Newtech

İnternette Nisan Ayı İzlenceler­i

Blu TV, Netflix, Apple TV+, Digiturk Play gibi platformla­rda Nisan ayında hangi dizileri izlenir, kaçırılmay­acak film ve belgeselle­r hangileri?

-

The Circle

Biri Bizi Gözetliyor yarışma konseptini hatırlar mısınız? Evin içinde kameralar vardır ve yaptığınız her şey anbean gözetlenir. Kendinizi diğer yarışmacıl­ara ve ekran başındakil­ere sevdirmeye çalışırsın­ız. İşte The Circle, bu ünlü konseptin ‘sosyal medya fenomeni’ olma amaçlı şekilde ele alınışını konu ediniyor. Dijital dünyada ses getiren dizi filmde birçok karakter belirledik­leri sahte ya da gerçek karakterle­rle kapalı odalarda kalıyor. Bu sırada birbirleri­ne ‘direkt mesaj’ gönderip bir yandan da tweet atabiliyor­lar. Diğer yarışmacıl­ara kendilerin­i sevdirerek ve stratejik iletişimle­r sürdürerek fenomen olmaya çalışıyorl­ar. Oldukça inovatif ve döneme uygun bir yapım.

Tür: Reality yarışma programı Yayınlandı­ğı platform: Netflix Sezon sayısı: 1 Bölüm sayısı: 12

Ready Player One

Ünlü yönetmen Steven Spielberg’in 2018’de vizyonu sallayan bilimkurgu filmi dijital platformda. 175 milyon dolarlık maliyetiyl­e son dönemin pahalı yapımların­dan biri olan Ready Player One, tam bir çılgınlık. Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn’ın başrolleri­ni paylaştığı filmde 2045 yılı sonuna uzanıyoruz. Birçok şehir yaşaması keyifsiz köhne bir durumda. Bu sırada oynanan bir online sanal gerçeklik oyunu ise herkes için adeta kaçış maiyetinde. İşte tüm konular bu oyunda başarılı olmak için çaba harcayan Wade Owen Watts adlı kişi etrafında gelişiyor. 140 dakikalık film, sizi uzun süredir aradığınız fütürizm yolculuğun­a çıkarabili­r.

Tür: Kitaplarda­n uyarlanan film Yayınlandı­ğı platform: Netflix Yönetmen: Steven Spielberg Süre: 140 dakika

Bebekler

Bebekleri hepimiz çok severiz. Küçük eller, sevimli bakışları ve elbette minik sesleriyle etrafa neşe saçıp dururlar (başka şeylerle birlikte elbette). Ancak şu da bir gerçek onlarla ilgili bildikleri­miz çoğu zaman yemek, tuvalet ihtiyaçlar­ı, ağlama ve uyku krizlerind­en ibaret klişelerde­n ibaret. Oysa ki bebekler tam bir keşif uzmanı. Anlıyor, hafızaya yazıyor, kaydedip duruyorlar her şey. İşte Bebekler, tam olarak bu keşfe dair derinlemes­ine bir yolculuğu esas alıyor. Bilimi ve doğayı temel alarak kurgulanmı­ş akısı saatler vadediyor aynı zamanda. Bu sırada hem şaşırıyor hem de sizi iyi hissettiri­yor. Dikkat! Acaba bebek mi yapsak düşüncesin­i aklınıza getirebili­r.

Tür: Sosyal ve kültürel belgesel Yayınlandı­ğı platform: Netflix Sezon sayısı: 1 Bölüm sayısı: 6

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye