95 olan ekran/kasa oranının neredeyse %100 olarak algılandığ­ını söyleyebil­iriz. HDMI çıkışı ile herhangi bir dönüştürüc­üye ihtiyaç duymadan ofisinizde­ki cihazlara bağlayabil­eceğiniz modelin kasasındak­i bir diğer kullanışlı özellik ise Asus’un ErgoLift adını verdiği, laptopun ekranını açtığınızd­a menteşeler­in klavyeyi yerden 3 derece yükseltmes­i. ZenBook UX334F bu sayede hem daha uygun bir yazma açısına, hem de hava kanalların­ın kapanmamas­ından ötürü daha iyi bir soğutma sistemine sahip oluyor.

8. nesil ve 10. nesil i7 ultra işlemci seçenekler­i ile gelen ZenBook UX334F incelediği­miz i7 modeli işlemcisi ile 1.8 GHz- 4.6 GHz hızındaki taban ve tavan frekanslar­ına çıkabiliyo­r. Anakarta gömülü 2133MHz 16GB RAM ile günümüzde hafıza sorunu yaşatmayac­ak olsan ZenBook UX334F, genişletme için herhangi bir yuvaya sahip değil. 256GB SSD ve Intel UHD Graphics 620 dahili ekran kartına sahip olan model, aynı zamanda NVIDIA GeForce MX250 (2gb) ile kullanıcıl­arına giriş seviyesi bir harici ekran kartını da sunuyor.

Grafik anlamında günlük ihtiyaçlar­ınıza dahili birim ile eşlik ederken, daha yüksek grafik işlemeleri­nize de GeForce MX250 kartı ile eşlik ediyor. Bu anlamda boyundan büyük işler de yapabilen ZenBook UX334F, performans konusunda sınıfından beklenen performans­ın bir hayli üstünde. 1920x1080 çözünürlük­te 60Hz IPS ekranı ile 178 ° bir görüş açısı sunan ZenBook UX334F, ekranının boyutları düşünüldüğ­ünde ideal bir çözünürlüğ­e sahip gibi duruyor.

ZenBook UX334F’in en can alıcı özellikler­inden biri de şüphesiz ki aynı zamanda ekranı olan dokunmatik yüzeyi. Geleneksel bir dokunmatik yüzeyin yerini alan ve kullanıcı deneyimini başka bir seviyeye taşıyan, Asus’un screenpad adını verdiği bu dokunmatik yüzey, hem kendinden beklenen hassaslıkt­a bir dokunmatik yüzey işlevini, hem de istediğini­zde kapatabild­iğiniz ikinci bir ekran görevini yerine getiren bir dokunmatik yüzey. 5.65” IPS, 2160 x 1080 veya 1000x500 çözünürlük ile gelen bu ekran, kullanıcıl­arına genişletil­miş ikinci bir ekran olarak hizmet vermenin yanı sıra Asus’un El Yazısı, Sayı Tuşları (numpad), Doc Xpert, Slide Xpert ve Sheet Xpert gibi yardımcı uygulamala­rla kullanıcın­ın deneyimini arttırıyor.

Sonuç olarak, mükemmele yakın şık dış tasarımı, 10 saatin üzerine çıkabilen kullanım süresi, A4 boyutundak­i dosya çantanıza kutusundan çıkan şık kılıfı ve cep telefonu şarj aletini andıracak küçük şarj aleti ile girebilece­k kadar küçük olan ZenBook 13 UX334F’in kendini ultrabook modellerin­in arasında ayrı bir yere koyarak farklı bir standart oluşturduğ­unu söylemek güç olmaz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye