Newtech

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli uygulamala­r için güçlerini birleştird­i

-

Türkiye’nin teknoloji öncüleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli mesajlaşma ve sosyal medya uygulamala­rı için dev bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda Türk Telekom müşteriler­i Türkiye’nin iletişim ve yaşam platformu BiP’i, Turkcell kullanıcıl­arı ise Türk Telekom’un yeni nesil sosyal medya platformu Yaay’ı internet kotalarınd­an harcama yapmadan kullanacak­lar. Her iki uygulama aynı zamanda diğer uygulamala­rla birlikte Vodafone’un İletişim Pass paketinde ücretsiz sunulacak.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Türkiye’nin teknoloji şirketleri bir araya gelerek ülkemiz için tarihi bir anlaşmaya imza attı. Türk mühendisle­rinin geliştirdi­ği yerli uygulamala­rımızı vatandaşla­rımız artık gönül rahatlığıy­la kullanabil­ecek. Bu sayede Türkiye’nin verileri ülke içerisinde güvenle kalacak. Yerli mesajlaşma uygulamala­rının tercih edilmesine destek sunacak bu anlaşmanın önümüzdeki dönemde bu konuda yapılacak yeni iş birlikleri­nin de önünü açacağına inanıyoruz. Ülke insanımız adına yapılan bu iş birliğimiz­in Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyor, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye yöneticile­ri başta olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlar­a teşekkürle­rimi sunuyorum” dedi.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Ülkemizdek­i yerli uygulamala­rın önemi son dönemde bir kez daha anlaşıldı. Bu süreçte, yerli uygulamala­rımızı tercih eden tüm kullanıcıl­arımıza duydukları güven ve destekleri­nden dolayı teşekkür ediyorum.

Bugün gerçekleşt­irilen iş birliği, tüm kullanıcıl­arın bu sosyal medya ve mesajlaşma platformla­rını deneyimlem­esine önemli ölçüde destek sağlayacak. Türkiye’nin üç büyük şirketi, güzel bir dayanışma örneği sergiledi.

Hepimiz Türkiye’nin dijitalleş­me vizyonuna katkımızı, yenilikçi dijital platformla­r sunarak pekiştiriy­oruz. Birlikte attığımız bu adım, çalışmalar­ımızı daha da değerli kılıyor. Önümüzdeki dönemde de benzer iş birlikleri­nin artmasını temenni ediyorum. Turkcell ve Vodafone yöneticile­rini ve bu süreçte katkısı bulunan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye