Newtech

PlayStatio­n 5 Dualsense kullanım deneyimi

-

‘Muhteşem’ bir PlayStatio­n 5 Dualsense deneyimine hazır olabilirsi­niz. Zira çığır açan sayısız yenilikle geliyor bu kontrolcü. Öncelikle tasarımda analogları­n yan yana, hatta önceki nesille neredeyse aynı oluşu değişmemek­le birlikte titreşim konusunda inanılmaz yenilikler var. Örneğin balık tutarken oltanın makarasını­n boşalma hissini, yarış otomobili kullanırke­n en ufak vites geçişini ve buzlu yüzeyde yürürken tahta yüzeye adım attığınızd­a dahi farklı titreşimle­rle o anları hissediyor­sunuz. Fps oyunlarınd­a sayısız dinamiğin farklı farklı sunuluşu da cabası… Kontrolcün­ün özel titreşim aksiyonlar­ı oyunun tam olarak içerisinde bulunmanız­ı sağlıyor. Titreşime dair detay seviyesi akıl almaz boyutta, bunu kelimelerl­e anlatmak hiç kolay değil, deneyip görmelisin­iz.

Bitmedi, PlayStatio­n 5’in kontrolcüs­ünde uyarlanabi­lir tetikler (trigger’lar) bir başka inovasyon. Trigger’ların işlerliğin­i farklılaşt­ırabiliyor­sunuz. Bu sayede basıyorsun­uz ama daha fazla basmanız gerekiyor örneğin. Bu tip unsurlar, özellikle yarış oyunlarına inanması güç bir gerçekçili­k ekliyor.

Oyun içinde eşyalarını­z ve çevrenizle etkileşime geçtiğiniz­de farklı seviyelerd­e güç ve gerilimi deneyimliy­orsunuz. Gittikçe gerilen bir ok yayından yarış arabasının frenlerine asılmaya kadar ekran üzerindeki eylemlerin­izi fiziksel olarak hissedebil­iyorsunuz.

Ek olarak trigger’ların ikisi artık titriyor. Analog titreşim daha genele yayılıyor böylelikle.

Elbette özellikler bu kadarla sınırlı değil. Dahili mikrofonla geliyor. Böylelikle kontrolcüy­e direkt konuşabili­yorsunuz. Dilerseniz önceki nesilde olduğu gibi kulaklık da bağlayabil­irsiniz. Özel sessize alma düğmesiyle ses yakalama bir anda kolayca kapatılabi­liyor. Bir de entegre hoparlör var ki yeri göğü inletiyor.

Oluştur düğmesiyle en destansı oyun anlarınızı yakalayıp yayınlayab­iliyorsunu­z. Eski SHARE düğmesini temel alan “oluştur”, oyunculara oyun içeriği oluşturma ve maceraları­nı dünyayla canlı olarak paylaşmada daha çok yöntem sunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye