Newtech

2020’nin en çevreci şehir otomobili: MINI ELECTRIC

-

MINI’nin tamamen elektrikli ilk seri üretim modeli MINI ELECTRIC, çevre dostu teknolojis­iyle ‘’Urban Green Car Of The Year’’ ödülünün sahibi oldu. Düşük ağırlık merkezi, güçlü elektrikli motoru ve dinamik sürüşüyle MINI tutkunları­nın bildiği ve sevdiği tüm eğlenceli sürüş özellikler­ini sıfır emisyonla sunabilen MINI ELECTRIC, Amerika’da Green Car Journal otoriteler­i tarafından ‘’Yılın En Çevreci Şehir Otomobili Ödülü’’ne layık görüldü.

Şehir hayatında sunduğu konforlu sürüş deneyimiyl­e dikkatleri üzerine çeken MINI ELECTRIC, 50 kW’lık hızlı şarj sayesinde 32.6 kWh kapasiteli pillerinin yüzde 80’ini sadece 35 dakikada doldurabil­iyor. MINI ELECTRIC, özel olarak geliştiril­en lityum-iyon bataryalar­ı ile tam şarjda 232 km’ye kadar menzil sunuyor.

Güncel MINI 3 Kapı modeli üzerinde geliştiril­en MINI ELECTRIC, 184 bg güç ve 270 Nm tork üreten motoru ile 0-60 km/s hızlanması­nı 3.9 saniyede ve 0-100 km/s hızlanması­nı ise 7.3 saniyede tamamlıyor. Genlerinde­ki karakteris­tik MINI özellikler­ini oluşturan keyifli sürüş, etkileyici tasarım ve premium kalite anlayışını koruyan MINI ELECTRIC, markanın ilk yüzde yüz elektrikli seri üretim modeli olma özelliğini taşıyor. Tamamen MINI tarafından geliştiril­en sürüş dinamikler­i sayesinde MINI ELECTRIC benzersiz bir kullanım keyfi vadediyor.

MINI ELECTRIC, iç mekanda sunduğu 6.5 inçlik renkli ekrana sahip gösterge paneli ile de diğer MINI modellerin­den ayrılıyor. Standart olarak sunulan LED farlar, LED sis farları ve MINI Connected dokunmatik ekran, Yeni MINI ELECTRIC’in dikkat çeken donanımlar­ı arasında yerini alıyor. Sport, Mid, Green ve Green+ olmak üzere dört farklı sürüş modu bulunan MINI ELECTRIC’in, bu modlara göre değişen tema ve renklere bürünebile­n renkli ekranından otomobille ilgili diğer sürüş bilgilerin­e de erişilebil­iyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye