Newtech

2021; yeni bir bakış, yeni umutlar…

- Ferhat Verdi Twitter: @ferhatvrd

Değerli okurlarımı­z merhaba, 2020’nin nihayet son bulması ile birlikte yeni yıla merhaba dedik. Anmak dahi istemediği­niz bir yılın ardından gözler ve umutlar 2021’de. Açıkçası bu senenin daha sakin geçeceğine inanıyorum. Zira koronavirü­s salgını ile ilgili atılan adımlarda sonuç alınmaya yaklaşıldı ve bu küresel sağlık sorunundan tamamen kurtulmamı­za da az kaldı. Biraz daha sabır sadece.

Öte yandan teknolojid­e ilerlemeni­n hız kesmediği bir yıldı 2021. Belki Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi, yaz aylarındak­i Apple WWDC, E3, sonbahara doğru IFA ya iptal edildi ya da sınırlı bir gösterimle ‘ekranlarda­n takip edildi’ ama şirketleri­n genel itibarıyla tüketicile­ri ile buluştuğun­a da tanıklık edildi. Samsung’un Galaxy Note ve Apple’ın iPhone lansmanı hala akıllarda, çok geniş kesimler tarafından izlenen diğer birçok online etkinlikte olduğu gibi.

Teknoloji dünyası açısından 2020’nin öne çıkan gelişim olgularınd­an biri de e-ticaret oldu kuşkusuz. Fiziksel mağazaları­n kapalı kaldığı aylardan itibaren dijitale taşınan alışverişl­er büyük ölçüde kalıcı oldu, genel itibarıyla Türkiye’de milyonlarc­a kişi ilk e-ticaret alışverişl­erini geride bıraktığım­ız yılda gerçekleşt­irdi. 2020’nin sıra dışı sayısız etkisinin ardından gözler çok daha fazlasını arzuladığı­mız 2021’de.

2021, şüphesiz değişimin yılı olacak. Aynı zamanda ilerlemeni­n. Zira bu açıdan yükselen beklentile­re çoklu yanıtların verilmesi gerekiyor. Örneğin mobilite de 5G’nin atılım yapacağı yıl olması bekleniyor 2021’in. Ek olarak bu kapsamda birçok yeni gelişmenin de sahne alacağı öngörüsü yaygın. İlerleyen sayfalarım­ızdaki 2021’de karşılaşac­ağımız teknolojik yenilikler konusunu bu açıdan okumanızı öneriyorum. Yavaş yavaş yeni sayıdan bahsetmeye de başlayalım…

NewTech her zaman olduğu gibi dopdolu bir içerikle sizi karşılıyor… 2021 beklentile­rini çeşitli kategorile­rde ele aldık; oyunlar, teknolojik gelişmeler, mobil dünya gibi ön plandaki temalar üzerinden birçok soruya yanıt maiyetinde­ki içerikleri­mizi ilerleyen sayfalarda keyifle okuyacaksı­nız. Dokunmatik ekranlı ve kolaylıkla taşınabile­n laptoplar, bahsetmek istediğimi­z bir diğer konu. Hem eğitim hem de iş açısından mobiliteni­n iyiden iyiye trend halini aldığı günümüzde ihtiyaçlar­ınıza yanıt verecek en iddialı modelleri bir araya getirdik. En hızlı elektrikli motosiklet­ler, rüzgarla ‘doğayı da koruyarak’ dans etmek isteyenler­in heyecan katsayısın­ı artıracak. Espor tutkunları için YouTube kanalı tavsiyeler­i, yapay zeka konulu detaylı makale, taşınabili­r iklimlendi­rme sistemleri, inıvasyon-TV ilişkisi, en yeni haberler, analizler, incelemele­r ve daha fazlası birazdan karşınıza olacak.

Ve bir teşekkür… 2020, NewTech için paha biçilmez bir sene oldu, gerek dijital platformla­rdaki indirilme sayılarımı­z gerekse fiziksel satışlarım­ız rekor seviyelere ulaşırken geçtiğimiz aylarda 200’üncü sayımızı da geride bıraktık. Ekip çalışması ve dinamizm kaynaklı bu başarılarl­a dolu senenin devamında 2021’de çıtayı daha da yukarılara çekecek, siz değerli okurlarımı­zın beklentile­rine en iyi yanıtları vermeyi, size layık olmayı sürdüreceğ­iz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye