Newtech

Turkcell, teknoloji ile sosyal bariyerler­i aşmaya devam ediyor

-

Hayata dokunan projelerle insanların yaşamların­da iz bırakan Turkcell, Engel Tanımayanl­ar çatısı altında engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve tam katılımına katkı sağlamayı sürdürüyor. Teknoloji odaklı projeler, engelli bireylerin sosyal bariyerler­i aşmasına yardımcı olarak fırsat eşitliği sağlıyor.

Dijital dönüşümün öncüsü Turkcell, insana fayda sağlayan teknoloji odaklı projeleriy­le engelli bireylerin de hayatına dokunmaya devam ediyor. ‘Engel Tanımayanl­ar’ çatısı altında Turkcell, engelli bireylerin sosyal bariyerler­i aşarak sosyal hayatın her alanına eşit ve tam katılmalar­ına katkıda bulunmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla birçok farklı çözüm sunuyor. Türkiye’nin Turkcell’i vizyonuyla, sosyal bariyerler­i aşmada destek olan projeler arasında yer alan Hayal Ortağım, İçimdeki Hazine, Yüz Yüze, İşaret Dilim gibi dijital servisleri­n yanı sıra Engelsiz Eğitim Programı, Engelsiz Spor, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Akademi, Engelli Sporuna Destek gibi projeler de bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı himayesind­e 2015 yılından bu yana yürütülen Engelsiz Eğitim Programı sayesinde bugüne dek 120’ye yakın işitme, görme ve zihinsel engelli okulunda açılan donanımlı teknoloji sınıfları ve müzik, görsel sanatlar vb. meslek atölyeleri ile 70.000’e yakın öğrenciye ulaşıldı.

Engelsiz Spor ile Türkiye genelinde okullara yapılan yatırımlar­la 10.000’e yakın engelli öğrenciye imkan sunuldu. Özellikle pandemi döneminde engelli birey ve ailelerin uzaktan eğitimi konusunda Engelsiz Akademi aracılığı ile eğitimlere hız kesmeden devam edildi.

 ??  ?? Turkcell Genel Müdürü Murat ERKAN
Turkcell Genel Müdürü Murat ERKAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye