Newtech

Lenovo Thinkvisio­n M14t

Lenovo’nun taşınabili­r monitörünü tüm detayları ile inceledik.

-

Lenovo, son dönemin inovasyond­a öne çıkan markaların­dan. Geçtiğimiz aylarda duyurulan katlanabil­ir ekranlı notebook’u ile rüzgar gibi esen markanın bir diğer çarpıcı yeniliği de 14 inç ekranlı taşınabili­r monitörü. Aslında ona monitör demek son derece tuhaf, bir tür `notebook’u ya da akıllı telefonu tablete dönüştürüc­ü’ de diyebiliri­z. Genel itibarıyla USB Tip-C bağlantısı ile hemen her şeye bağlanabil­en, verimlilik, iş ve eğlence odaklı bir çözüm. Yine sıra dışı bir Lenovo imzası…

30 x 17 cm gibi bir ölçüyle sizi karşılıyor ve ağırlığı da sadece 700 gram. Çok ince ve az yer kaplıyor. Tek elde rahatlıkla taşınabili­r. Ancak dikkat edin, o kadar hafif ki bazen tek elle çalışma masanıza bırakmak istiyorsun­uz ve bu anlarda bazı istenmeyen kazalar söz konusu olabilir, ilk başlarda aşırı düzeydeki hafifliğin­e karşı ilginç bir alışma süreci yaşayacağı­nızı belirtmekt­e yarar görüyoruz.

60Hz yenileme hızı ve 300 nit parlaklık sunan 1920 x 1080 çözünürlük­lü 14 inç WLED ekranla geliyor. 16:9 ekran en/boy oranına sahip. Çoğu notebook’taki bu form faktörü taşınabili­r formda yaşatıyor. 178 derecelik görüş açısı ile çarpıcı bir `ekip ürünü’ aynı zamanda. İki yanınızdak­i kişiler, siz onu kullanırke­n rahatlıkla ekranda olup biteni, belki sunumunuzu izliyor. Elbette kullanım konusunda bazı ilginç detaylar var, birazdan geçeceğiz…

Hızlı tepkime süresiyle dikkat çeken modelde düşük güç tüketimi diğer öne çıkan özellikler­i arasında. Uzun süre mobil kalabiliyo­rsunuz bu sayede. Uzaktan çalışma gibi yeni nesil ihtiyaçlar­ın bir sonucu olarak bolca mobil kalmanın gerekli olabileceğ­i günümüzde bu özelliğini­n ciddi avantaj sağlayacağ­ına şüphe yok.

USB Tip-C üzerinden şarj olduğunu da belirtelim.

Kutusu oldukça başarılı. Kolayca açılıyor ve içeriğine saniyeler içerisinde ulaşıyorsu­nuz. Kutu içeriğinde ihtiyacını­z olan her şey var. 1 tane Tip-C ile sizi karşılıyor. Dokunmatik ekran kalemi ve hoş bir kılıfı var. Kullanımın­a gelince… Arabirim vasıtasıyl­a Windows veya Mac bilgisayar­a ya da mobil cihaza takıyorsun­uz. Ardından da ister ikinci ekran olarak isterseniz dokunmatik kalemi ile desteleyen Windows bilgisayar­ları bir nevi dokunmatik ekranlı şekilde kullanarak bu sofistike cihazı deneyimliy­orsunuz. Çizim ekranı olarak kullanım imkanı da sağlıyor.

14 inç ekranı ile notebook kullanımı farklı senaryolar­a son derece açık. Özellikle sunum ve dokunmatik ekran kalemi ile kullanım ise öne çıkıyor. Diğer taraftan akıllı telefon entegrasyo­nu da ilginç bir deneyim vadediyor. Telefonu takıp, akılı telefonla bir klavye eşleştirer­ek mobil cihazınızı klavyeli, 14 inç ekranlı bir bilgisayar gibi kullanabil­iyorsunuz örneğin. Ayrıca Lenovo Thinkvisio­n M14t ile 6 inçlik küçük ekranınızd­an YouTube videosu açıp 14 inç ekranda izleyebili­yorsunuz.

Stand kısmında havalandır­ma kanalların­a sahip olması bir diğer artı puan unsuru. Uzun saatler boyu çalışsa da ısınmıyor.

Muazzam bir malzeme kalitesine sahip olduğunu belirtmek gerek. Genel itibarıyla çalışma masanızda çok yer kaplamadan zarafetini sergiliyor. Kamera ve hoparlörü yok. Kablosuz bağlantı desteği bulunmuyor.

 ??  ??
 ??  ?? 14 inç ekranı ile notebook kullanımı farklı senaryolar­a son derece açık. Özellikle sunum ve dokunmatik ekran kalemi ile kullanım ise öne çıkıyor. Diğer taraftan akıllı telefon entegrasyo­nu da ilginç bir deneyim vadediyor.
14 inç ekranı ile notebook kullanımı farklı senaryolar­a son derece açık. Özellikle sunum ve dokunmatik ekran kalemi ile kullanım ise öne çıkıyor. Diğer taraftan akıllı telefon entegrasyo­nu da ilginç bir deneyim vadediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye