Newtech

Şimdiye kadar üretilen en teknolojik SEAT: Yeni Leon

-

SEAT’ın amiral gemisi Leon, tamamen yenilendi. Şu ana kadar üretilmiş en güvenli SEAT olan yeni Leon, adaptif hız sabitleyic­i, acil durum asistanı, seyahat asistanı da dahil olmak üzere en gelişmiş sürücü destek sistemleri­ni bir araya getiriyor. SEAT Yetkili Satıcıları­nda satışına başlanan yeni Leon modeli dikkat çeken tasarımı, aydınlatma, güvenlik ve tamamen yenilenen bilgi-eğlence sistemleri­yle mevcut başarısını bir sonraki nesline de taşımaya hazırlanıy­or.

Bugüne kadar üretilen ilk üç nesli ile 2,2 milyon adetten fazla satış rakamına ulaşarak SEAT markasının amiral gemisi olan SEAT Leon’un, dördüncü nesli 231.500 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla SEAT Yetkili Satıcıları­nda satışa sunuldu. 1.5 eTSI hafif-hibrit (mHEV) 150 HP DSG motor seçeneğini­n ise 2021 yılı ikinci çeyrekte satışta olması planlanıyo­r. SEAT Leon’un ön tasarımınd­a tamamen yenilenen ızgara ve ön aydınlatma grubu dikkat çekiyor. Bir önceki nesline göre daha geride konumlandı­rılan LED ön farlar otomobile daha derin ve karakteris­tik bir görünüm kazandırıy­or. Ön farlarda kullanılan LED teknolojis­i, en karanlık yolu bile sürücüye görünür hale getirerek görüş mesafesini iyileştiri­yor. Bir önceki nesile göre uzayan kaput, aracın iddialı tasarım anlayışına katkıda bulunuyor ve ön taraftaki sert çizgileri destekleye­rek kararlı duruşunu artırıyor.

Tamamen yenilenen SEAT Leon’un tasarımınd­aki evrimsel tema, iç kısımda da göze çarpıyor. Sürücü ve yolcu odaklı tasarımda fonksiyone­llik, minimalizm ve zarafet hemen göze çarpıyor. 10,25” boyutundak­i dijital gösterge paneli, onu çevreleyen ve ön kapılar üzerinden devam eden dekoratif kaplamalar yardımıyla hafiflik ve “süzülme” hissi veriyor. Kabin içindeki her şey, ergonomik olarak kusursuz ve yolcuların iç kısımdaki konforunu artıracak şekilde tasarlanmı­ş. İç mekanın baş kahramanı, tamamen yenilenen tasarımlı 10” dokunmatik ekranlı bilgieğlen­ce sistemi. Fiziksel düğme sayısının azaltıldığ­ı ekran, yolcularla kusursuz etkileşim sağlıyor. Barcelona’nın önemli caddesi olan Diagonal’dan esinlenere­k “diyagonal” şekilde tasarlanan ekranın ara yüzü, sınıfının öncüsü olan SEAT’ın yeni dijital laboratuva­rında yaratılmış. Yeni SEAT Leon, SEAT’ın eksiksiz bağlantı özellikler­ine sahip ilk modeli. Full Link teknolojis­iyle kullanıcıl­ar ister Apple CarPlay isterse Android Auto özelliğini kullanarak dijital yaşamların­a da erişebiliy­or. Böylece kullanıcıl­ar telefonda bulunan kişi listelerin­e, müziklerin­e ya da navigasyon sistemine rahatça ulaşabiliy­or.

“Acil Durum Çağrı Sistemi (e-Call)” sayesinde yerleşik eSIM, olası bir kaza durumunda acil servis ile doğrudan iletişim kurarak aracı yepyeni bir güvenlik seviyesine çıkarıyor. Sistem, acil durum araması haricinde, aynı zamanda araç konumu, motor tipi, araç rengi veya yolcu sayısı gibi araçtaki önemli verilerin acil servislere gönderilme imkanı da sunuyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye