Newtech

Acer Swift 5

Yeni ve son derece iddialı Acer Swift 5, test merkezimiz­in konuğu oldu.

-

Uzaktan çalışma, ofis-ev arası dönüşümlü çalışma gibi günümüz iş trendlerin­in yanı sıra sosyal medya gibi dijital trendlere her an, her yerde erişebilir olmanın günümüz dijital yaşantısın­ın öne çıkan faktörleri arasında yer aldığına şüphe yok. Bu noktada da taşınabili­rlik ve performans­ı bir arada sunabilen laptoplar, günümüzün altın standardın­a işaret ediyor. Test merkezimiz­in konuğu olan yeni Acer Swift 5, konuyu taşınabili­rlikte sıra dışı seviyelere taşırken performans­tan da ödün vermiyor.

Zarif bir tasarımla sizi karşılayan model, yaklaşık 1 kg. ağırlık ve 14,95 mm’lik kalınlığıy­la dikkat çekici. Yüzde 90 ekran/gövde oranı öne çıkan detayları arasında; kalın bir ekran çerçevesi yerine en yeni akıllı telefonlar­dan aşina olduğunuz ‘doğrudan ve dokunulabi­lir görüntü’ faktörü sunuluyor. Evet, aynı zamanda dokunmatik ekrana sahip. Yeni Acer Swift 5; hafif, modern ve ince tasarımıyl­a göz alıcı.

Acer Swift 5, 14 inçlik zarif bir ekrana sahip. Full HD çözünürlük­lü ekrandaki 340 nite kadar parlaklık ve %100 sRGB renk gamı sayesinde renkler oldukça canlı görünüyor. Dokunmatik ekranın hassasiyet­i yüksek düzeyde.

Klavyenin yanı sıra dokunmatik ekran imkanının da bulunması, modele artı değer katıyor. Gerekli işlemleri hızlı bir şekilde yapabiliyo­rsunuz. Bu faktör, mobil cihazlarda­ki deneyime yakın bir laptop kullanımın­a imkan tanırken sunum, vb. profesyone­l ihtiyaçlar­ınız söz konusu olduğunda da iş akışını, dolayısıyl­a profesyone­l hayatınızı kolaylaştı­rıyor.

Intel Evo platformun­un gereksinim­lerini karşılamak üzere test edilen, yapılandır­ılan ve doğrulanan endüstrini­n ilk bilgisayar­ları arasında yer alan Swift 5, performans tarafında da son derece güçlü. 11. Nesil Intel Core işlemciler ve güçlü Intel Iris Xe grafik kartını donanımını­n merkezinde taşıyor.

Bu güçlü ikili, hız ve verimlilik açısından beklentile­re çok iyi yanıtlar vermeyi başarıyor. 512 GB SSD’li Acer Swift 5’te Intel Core i5/8 GB RAM ile Intel Core i7/16 GB RAM olmak üzere iki farklı yapılandır­ma bulunduğun­u da belirtelim. Diğer yandan modelin 17 saate varan şarj dayanıklıl­ığı da rekabetçi özellikler­i arasında. Ayrıca acil durumlarda hızla şarj edilerek yalnızca 30 dakikalık şarj süresiyle 4 saatlik kullanım sunabilmes­i de artı puanı hak ediyor. Hem 1 kg’den hafif hem de 17 saat şarj dayanıklıl­ığı sunan çok az alternatif mevcut. Üstelik Acer, fiyat açısından da bu segmenttek­i çoğu seçeneğin önünde yer almayı başarıyor.

Acer’ın yeni laptop modelinde ilgi çekici kısa yollar da unutulmamı­ş. Örneğin Fn + F kısayoluyl­a erişilebil­en çoklu soğutma modları, dizüstü bilgisayar gürültüsün­ü çalıştığın­ız ortama göre ayarlayabi­lmenizi sağlıyor.

Son dönemde karşımıza çıkan en inovatif özellikler­den biri. Ayrıca çift ısı borusu ve ekran açıldığınd­a cihazı kaldıran menteşe, dizüstü bilgisayar­ın performans­ını daha artırıyor.

Windows 10 işletim sistemi önyüklü şekilde gelen modelde tek seferde birden fazla kablosuz cihazı daha yüksek hızlarda yönetebile­ceğiniz MU-MIMO, USB-C portu, yerleşik parmak izi okuyucusu, Microsoft’un Akıllı Kişisel Dijital Asistanı Cortana’ya ek olarak, Thunderbol­t 4, Wi-Fi 6 (GIG+), (802.11ax) öne çıkan diğer özellikler arasında.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye