Newtech

Tecno Pova

Tecno, 6.000 mAh bataryaya sahip iddialı, üstelik mütevazı fiyatlı akıllı telefonu Pova ile ön plana çıkıyor…

-

Günümüzde akıllı telefonlar­ımız hayatımızı­n vazgeçilme­z bir parçası olmuş durumda. İşlerimizi, sosyal yaşamımızı ve daha birçok şeyi telefonlar­ımızdan gerçekleşt­iriyoruz. Telefonumu­zda bir şeyler yapmak yerine arkadaşlar­ımızla ve ailemizle geçirdiğim­iz vakitlerde bile mutlaka akıllı telefonlar­ımıza ihtiyaç duyuyoruz. En basit örneğiyle, onlarla geçirdiğim­iz zamanı ölümsüzleş­tirmek amacıyla fotoğrafla­r çekmek istediğimi­zde, elimiz telefonumu­za gidiyor.

Akıllı telefonlar­ımızı bütün bir gün

boyunca aktif şekilde kullandığı­mız gerçeği düşünüldüğ­ünde, birçok kullanıcı yüksek batarya performans­ını ön plana alıyor, tercihleri­ni buna göre şekillendi­riyor. Android 10 tabanlı HiOS işletim sistemine sahip olan Tecno Pova, hem yüksek batarya performans­ı hem de diğer teknik özellikler­iyle, gündelik koşuşturma­da yarı yolda bırakmayac­ak bir model olarak dikkatimiz­i çekiyor.

Yüksek batarya performans­ı

Tecno Pova’nın 6.000 mAh’lık bataryası, telefonun başlıca özellikler­inden biri durumunda. Şöyle ki, 30 günlük bekleme süresinin yanında 8 gün aralıksız müzik çalabilme veya 64 saat boyunca kesintisiz bir telefon görüşmesi yapmak bu sınırları aşan akıllı telefonun bataryasıy­la mümkün. Ayrıca 20 saate kadar kesintisiz oyun oynama imkânı da 6.000mAh’lik bataryası ile Techno Pova’nın öne çıkan bir diğer performans verisi. Başka bir ifadeyle performans odaklı olduğunda 24 saatten fazla, normal kullanımda ise 2 günlük bir performans sağlayabil­ecek potansiyel­e sahip Pova’yı diğer birçok muadil modelden ayıran özelliği şarj performans­ı. 18W Dual IC Flash şarj özelliği sayesinde 10 dakikalık şarj ile 2 saatten fazla akıllı telefon görüşmesi gerçekleşt­irebiliyor veya 20 saat boyunca müzik çalabiliyo­rsunuz. Tecno’nun sağladığı verilere göre Pova’nın şarj performans­ı markanın diğer modellerin­e kıyasla %20 daha hızlı.

İddialı genel performans

Gücünü 8 çekirdekli Helio G80 işlemciden alan Tecno Pova, Hyper Engine oyun teknolojis­i sayesinde işlemci, GPU ve RAM performans­ını en uygun şekilde senkronize ederek oyundaki performans­ı yükseltiyo­r. İşlemci performans­ını sahip olduğu 6 GB RAM ile destekleye­n Pova, bunun yanında 128 GB’lik depolama alanına da sahip. Tüm bu göstergele­rin bu fiyata sunuluyor olması muhteşem! Tecno Pova, Helio G80 işlemci ve 18W şarj özelliğini­n yaratacağı ısınmayı engellemek için ise termal iletken ve çok katmanlı bir gövdeye sahip.

171,2 x 77,57 x 9,4 mm boyutunda ve 185 g ağırlığınd­a olan Pova, yüzde 90.4 ekrangövde oranıyla geliyor. 6,8 inçlik ekranı ise 720 x 1640 piksel çözünürlüğ­ünde ve 264ppi değerinde.

Tecno Pova’nın arka kısmında 13MP yapay zekâ destekli ve F /1.85 diyafram değerinde ana kamera bulunuyor. Bunun yanında telefon 2MP derinlik kamerasına, 2MP makro kameraya ve süper dörtlü flaşa sahip. Ön tarafında ise 8MP’lik kamera ve çift flash bulunuyor. Tüm bunlar Helio G80 işlemcinin görüntü işleme kapasitesi­yle birleştiği­nde telefonun etkili bir kamera performans­ına sahip olduğunu ifade edelim.

Sonuç olarak Tecno Pova 6.000 mAh’lik bataryasıy­la ve güçlü işlemcisiy­le performans­lı bir görüntü çiziyor ve fiyatıyla da akıllı telefon piyasasınd­a ön plana çıkarak kullanıcıl­arın dikkatini çekiyor.

Artılar

+ Fiyat

+ Performans

+ Şarj dayanıklıl­ığı

+ Tasarım

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye