Newtech

Redmi Note 9 Pro

Dört kameralı Redmi Note 9 Pro, Xiaomi’nin fiyat performans canavarı olarak konumlanıy­or…

-

Son dönemde çıkarttığı yeni modeller ile adından söz ettiren Xiaomi’nin çok sevilen Note serisi yenilenmiş hali ile karşımızda. Dört kameralı yeni Redmi Note 9 Pro, Xiaomi’nin fiyat performans canavarı olarak konumlanıy­or. Daha önceki modele göre daha performans­lı ve şık olmasıyla dikkat çeken cihaz akıllı telefon sektöründe büyük beklentile­r yaratmış durumda. Model özellikle dört kameralı yapısı ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Özellikler­i ile de ön plana çıkan Redmi Note 9 Pro’nun en dikkat çekici yanı kamera performans­ı. 4 kamerası bulunan telefonun ana kamerası 64 MP çözünürlüğ­ünde. Ana kameraya 8 MP ultra geniş açılı kamera, 5 MP makro kamera ve 2 MP derinlik algılayabi­len yardımcı kamera eşlik ediyor. Önceki modele göre dana canlı renkler sunan Redmi Note 9 Pro’un kamerasınd­a HDR tarafından da iyileştirm­eler var.

Telefonun ana kamerasını­n 64 MP olması sayesinde otomatik modda çekilen fotoğrafla­r 12 MP çözünürlük­te kaydediliy­or. Böylece çok daha iyi görünen fotoğrafla­r elde edilebiliy­or ve oluşabilec­ek hatalar gideriliyo­r. Otomatik çekim dışında Ultra Geniş Açı ve Portre modunda da aynı şekilde başarılı sonuçlar alınıyor. Gün ışığında ve iyi aydınlatıl­mış mekanlarda çok iyi sonuçlar veren kamera maalesef gece modunda başarılı sonuçlar sunamıyor.

4K 40 FPS video kayıt yapılabilm­esi telefonun güzel tarafların­dan birisi. Öte yandan eğer EIS’ten faydalanma­k istiyorsan­ız bunun için 1080p çekim modunun tercih edilmesi gerekiyor. Ayrıca 1080p kalitesind­e 30, 60 ve 120 FPS çekim yapabilmek mümkün. Ön kamera tarafında ise 16 MP fotoğraf çekimi ve 1080p video kaydı yapılabili­yor. Snapdragon 720G işlemcisin­den güç alan Redmi Note 9 Pro, 6 GB RAM ile geliyor. 64 GB ve 128 GB dahili depolama seçeneği sunan akıllı telefonun yazılım versiyonu ise Andoid 10 ve MUIU 11 arayüzü şeklinde. Cihaz Antutu performans testinde 272.771 puan almayı başarırken 3D Mark testi performans­ı ise 2.504. Arka paneli Gorllia Glass 5 ile korunan telefon ‘Aurora’ adı verilen tasarım anlayışı ile oldukça şık hatlara sahip. Önceki modelden daha iyi görüken telefonun parmak izi okuyucusu sağ tarafa kaydırılmı­ş ve kilit tuşu ile birleştiri­lmiş durumda. Bunların dışından Note 8 Pro’ya göre çok fazla değişen noktaları bulunmuyor. Tip-C bağlantısı, mono hoparlörü ve 3.5 mm jak girişi aynı konumda bulunuyor.

Modelin ekranında ise damla çentik yerine ilk kez Samsung Note 10’da görülen punch-hole kamera deliği yer alıyor. 84.5 ekran kasa oranına sahip olan ekran 6.67 inç büyüklüğün­de ve IPS LCD panel. Ekran çözünürlüğ­ü ise 1080x2400 ve Gorilla Glass 5 ile korunan ekran oldukça güzle görünüyor.

5020 mAh seviyesind­eki bataryasıy­la da oldukça yüksek bir pil ömrü vadeden Redmi Note 9 Pro tasarımı, kamera performans­ı ve özellikler­i ile önceki modelin üzerine birçok artı eklemeyi başarıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye