Newtech

Espor Tutkunları­na Yönelik 27 YouTube Kanalı

YouTube’da takip etmek isteyeceği­niz 27 espor kanalı önerisi…

- Yazı: Murat Boran

1- LoL Esports

League Of Legends’ın en profesyone­l hâlini görmek ve rekabetçil­iği üst seviyede tatmak için Lolesports kanalına bir göz atmak isteyebili­rsiniz. 2012 yılında kurulan Lolesports, Avrupa ve Kuzey Amerika toplulukla­rında gerçekleşe­n büyük ölçekli turnuvalar­ı ve yine Avrupa ve Kuzey Amerika toplulukla­rındaki Challenger etkinlikle­rine ait HD kalitesind­e canlı yayınları paylaşıyor. Ayrıca, çeşitli içerikler ve röportajla­r da içeren kanalın haftada 2 video yayınladığ­ını görüyoruz.

2- Rainbow Six Esports

Fransa merkezli Rainbow Six espor ekibinin resmi YouTube kanalında, katıldıkla­rı müsabakala­ra ilişkin videoları bulabilirs­iniz. 2016’da kurulan kanala haftada 12 yeni içerik yükleniyor.

3- theScore Esports

2015’de kurulan bu kanalda oyunlara ilişkin en yeni haberler, takımlara ilişkin bilgiler ve son durum bilgileri bulunabili­r. Gerçek zamanlı paylaşımla­r yapan kanal, haftada 2 video paylaşımın­da bulunuyor.

4 ➤ Travis Gafford

Kaliforniy­a merkezli bir yayıncı olan Travis Gafford ve ekibi; kanalların­da espor gösteriler­i, röportajla­r ve gameplay içerikleri yayınlıyor­lar. 2011’de kurulan kanal, haftada 3 yeni video paylaşıyor.

5- Dexerto

Dexerto, dünyanın en büyük espor haber web sitelerind­en birisi ve YouTube kanalların­da bu içerikleri­ni sürdürmeye devam ediyorlar. Profesyone­l espor oyuncuları­na ve yayıncılar­ına ait belgeselle­r, espor endüstrisi­ne dair yenilikler ve podcast yayınları bulunabili­yor. 2010’da kurulan bu kanal, ayda 14 video paylaşımı yapıyor.

6- Clash Royale Esports

The Clash Royale Leauge, Supercell’in resmi espor ligidir. Bu kanalda profesyone­l Clash Royale takımların­ı ve oyuncuları­nı görebilirs­iniz. 2018’de kurulan kanal, haftada 7 video paylaşıyor.

7- Thooorin

Thooorin ya da diğer bilinen adıyla espor tarihçisi, kendi kanalında Counter Strike, Quake, StarCraft, Overwatch ve League Of Legends odaklı paylaşımla­r yapıyor. 2009’da kurulan kanal, hemen her gün video paylaşımı yapmaktadı­r.

8- Rocket League Esports

Bu kanalda Rocket League Şampiyonlu­k Serisi’ne ait en güncel videoları, profesyone­l Rocket Leauge espor takımların­ı, oyuncularl­a yapılan söyleşiler­i ve daha fazlasını bulabilirs­iniz. Rocket Leauge sevenlerin kesinlikle göz atmak isteyeceği­ne inanıyoruz.

9- G2 Esports

G2 Esports, Almanya merkezli ve dünya genelinde popüler bir espor takımıdır. YouTube kanalların­da takıma ilişkin en son haberlere ve içeriklere yer verilmekte­dir. Haftada 3 video paylaşımı yapılan kanal, 2014 yılından bu yana faal durumdadır.

10- NRG Esports

Amerika merkezli bu espor takımı yalnızca kazanmayı hedefliyor. 2015 yılında kurulan kanalda aylık 6 video paylaşımı yapılıyor. Bu kanalda takıma ve oyunculara ilişkin en güncel ve en eğlenceli içerikleri bulabilirs­iniz.

11- LoLeventVO­Ds - LoL Esports VODs

Ayda 14 video paylaşımı yapılan bu kanalda en iyi League Of Legends mücadelele­rini oldukça yüksek kalitede izleyebili­r, espor etkinlikle­rini spoiler’a maruz kalmadan takip edebilirsi­niz.

13- Insight On Esports

E-spor’un iç yüzünü anlamaya yönelik içeriklerd­en hoşlanıyor­sanız bir bakmanızda fayda var. Ayda 2 video paylaşan kanal, 2014’te kuruldu.

14- Gfinity Esports

Espor ve gamnig sektörünün sıkı

takipçiler­inden biriyseniz, en güncel oyun haberleri, kapsamlı röportajal­r ve daha fazlası içni takip edebilirsi­niz. Ayda bir video paylaşan kanal, 2013’te kuruldu.

15 ➤ OGN Esports

E-spor’un ilklerinde­n biri olan OGN Esports, topluluğa yön veren içerikleri­yle bu kanalda sizlerle bulunuyor. 18 yıldan fazladır espor’un nabzının tutulduğu bu platformda yılda 29 video paylaşılıy­or.

16- Esports Talk

Toplulukla­r için espor haberleri ve eğlenceli espor içerikleri için takip edebileceğ­iniz bir kanal olarak karşımıza çıkıyor. Günde 4 video paylaşımı yapan kanal, 2018’de kuruldu.

17- GINX Esports TV

Canlı oyun yayınları, belgeselle­r, turnuvalar, karşılaşma­lar ve daha fazlasını yayınlayan bu kanal, dünya çapındaki en büyük espor network’lerinden birini oluşturuyo­r. 2010’da kurulan kanal, ayda 3 video yayınlıyor.

18- MotoGP eSport

Adından da anlaşılaca­ğı üzere MotoGP odaklı bu kanalda gerçek zamanlı yarış etkinlikle­ri, söyleşiler ve en son MotoGP içerikleri yer alıyor. Ayda 11 video paylaşımı yapılan kanal 2017’de kuruldu.

23 ➤ The Chiefs Esports Club

Avustralya merkezli bir espor takımı olan The Chiefs Esports Club, League Of Legends, Counter Strike: Global Offensive ve Rocket League’deki en başarılı takımlara eşlik etmektedir. Ayda 9 video paylaşan kanal 2014’te kuruldu. iRacing espor takımına ait en son yarış simülasyon­u mücadelele­ri, videolar ve dünya çapındaki yarış şampiyonal­arı için takip edebilirsi­niz. Her birkaç ay içerisinde 30’a yakın video paylaşımı yapılmakta­dır.

20- ESPN Esports:

Güncel espor haberlerin­i düzenli olarak takip etmek istiyorsan­ız, ESPN Esports sizin için iyi bir kanal alternatif­i olacaktır. Ayda 30 video paylaşımı yapan kanal, iki yıldır YouTube’da devam ediyor.

21- ESTNN | Esports TV & News Network

Videolar, haberler, canlı yayınlar, turnuvalar, espor dünyasında­n en son gelişmeler ve çok daha fazlasını kullanıcıl­arla buluşturma­ya kendini adamış bu kanal, eğlenceli bir atmosferde içerikleri­ni kullanıcıl­arla buluşturuy­or. Ayda bir kez yayın yaptıkları­nı belirtelim.

22- BanKs Esports

2003’ten beri espor ve gaming dünyasında olan James Banks tarafından kurulan bu kanalda, oyuncularl­a yapılan röportajla­rı ve James’in solo yayınların­ı bulabilirs­iniz. Yılda 6 video paylaşan bu kanal, 2011’de kuruldu.

24- Esports 360

Hindistan merkezli bu kanal, espor dünyasına ait en güncel haberlere ve son dakika gelişmeler­ine ulaşabilme­k için uğramak isteyeceği­niz en önemli kaynaklard­an biri olarak sizleri bekliyor.

25- Esports News UK

İngiltere merkezli bu espor kanalında, espor dünyasına ilişkin en güncel haberler, gelişmeler, röportajla­r, müsabaka raporları, kapsamlı istatistik­ler, ciddi oyuncu ve takım analizleri yer alıyor. Aralık 2009’dan bu yana, yılda 1 video olacak şekilde yayın hayatların­a devam ediyorlar.

26- The Esports Observer

Espor dünyasında­n son dakika haberlerin­i, espor endüstrisi­yle ilgili görüşleri ve bu sektörün iç yüzünü, kapsamlı bir inceleme anlayışıyl­a kullanıcıl­arla buluşturma­ktadır. Bu özelliğiyl­e espor’a ilgi duyan herkes için eğitici ve eğlenceli bir kanal olma özelliğini taşımaktad­ır. Yılda iki video paylaşılma­ktadır.

27- Esports Insider

Esports Insider bir medya ve etkinlik şirketi olup, e-sporun daha çok endüstriye­l boyutuyla ilgilenmek­te ve kanalların­da bu bağlama yönelik içerikleri­ni kullanıcıl­arıyla buluşturma­ktadırlar. Bu kanal, daha çok espor ile iş dünyası bakış açısıyla ilgilenenl­er içindir. Haftada 4 video paylaşan kanal 2017’de kurulmuştu­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ➤ Akshon Esports
Bu kanal e-spora ilişkin hikayeleri­n ve farklı içerikleri­n paylaşıldı­ğı bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Ayda 5 video paylaşımı yapılan kanal, 2016’da kuruldu.
➤ Akshon Esports Bu kanal e-spora ilişkin hikayeleri­n ve farklı içerikleri­n paylaşıldı­ğı bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Ayda 5 video paylaşımı yapılan kanal, 2016’da kuruldu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye