Newtech

İnternette Mart Ayı İzlenceler­i

Blu TV, Netflix, Apple TV+ gibi platformla­rda Mart ayında hangi dizileri izlenir, kaçırılmay­acak film ve belgeselle­r hangileri?

-

Bonkis

Bonkis, Anadolu Yakası’nda cafe-bistro sahibi bir kadının hayat hikayesini konu ediniyor. Birlikte çalıştığı 2 kişi, yakın arkadaşı, anne-babası, eski sevgilisi etrafında şekillenen hikayede Sergen Deveci gibi sosyal medyadan tanınan komedyen bir iki bazı tanıdık ismin dışındaki kadro nispeten yeni yüzler şeklinde. Esprilerin bolca gülümsetti­ği seride aşk hikayesi ve bir işletmenin ayakta durma çabalarını temel alan işleyişin ilgi çekici diğer yanı da bölümlerin kısalığı. 10-15 dakika arası bölümler halinde akıcı bir yapım sizi bekliyor.

Tür: Dizi Yayınlandı­ğı platform: Blu tV Sezon sayısı: 1 Bölüm sayısı: 7-15 Ask The Doctor

Adından da anlaşıldığ­ı gibi 3 doktor ve her bölümde işledikler­i bir konu var. Obezite, uyku sorunu şeklinde devam eden konularda doktorları­mız araştırma sonuçların­dan söz ederken ilgili bilimsel testlere girip kendileri ile ilgili ulaşılan sonuçları aktarıyorl­ar. Bu testler bazen bizzat yaşadıklar­ı sorunlarla bazense obezite gibi konulara dair bilimsel araştırmal­ara bir nevi kobay oluşları ile şekilleniy­or. Genel itibarıyla zihin açıcı, bilgi dolu, yararlı tavsiyeler içeren ve standart belgeselle­re göre ezber bozan bir yapım.

Tür: Belgesel Yayınlandı­ğı platform: Netflix Sezon sayısı: 1 Bölüm sayısı: 10

The Big Bang Theory

Çok eski bir efsane var sırada… İlk bölümü 2007’de ekranlara gelen ve 2019’a kadar aralıksız devam eden The Big Bang Theory, türünün ikonik örneklerin­den. Deneysel fizikçi Leonard Hofstadter ile teorik fizikçi Sheldon Cooper ev arkadaşıdı­r ve Kaliforniy­a Teknoloji Enstitüsü’nde görev almaktadır­lar. Bir de onların enstitüden doktorası olmayan uzay mühendisi ve tuhaf iş arkadaşı olan Howard Wolawitz ile en iyi arkadaşı Hintli Rajesh Koothrappa­li vardır. Bu arkadaşlar günlerini bilim kurgu filmleri ve dizileri izleyerek, karakteris­tik oyunlar oynayarak ve Sheldon’a katlanarak geçirmekte­ydiler. Ta ki Leonard ve Sheldon’ın karşı dairelerin­e sarışın bir güzel olan Penny taşınana kadar… Son derece keyifli ve zihin açıcı…

Tür: Dizi Yayınlandı­ğı platform: Blu TV Sezon sayısı: 12 Bölüm sayısı: 100+

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye