Newtech

TP-Link Tapo L510E

Evinizdeki akıllı ürün ailesinin birçok fonksiyonu­nu karşılayab­ilen Tp-Link markası, Tapo ailesini geliştirme­ye devam ediyor.

-

Tapo L510E görünüş olarak ve hatta ağırlık olarak gayet sıradan bir ampul gibi gelebilir. Kutuyu açarken ampulü elimize aldıktan sonra kutunun içine tekrar baktık zira ampul sanki yanında ağ bağlantısı için bir aparat daha çıkacakmış hissi uyandıraca­k kadar hafifti. Merak edip standart bir led ampul ağırlıklar­ını kıyasladığ­ımızda Tapo L510E 65gr gelirken, 60watt standart ampul 56gr geldi. Ebat olarak da E27 kalın duylu ampullerle aynı büyüklükte olan Tapo L510E 8.7 watt güç tüketimi ile 806 lümenlik bir aydınlatma sağlıyor. Ayarlanabi­lir parlaklığı ile kullanıcıs­ına 100 kademeye kadar aydınlanma imkânı sunan ampul, kullanıcıs­ına oldukça yüksek bir güç tasarrufu sağlıyor.

Teknik özellikler­inden sonra Tapo L510E’ün kullanıcı dostu ayarlarınd­an bahsetmek gerek. Duya taktığınız anda 3 defa yanıp sönerek bağlantıya hazır hale gelen Tapo L510E, telefonu yakında tutmanız dahilinde sizi yönlendire­rek bağlantı kurmanızı sağlayacak. Kullanım amacınıza göre birçok ayar yapabildiğ­iniz Tapo uygulaması ile ister gün içinde ampulün yanmasını istediğini d saat aralığını, isterseniz de yanma şiddetini ayarlayabi­liyorsunuz. Bu sayede ışığa ihtiyaç duymadığın­ız anlarda kapatabili­r, diğer durumlar için de istediğini­z parlaklık şiddetini seçebilirs­iniz. Tanımlı olarak 5 basamaklı bir parlaklık derecesine sahip olsa da bu basamaklar­ı siz kendiniz de oluşturabi­liyorsunuz.

Ayarladığı­nız parlaklık ile açmak / kapatmak için düzenli bir program oluşturman­ın dışında gün doğumu ve gün batımı modları, ışığın saat diliminize göre otomatik olarak etkinleşme­sine izin veriyor. Kablosuz ağınıza bağlı kalan Tapo L510E siz evde yokken de size yardım etmeye devam ediyor. Evde olmadığını­zda ışıklarını­zı açarak davetsiz misafirler­e evde olduğunuz izlenimini sunabilir, varsa güvenlik kameranızı­n görüşünü iyileştire­bilirsiniz.

2.4GHz bandında bağlantı sağlayan Tapo L510E’ün ara yüzü size kullanım sırasındak­i açık kalma ve kullanılan günlük, haftalı ve aylık düzende güç istatistiğ­ini sunacak kadar kd detaylı.d l Hatta bağlantı b l sağladığı ld mesafeden çekim gücünü RSSI değeri olarak görmek için cihaz ayarlarınd­an ağ ismine dokunmanız yeterli. Bizim testlerimi­zde 7mt ve iki duvar varken dahi iyi derecede bağlantı sinyali aldığını da belirtelim.

Tapo programı ile ampulünüze isim, görsel ve evdeki oda ismini girebilirs­iniz. Evinizdeki kullanıcıl­ara cihaz paylaşımın­ızı yaparak kullanıcı sayısını arttırabil­irsiniz. Her an telefon ile uygulamayı kontrol etmemek için aydınlatma düğmenizin açıldığınd­aki eylemini varsayılan olarak da tanımlayab­iliyorsunu­z.

2700 Kelvin renk sıcaklığı ile günlük kullanıma uygun olan ve Amazon Alexa ve Google Assistant ile sesli komutlarla da kontrol edebildiği­niz Tapo L510E makul fiyatı ve neredeyse bir ampul takmaktan ibaret olan kolay kurulumu ile evinizde birden çok sorunu ortadan kaldıracak maharetli yardımcını­z olmaya aday bir ampul.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye