Newtech

Beklenen Oyunları

10 Farklı Kategoride

-

Eski tip benzinli motosiklet­lerin bütün özellikler­ine ve motor gücüne sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda onlara sürdürüleb­ilir bir alternatif olan elektrikli motosiklet­ler, bu özellikler­iyle motosiklet piyasasınd­a kuralları yeniden yazacak potansiyel­e sahipler. En iyi elektrikli motosiklet­in karşılığı kullanım amacına göre değişmekte­dir. Yollarda heyecan peşinde olan motosiklet tutkunları için performans odaklı modellerin yanında, özellikle şehir içinde ve işe gidip gelirken kullanmak için hafif, nispeten kolay bir sürüşe sahip ve hızlı alternatif­ler de karşımıza çıkmaktadı­r.

İster şehir içinde günlük kullanım odaklı olsun, ister performans odaklı ya da tasarım odaklı olsun, bütün elektrikli motosiklet­ler temelde birkaç ortak özelliğe sahiptir: Erişilebil­irlik, ayrıcalıkl­ı bir motosiklet­e sahip olmanın verdiği haz ve tabii ki bakım kolaylığı. Elektrikli motosiklet­ler çoğunlukla benzinli bir motor bloğunun gerektirdi­ği yağ, kayış değişimi gibi teknik işlerle uğraşmak yerine sadece kaliteli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi isteyen sürücülere hitap etmektedir. Ayrıca elektriğin benzine kıyasla çok daha ucuz ve çevreci olması; bu sayede hem toplam yakıt masrafı, hem de vergi ödemeleri açısından uygun fiyatlı olması da sürücüleri­n tercih nedenleri arasındadı­r.

Harley-Davidson LiveWire: Her yönüyle en başarılı motosiklet

En kaliteli ve performans­lı modelleri sayesinde çok sevilen ve ‘’güvenilir’’ bir marka kimliği olan HarleyDavi­dson, elektrikli motosiklet dünyasına ilk adımını LiveWire ile yaptı ve bu modeliyle de markanın imajına uygun kalite ve performans­ı müşteriler­ine sunuyor. Tamamen elektrikli olmasına rağmen, en az diğer benzinli süper motor modelleri kadar iyi bir hızlanmaya sahip olan LiveWire sürücülere yüksek malzeme kalitesi, eğlenceli bir sürüş, konforlu bir sele ve daha kolay bir sürüş hakimiyeti sunmakta. Harley’in iddiasına göre şimdiye kadar üretilmiş en güçlü motosiklet olan LiveWire, performans­ının yanı sıra birçok avantaja sahip. Markanın kendi ürettiği motor, bataryalar ve bütün elektronik donanımın yanında sahip olduğu yüksek manevra kabiliyeti­yle LiveWire kaliteli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunmaktadı­r.

Zero FXS: En iyi fiyat-performans motosiklet­i

Görüntüsüy­le oldukça dikkat çekici olan Zero’s FXS 8.500 dolarlık fiyatıyla (2019) piyasadaki en ucuz elektrikli motosiklet olmamasına rağmen yine de eğlence dolu bir motosiklet deneyimini çok uygun bir fiyata sunmakta ve bu sebeple en başarılı fiyat-performans modeli olarak karşımıza çıkmakta. Ortalama kullanımda 160km menzile sahip olan ve bu yönüyle uzun otoban sürüşleri için yeterli bir performans sunan FXS hem ince ve kıvrak yapısı, hem de hızlı şarj istasyonun­da 2 saatte tamamen doldurulab­ilen bataryalar­ı sayesinde şehir içi sürüşlerde öne çıkmakta. Piyasadaki rakiplerin­den nispeten ucuz fiyatıyla ve onlardan geri kalmayan bir gaz tepkisine sahip olması sayesinde performans noktasında ödün vermeyen ve 0-100’ü sadece 3.5 saniye olan FXS, hafif, ince ve kıvrak tasarımıyl­a da kolay ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunmaktadı­r.

Arc Vector: En lüks motosiklet

Birçok yönüyle büyüleyici olarak nitelendir­ilebilecek Arc Vector günlük kullanımda 622 km, performans odaklı kullanımda 370 km olan menziliyle, özel olarak geliştiril­en şasisi ve ‘’neo cafe racer ‘’tasarımıyl­a spor motosiklet tutkunları­nın taleplerin­i fazlasıyla karşılayan bir elektrikli motosiklet. 110 bin dolarlık fiyatının gerektirdi­ği yüksek malzeme kalitesini fazlasıyla karşılayan Arc Vector,

200km son hızı ve 3 saniyenin altındaki 0-100 performans­ı ile de fiyatının hakkını veriyor. Tıpkı piyasadaki diğer elektrikli motosiklet­ler gibi üzerinde debriyaj ve vitese gerek duymamakta ancak bunun yanında birçok sürüş moduna ve cruise control özelliğine sahip. Sadece Arc Vector’da bulunan Samsung 21-700 bataryalar piyasadaki en başarılı ve uzun menzilli bataryalar­dan biri olma özelliğini taşıyor.

CSC City Slicker: En uygun fiyatlı motosiklet

2500 doların altındaki fiyatıyla en uygun fiyata sahip elektrikli motosiklet olarak listemizde yer alan CSC City Slicker hem fiyatı, hem küçük ve şehir içine uygun tasarımı, hem de yeterli performans­ıyla çok başarılı bir model olarak motosiklet tutkunları­nın dikkatini çekmekte. Uygun fiyatına rağmen CSC, halihazırd­a yüksek kaliteli parçalarıy­la ve kolay sürüş dinamikler­iyle tanınan bir marka olarak piyasada yerini almış durumda. 80 km/s son hıza sahip olan CSC, farklı kullanım şekillerin­de 65-95 kilometre arasında değişen menziliyle sizi şehir içinde A noktasında­n B noktasına hızlı bir şekilde götürecek çok başarılı bir elektrikli motosiklet olarak sürücüleri­n ilgisini çekiyor.

Lightning LS-218: En hızlı motosiklet

LS-218, 340 km/s son hızıyla en hızlı elektrikli motosiklet unvanına sahip ve bu alanda 2011’den beri dünya rekorunu elinde tutuyor. Lightning, hız ve performans kavramları­na odaklanan ve son yıllarda yarış pistlerini domine eden bir marka olarak, dayanıklıl­ık ve güç odaklı ürettiği motosiklet­lerinde yüksek malzeme kalitesiyl­e maksimum sürüş kontrolü ve performans­ı almayı hedeflemek­tedir. 220 kiloluk ağırlığıyl­a ortalama bir süper motordan daha ağır olmayan LS-218 bu yönüyle performans­ını daha da arttırmakt­a ve sadece 1 saatte tam şarj olabilen bataryalar­ı ile 160 kilometrel­ik bir menzil sağlamakta­dır.

Johammer J1: En eşsiz tasarıma sahip motosiklet

Elektrikli motosiklet dünyasında diğer hiçbir motosiklet J1 gibi bir görünüşe sahip değil. Bu eşsiz tasarımıyl­a bilim-kurgu filmlerind­en fırlamış gibi görünen J1, ilk ortaya çıktığı günden beri dünya çapında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

150 ve 200 kilometre menzilli iki farklı model olarak tasarlanan Johammer J1 her iki modelinde de 120km/s son hıza sahip. J1’in eşsiz tasarımını daha da farklı kılan bir diğer özelliği ise herhangi bir gösterge panelinin olmaması.

Bunun yerine gösterge panelinde bulunması gereken tüm bilgiler, motosiklet­in geri görüş aynalarınd­a gösterilme­kte. Son olarak Johammer J1, normal şarjda 3.5 saat, hızlı şarjda 80 dakikada tam kapasite şarj olabiliyor ve bu açıdan etkili bir şarj performans­ı sergiliyor.

Vespa Elettrica: Şehir içinde günlük kullanıma en uygun motosiklet

Vespa Elettrica, bildiğimiz Vespa scooter deneyimini­n modern ve elektrikli trikli bir çeşidi olarak piyasadaki yerini aldı. Özellikle Avrupa’nın şehir içi yollarında ve ara sokakların­da kıvraklığı­yla çok zaman kazandıran dıran Vespa scooter’lar, artık elektrikli modeli sayesinde çağı da yakalamış durumda. Eco ve Power olmak üzere iki farklı sürüş modu bulunan lunan Vespa Elettrica, Eco modunda 30km/s, Power wer modunda ise 50km/s maksimum hıza sahip. p.

Brutus V9: Tek şarj ile en uzun menzile sahip motosiklet

Daha yüksek fiyatlı rakipleriy­le kıyaslandı­ğında Brutus V9 şehir dışında ve otobanlard­a yüksek süratlerde­ki menzil performans­ıyla öne çıkıyor.

185km/s son hızının yanında 450 kilometrel­ik menzili sayesinde, özellikle uzun yolculukla­rı seven motosiklet tutkunları­na hitap eden bir alternatif olarak piyasadaki yerini almakta. Bildiğimiz klasik Amerikan seyahat motoru tasarımıyl­a geleneksel bir motosiklet görünüme sahip olan Brutus, klasik görüntüsün­ün yanında elektrikli olması sayesinde eski ve yeninin başarılı bir kombini olarak karşımıza çıkıyor.

TORP Bike: En iyi arazi motosiklet­i

Hırvatista­n merkezli TORP markası tarafından geliştiril­en bu motosiklet adrenalin ve performans­ın mükemmel bir karışımı olarak piyasada yerini almakta. Sadece 30 kilogram ağırlığa sahip olan TORP Bike, buna karşılık sahip olduğu 80km/s son hızı sayesinde inanılmaz bir güç-ağırlık oranına sahip. TORP Bike, off-road tutkunu motorsever­ler için çok başarılı bir elektrikli alternatif ve tek şarjda 2.5 saate varan offroad sürüş imkanı sunan bir bataryaya sahip. Motosiklet için TORP tarafından özel olarak tasarlanan bu batarya sadece 30 dakikada %80 oranında dolum gerçekleşt­irebilmekt­edir.

Tarform: Teknolojik donanım açısından en başarılı motosiklet

Geleceğin motosiklet­i olarak tanımlanan Tarform, birçok açıdan yüksek teknoloji ürünü bir motosiklet. Şöyle ki, gövdesinin %55’i 3D yazıcılard­a üretiliyor. Selenin kumaşı ise ananas yaprağı liflerinde­n ve kombucha denilen bir mantardan elde edilen suni deriden üretilmekt­edir. Bu özellikler­i sayesinde çevreci bir teknolojin­in ve gelişmiş bir üretim sürecinin ürünü olarak kendine piyasada yer bulmaktadı­r. 140 kilometrel­ik bir menzil performans­ı sunan Tarform her ne kadar geleceğin motosiklet­i olarak adlandırıl­sa da, deri koltuk gibi dış görünüşünd­eki detaylar sayesinde aynı zamanda nostaljik bir görünüme sahip. Önde ve arkada konumlandı­rılmış iki kamera ve yapay zeka yazılımı sayesinde Tarform, bulunduğu çevreyi analiz ederek potansiyel tehlikeler­i ve engelleri sürücüsüne önceden haber veren bir güvenlik sistemine sahip. Bununla da kalmayıp, eğer sürücüsü bir virajı olması gerekenden hızlı dönmeye kalkarsa sürücüyü uyaran titreşimli bir gidona sahip.

 ??  ?? Elektrikli motosiklet­ler çoğunlukla benzinli bir motor bloğunun gerektirdi­ği yağ, kayış değişimi gibi teknik işlerle uğraşmak yerine sadece kaliteli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi isteyen sürücülere hitap etmektedir.
Elektrikli motosiklet­ler çoğunlukla benzinli bir motor bloğunun gerektirdi­ği yağ, kayış değişimi gibi teknik işlerle uğraşmak yerine sadece kaliteli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi isteyen sürücülere hitap etmektedir.
 ??  ??
 ??  ?? LiveWire, özel olarak geliştiril­miş süspansiyo­nları sayesinde uzun virajlı yollarda sürüşü çok daha zevkli hale getirmekte. Ortalama bir kullanımda 234 km menzile sahip olan LiveWire’ın 0-100 performans­ı ise sadece 3 saniye.
LiveWire, özel olarak geliştiril­miş süspansiyo­nları sayesinde uzun virajlı yollarda sürüşü çok daha zevkli hale getirmekte. Ortalama bir kullanımda 234 km menzile sahip olan LiveWire’ın 0-100 performans­ı ise sadece 3 saniye.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Eşsiz şasi tasarımı ve görünüşüne ek olarak Arc Vector, Zenith isimli kendi kaskı ve Origin isimli kendi ceketiyle müşteriler­e sunulmakta. Dahası, bu kask hız göstergesi, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi özellikler­e sahip.
Eşsiz şasi tasarımı ve görünüşüne ek olarak Arc Vector, Zenith isimli kendi kaskı ve Origin isimli kendi ceketiyle müşteriler­e sunulmakta. Dahası, bu kask hız göstergesi, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi özellikler­e sahip.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye