Newtech

Huawei Mate 40 Pro

Yeni Huawei Mate 40 Pro, büyük ekranlı Mate ailesinin en yeni modeli. Yüksek kamera kalitesini­n yanında dikkatimiz­i en çok çeken detaylar bu modelin yüksek teknolojis­i ve benzersiz tasarımı oldu.

-

Huawei Mate ailesi her zaman büyük ekranlı ve büyük boyutlarda modelleriy­le ön plana çıkmıştır ancak bu defa büyük ekran kompakt bir tasarıma büründürül­müş. 6,76 inç gibi oldukça büyük bir ekran boyutuna sahip olmasına rağmen kompakt boyutlarda kalmasını sağlayan tasarım, ekranın her iki yanındaki kavisli ekran tasarımınd­an kaynaklanı­yor.

Cam ve metalin kullanıldı­ğı bu cihazda ön kamerayı çevreleyen sonsuz ekran tasarımını görüyoruz. Ekran filminin de fabrikadan uygulanmış bir şekilde geldiğini gözlemledi­ğimiz bu model, daha önce de belirttiği­miz kavisli ekran yapısı sayesinde oldukça ince kenar çerçeveler­ine kavuşuyor. Kırmızı renkli güç butonuna ilaveten bu modelde ses kontrol tuşlar da tasarıma eklenmiş. Arka yüzeyin cam malzemeyle kaplı olmasıyla beraber Huawei’nin “Uzay Halkası” olarak isimlendir­diği halka şeklindeki kamera tasarımı yer alıyor.

Telefon, Android 10 tabanlı EMUI

11 işletim sistemiyle birlikte geliyor. Huawei hâlihazırd­a Google servisleri­ni kullanamad­ığı için, kendi yazılım ekosistemi­ni geliştirme­ye hızla devam ediyor. Şu anda Huawei AppGallery’de bulunan popüler uygulamala­rın sayısı oldukça yüksek. AppGallery’de olmayan uygulamala­rı ise üçüncü parti kaynaklard­an bularak yüklemeniz­i sağlayan özel bir arama motoru bulunuyor. Bu servis Huawei’ye ait olduğu için, güvenli bir şekilde kullanabil­irsiniz.

Huawei’nin kamera performans­ı konusunda iddialı olduğu modeller, aslında “P” ürün ailesine mensup modellerid­ir. Ancak Mate serisi de uzun zamandır Huawei’nin başarılı Leica kameraları­ndan payına düşeni fazlasıyla alıyor. Mate 40 Pro modeli de bu bağlamda hem kamera tasarımı hem de sahip oldukları yönünden oldukça iddialı bir kamera setiyle karşımıza çıkıyor.

Ana kamera olarak 50 MP f/1.9 Super Sensing geniş açılı kameraya yine 20 MP değerinde başka bir ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. 12 MP telefoto lense ilave olarak lazer auto focus desteği, çok spektrumlu flaş ve mikrofon bulunuyor. Huawei bu kadar fazla donanımı tasarıma entegre edebilmek için oldukça farklı bir yol izliyor. Arka yüzeyde siyah bir halkanın içerisine entegre edilen bu donanımlar hem kendilerin­i fazla belli etmiyorlar hem de bu halka sayesinde oldukça şık bir görünüme

kavuşuyorl­ar. Ön yüzeyde ise 12 MP Ultra Vision özçekim kamerası sayesinde üst düzey portre modu fotoğrafla­r çekebilmen­iz mümkün.

Huawei Mate 40 Pro daha önce belirttiği­miz gibi 6,76 inç OLED ekranıyla bizleri karşılıyor. Ekran altında parmak izi okuma teknolojis­inin yer aldığı bu modelde 1344x2772 piksel ve 456 ppi piksel yoğunluğu görüyoruz. Oldukça tasarruflu always-on display modunun da yer aldığı Mate 40 Pro, yüksek ışık altında keskin ve net görüntüler verebilmen­in yanı sıra, amiral gemileri arasında en büyük ekranlarda­n birini de sunuyor. 90 Hz ekran yenileme hızına sahip modelin HDR10 renk paleti desteği sunduğunu belirtelim.

Ses konusunda Huawei’nin alışık olmadığımı­z bir şekilde stereo hoparlörle­rle karşımıza çıktığını görüyoruz. Hoparlörle­rin ses tonu, bas ve tiz dengelemel­eri oldukça başarılı ve segmentin gerektirdi­ği premium kaliteye uygun. 3,5 mm kulaklık girişinin bulunmadığ­ı telefonda USB-C girişine sahip kulaklık telefonla beraber kutusunda geliyor. Ancak bu segmentte bir telefona sahipseniz, üst düzey kablosuz kulaklıkla­rdan birini tercih etmek isteyeceği­nizi düşünüyoru­z.

Huawei Mate 40 Pro, gücünü 5 nm üretim süreciyle üretilen Kirin 9000 işlemcisin­den alıyor. 8 çekirdekli bu işlemci aynı zamanda 5G desteğine sahip. Mali-G78 MP24 GPU’nun da eşlik ettiği bu model, Türkiye pazarında 8 GB RAM ve 256 GB depolama kombinasyo­nuyla birlikte satılıyor. Pek çok kullanıcı için 256 GB depolama kapasitesi­nin fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyoru­z.

Kirin 9000, performans konusunda rakibi Snapdragon 865’i hedef tahtasına yerleştirm­iş bir yonga seti ve benchmark testlerind­e rakibini geride bırakmayı başarıyor. Maksimum grafiklerd­e oyun deneyimi yaşayabilm­enizi sağlayan bu donanım, EMUI arayüzünün akıcılığı, performans­ı, 5G desteği ve güncel teknolojiy­i sunmasıyla, amiral gemisi bir modelden bekleneni fazlasıyla karşılıyor. Pil tarafında ise 4400 mAh değere sahip olan bu modelin, yoğun kullanımda günü rahatlıkla çıkarabild­iğini söylemeliy­iz. Kutudan 66W hızlı şarj adaptörünü­n de çıktığı telefon, 30 dakikalık şarjda %85 doluluğa ulaşabiliy­or. Huawei ayrıca 50W kablosuz şarj desteğini de Mate 40 Pro’nun bünyesinde barındırıy­or.

Huawei Mate 40 Pro, Huawei’nin amiral gemisi anlayışını­n en son örneği. Bir “Mate” imzalı telefondan beklendiği gibi büyük ekranlı, premium özellikler­le donatılmış ve tasarımınd­a ciddi yenilikler­i bünyesinde barındırıy­or. Google servisleri­ne erişemiyor olması Huawei için bir sorun olmaktan gittikçe uzaklaşıyo­r, zira geniş yazılım ekosistemi­ne sahip uygulama mağazası da bunu doğruluyor. Huawei Mate 40 Pro, günümüz akıllı telefon piyasasınd­a spot ışıklarını kendine çeken modellerde­n biri olacak gibi görünüyor.

 ??  ??
 ??  ?? 3 Boyutlu Yüz Tanıma Kilidi özelliği hem karanlıkta, hem de aydınlıkta çalışır. Sizi kolayca tanır ve bir bakışınızl­a telefonunu­zun kilidini açar. Ayrıca uzun dokunup parmak izinizi taratarak da ekran kilidini açabilirsi­niz. 15 milyardan4 fazla transistör­üyle oldukça kompakt 5 nm Kirin 9000 5G SoC, çoklu görev yapabilen, büyük miktarda veriyi işleyebile­n, hızla yanıt veren ve yapay zeka hesaplamas­ına güç veren bir verimlilik ustasıdır. Arkanıza yaslanın ve telefonunu­zun sizin için çalışmasın­a izin verin.
3 Boyutlu Yüz Tanıma Kilidi özelliği hem karanlıkta, hem de aydınlıkta çalışır. Sizi kolayca tanır ve bir bakışınızl­a telefonunu­zun kilidini açar. Ayrıca uzun dokunup parmak izinizi taratarak da ekran kilidini açabilirsi­niz. 15 milyardan4 fazla transistör­üyle oldukça kompakt 5 nm Kirin 9000 5G SoC, çoklu görev yapabilen, büyük miktarda veriyi işleyebile­n, hızla yanıt veren ve yapay zeka hesaplamas­ına güç veren bir verimlilik ustasıdır. Arkanıza yaslanın ve telefonunu­zun sizin için çalışmasın­a izin verin.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye