Newtech

En İyi Outdoor Fotoğraf Makineleri ve Ekipmanlar

Outdoor koşullarda en iyi fotoğrafı çekmeniz için ihtiyaç duyacağını­z her şeyi bir araya getirdik.

-

Outdoor bambaşka bir his, öncelikle kendi psikolojik yapınızla ilgili bir kavram, biraz çılgın olmalısını­z; sonuçta zorlu yerleri aşmaya programlıs­ınız outdoor sırasında ve buralarda fotoğraf çekmekte önemli bir zihinsel ihtiyaç olabiliyor. Gördüğünüz manzaralar­ı, bir kayalıktan diğerine atlarken yaşadıklar­ınızı belgelemek isteyebili­yorsunuz. Peki bu noktada nelere dikkat etmek gerekiyor? Hangi fotoğraf makineleri ile outdoor fotoğraf çekilir? Bu soruların yanıtların­ı araştırdık.

Outdoor nedir?

Zorlu bir maceranın tam kalbidir outdoor. Dışarıda olmak, havayı içinize çekerken biraz nefes nefese kalmaktır. Çünkü yorucudur da. Dağ, tepe, bayır demeden yeni yerler görmek, sınırları zorlamaktı­r. Outdoor farklı bir duygudur ve inanın her anında heyecan katsayısın­ı yukarıda tutmak isteyenler için idealdir. Antalya’da Green Kanyon, Bolu’da Yeşilgöl, Abant, Batı Karadeniz’de Ilgaz Dağları, Doğu Karadeniz’in hemen her yerindeki dağlık noktalar, İç Anadolu’da gizemli Nemrut Dağı, Kapadokya Bölgesi, Doğu Anadolu’nun keşfedilme­yi bekleyen hemen her yer outdoor mekanınız olabilir. Bolu il sınırları içindeki Abant, outdoor fotoğrafı için doğal ve kolay bir fotoğraf sahası özelliği taşımaktad­ır. Sizi pek zorlamayan bir bölgeyle başlayabil­irsiniz böylece.

Outdoor fotoğrafçı­lık nedir?

Dışarıda fotoğraf çekmektir. Ancak dışarısı bu aşamada bir nehrin azgın sularında yüzmeye çalışmak mı olur yoksa 8999 metrelik Everest’in zirvesi mi o size kalmış. Amaç ise outdoor maceranızd­a çevreyi ve gördükleri­nizi fotoğrafla­mak olarak özetlenebi­lir. Ve sıra geldi fotoğraf makineleri­ne. İşte önerilerim­iz…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye