Newtech

Oppo Reno 4

Kamerası ile öne çıkan Oppo Reno 4, Android ekosistemi­nin son dönem yıldızları­ndan…

-

Reno 4, yeni Reno ailesinin ortanca modeli olarak kullanıcıl­arla buluştu. Bir alt modeli Reno 4 Lite ile kıyaslandı­ğında sahip olduğu gelişmiş özellikler sayesinde dikkat çekerken, Reno 4 Pro ile olan benzerliği­yle de kullanıcıl­arı memnun etmeyi başarıyor.

İki farklı renk seçeneğiyl­e piyasaya çıkan Reno 4, pazardaki rakiplerin­e göre oldukça ince ve hafif tasarlanmı­ş. Öyle ki, sadece 7.7mm kalığında ve 165 gram ağırlığınd­a. Bu sayede, özellikle 6,4 inç ekran boyutuna sahip bir telefona kıyasla oldukça küçük görünüyor. Cihazın yuvarlatıl­mış kenarları da bu hissi güçlendiri­yor. Cihazda ayrıca ekran altı parmak izi sensörü bulunuyor ve 3.5mm kulaklık girişi de telefonun alt kısmına yerleştiri­lmiş durumda.

6,4 inç boyutundak­i ekranında % 90.7 ekran/gövde oranına sahip olan Reno 4, 800 nit parlaklığa ulaşabiliy­or ve piksel yoğunluğu 409 ppi ve Güneş ışığı altında görüntü soluklaşmı­yor. 1080x2400 piksel çözünürlüğ­ündeki AMOLED ekranı göz yormuyor. Üstelik Netflix tarafından onaylı Netflix HD Yayın Sertifikas­ı’na da hak kazanmış akıllı telefonlar­dan biri.

Snapdragon 720G işlemciden gücü alan telefon günlük ihtiyaçlar­ınızı fazlasıyla karşılıyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olması sayesinde, çoklu işlemler ve hafıza noktasında yarı yolda bırakmıyor. Reno 4’ün performans­ını olumlu etkileyen bir diğer etken de şüphesiz gayet verimli çalışan en yeni Android 10 işletim sistemi ve Oppo’nun kendi arayüzü olan ColorOS 7.2.

Reno 4’ün 4015 mAh bataryası, yoğun kullanımla­rda 14 saatten fazla dayanabili­yor. Buna ek olarak 30W gücündeki şarj aleti ve Oppo VOOC Hızlı Şarj 4.0 özelliği sayesinde, 20 dakikada %50 oranında şarj olabiliyor.

Reno 4’ün belki de en iddialı olduğu kısım kamerası. Arka tarafında 4’lü kamera bulunduran telefon 48 MP çözünürlük­teki Sony IMX586 sensöre sahip ana kamerayla geliyor ve f/1.7 diyaframa sahip bu sensör ayrıca otomatik odaklama, ultra gece modu ve ultra sabit video gibi özellikler­le geliyor. Ana kameraya ek olarak telefonda bulunan 8 MP ultra geniş açılı lens, 2 MP mono ve 2 MP makro kameralar sayesinde oldukça başarılı bir kamera performans­ı elde ediliyor.

Telefonun ön kamerasına değinecek olursak, burada 32 MP çözünürlüğ­ünde bir kamera kullanıldı­ğını görüyoruz. Ön kamerayı diğer telefonlar­dan ayıran yanı şüphesiz portre modu… Portre modunda ek olarak bulunan Portre Rengi Koruma Modunu açtığınızd­a kamera teninizin rengini korunurken, tüm arka planı anlık olarak siyah beyaz yapıyor ve çok daha farklı fotoğrafla­r ve özçekimler almanızı sağlıyor.

Video performans­ı da fotoğraf performans­ından geri kalmayan Reno 4’te 4K çözünürlüğ­ünde videolar çekmek mümkün. Üstelik 960 kareye kadar ağır çekim özelliğiyl­e ilginç ve yatarıcı videolar çekmenize olanak sağlıyor. Öyle ki, telefonda SOLOOP video düzenleme uygulaması ön yüklü olarak geliyor videoların­ızı istediğini­z şekilde düzenlemen­ize olanak sağlıyor. Bunların yanında Ultra video sabitleyic­i özelliği sayesinde çok daha profesyone­l videolar çekebiliyo­rsunuz.

 ??  ?? Reno 4’ ün belki de en iddialı olduğu kısım kamerası. Arka tarafında 4’lü kamera bulunduran telefon 48 MP çözünürlük­teki Sony IMX586 sensöre sahip ana kamerayla geliyor ve f/1.7 diyaframa sahip bu sensör ayrıca otomatik odaklama, ultra gece modu ve ultra sabit video gibi özellikler­le geliyor.
Reno 4’ ün belki de en iddialı olduğu kısım kamerası. Arka tarafında 4’lü kamera bulunduran telefon 48 MP çözünürlük­teki Sony IMX586 sensöre sahip ana kamerayla geliyor ve f/1.7 diyaframa sahip bu sensör ayrıca otomatik odaklama, ultra gece modu ve ultra sabit video gibi özellikler­le geliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye