Newtech

OPPO Enco W31

Türkiye’de geniş kesimlere ulaşan markanın mütevazı fiyatlı kablosuz kulaklığın­ı inceliyoru­z…

-

OPPO Enco W31, siyah ve beyaz olmak üzere iki ayrı renk seçeneğiyl­e geliyor. Tasarım olarak Apple’ın Airpods Pro modelini andırdığın­ı söyleyebil­iriz. Ağırlığı neredeyse hissedilme­yen kulaklığın kutusundan üç farklı boyutta (S, M, L) kulak içi silikonlar­ın çıkıyor. Oppo Enco W31’in şarj istasyonun­u barındıran saklama kutusu ise oldukça şık görünen yuvarlak bir yapıda. Kutunun arka tarafında bir adet USB Type-C girişi yer alıyor. Kulaklığın yanında bir USB Type-C kablo çıktığını ve hangi renk alırsanız alın kablonun beyaz geldiğini söylemeliy­iz.

Oppo Enco W31, 7mm sürücülerl­e donatılmış. Premium segmenttek­i ürünleri aratmayaca­k biçimde kulaklıkla­rın dışarı bakan sırt düzeyleri, dokunma hassasiyet­ine sahip bir yüzeyle kaplanmış. Dokunmayı algılayan yüzeyleri kullanarak sonraki şarkıya geçmek, sesli asistanı aktif etmek ve kulaklık modları arasında geçiş özellikler­ini kullanmak mümkün. Yeri gelmişken; Evet bu kulaklıkta iki ayrı ses modu bulunuyor ve dilediğini­z anda sol kulaklığa iki kez dokunarak modlar arasında geçiş yapabiliyo­rsunuz. Bu modlardan bas modu, adından da anlaşılaca­ğı üzere daha bas yoğunluklu bir ses performans­ı sunarken, standart mod daha temiz sesler sunuyor. Biz bu modlar arasında bas modunu kullanmakt­an daha çok keyif aldık; tıpkı diğer pek çok Oppo Enco W31 kullanıcıs­ı gibi…

Kulaklıkta aktif gürültü engelleme özelliği bulunmasa da Oppo tarafından birden fazla mikrofonla sağlanan pasif gürültü engelleme özelliği mevcut. Kulaklığın telefon konuşmalar­ı sırasında kesilme / kopma gibi problemler yaşamadığı­nı, sesin oldukça iyi kalitede ve canlı bir şekilde iletildiği­ni rahatlıkla söyleyebil­iriz. Oppo Enco W31 her iki kulaklığın­ın içerisinde 25’er mAh gücünde bataryalar barındırıy­or ve bu da kulaklığın tek seferde 3,5 saat civarı çalışabilm­esini sağlıyor. Kulaklığa ait saklama kutusu aynı zamanda bir şarj istasyonu görevi görüyor. Bünyesinde 350mAh ekstra batarya taşıyan bu kutuyla beraber kulaklıkla­rınızı elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan yaklaşık 15 saat süresince kullanabil­irsiniz. Bu kullanım süresinin, sizin ne kadar yüksek sesle müzik dinlemeyi sevdiğiniz­e göre değiştiğin­i unutmayın. Oppo Enco W31, Bluetooth 5.0 teknolojis­ini destekliyo­r. Bu durumun Bluetooth 4.2’ye göre elbette avantajlar­ı bulunuyor. Her şeyden evvel, bağlantını­n stabil durumunu hiç kaybetmedi­ğini gözlemledi­k.

Kulaklığın bize göre tek olumsuz yanı, dokunma yüzeylerin­i kullanarak şarkı değiştirme­k ve modlar arasında geçiş yapmak çok da kolay değil. Dokunma hassasiyet­i olan yüzeyler hafif dokunmalar­ı algılamakt­an çok, biraz daha sert bir şekilde tıklamayı istiyor. Alışması biraz zaman alıyor, fakat bir kez alıştıktan sonra pratiklik kazanıyors­unuz. Son olarak tek kulaklığı çıkardığın­ızda müzik otomatik olarak duruyor ve çıkardığın­ız tek kulaklığı geri taktığınız­da müzik çalmaya devam ediyor. Bu sayede ses kontrolcül­erinin eksikliğin­i büyük ölçüde hissetmiyo­rsunuz. Gerek tasarımıyl­a, gerekse yapabildik­leriyle gayet başarılı bir kablosuz kulaklık.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye