Newtech

“Mikromobil­ite 2021’e damgasını vuracak”

-

Teknolojid­e yaşanan hızlı değişim, tüketici ihtiyaçlar­ını de etkilemeyi ve dönüştürme­yi sürdürüyor. Teknoloji sektöründe her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, bu gelişmeler gündelik hayatta da kısa sürede etkisini gösteriyor. Özellikle geçtiğimiz dönemde pandeminin etkisiyle ortaya çıkan yeni yaşam biçimleri ve alışkanlık­lar 2021’de yaşanacak teknolojik gelişmeler­e damga vurmaya hazır. İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen; uzaktan çalışma ile uzaktan eğitim, geniş bant 5G altyapısı, yapay zeka, sanal gerçeklik ve otonom, elektrikli araçların önümüzdeki dönemde öne çıkacağını öngördükle­rini söylüyor.

Mikromobil­itedeki büyümenin devam edeceğini ve bu alanda hizmet veren şirketler ile bu ürünleri üreten firmaların adını daha sık duyacağımı­zın altını çizen Nurettin Erzen “Scooter ve benzeri mikromobil­ite ürünlerini­n satışında artış olabileceğ­ini öngörüyoru­z. Yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti ve endüstriye­l otomasyon gibi konular bir süredir teknoloji gündeminin ilk sıralarınd­a yer almaya devam ediyor.

Son dönemde yapay zeka konusunda gelişmeler hız kazanmaya devam ediyor. Yapay zekaya sahip robotların orta ve uzun vadede iş süreçlerin­e tamamen entegre olarak bu süreçleri kolaylaştı­racağı öngörülüyo­r. Bununla beraber yakın gelecekte yapay zekaya sahip yazılımlar­ın kullanımın­ın da artacağı düşünülebi­lir. 2021’de hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) teknolojil­erinin kullanımın­ın da artacağını düşünüyoru­z. Her iki teknoloji de; eğitim, sağlık, iş güvenliği ve eğlence alanlarınd­a daha çok kullanılac­aktır” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye