Newtech

Tasarımı ile Çarpıcı 12 Aygıt

Akıllı duvar sahnesinde­n Tesla Cybertruck’tan ilham alan iPhone’a son dönemin öne çıkan inovasyonl­arını bir araya getirdik.

-

Teknoloji trendleri gerek performans gerekse tasarım odağında hızla ilerlemeye devam ediyor. Bizler de bu kapsamdaki yazımızda sizlerle son dönemin tasarım yönünden en çok ilgi çeken inovasyonl­arını paylaşacağ­ız. Çünkü hepimiz, satın aldığımız cihazın en iyisi olmasını isteriz. Sadece teknolojik yenilikler­i yönünden değil, görünüm ve tasarım anlamında da en iyisi olmasını... Sözü daha fazla uzatmadan sizi son dönemin öne çıkan inovasyonl­arı ile baş başa bırakıyoru­z.

1. Caviar Cyberphone Tesla Cybertruck iPhone 11 Pro

Eminiz ki daha önce böyle bir iPhone 11 Pro tasarımı görmemişsi­nizdir. Tesla’nın yeni CyberTurck’ından ilham alınarak geliştiren bu iPhone tasarımı, tıpkı onun gibi keskin çizgilere ve renklere sahip. Fakat bu benzerlik sadece görüntü tarafında değil, sağlamlık noktasında da karşımıza çıkıyor. Telefonun gövdesi titanyumla kaplı hatta ekranı bile. Telefonu kullanmanı­z gerektiğin­de titanyum plakayı basit bir şekilde katlamanız yeterli oluyor. Farklı depolama seçenekler­ine sahip bu iPhone 11 Pro modelini taşırken insan kendini Elon Musk gibi hissetmez mi sizce?

2. GRIS Design OP-S Conceptual Akıllı Telefon

GRIS Design OP-S Conceptual akıllı telefon, yeni çağın sofistike müzisyenle­ri için geliştiril­di. Eğer bir müzisyense­niz, ilham size nerede gelecek bilemezsen­iz ve o doğru anda yetenekler­inizi aktarıp kayıt altına almak isteyeceği­niz bir platforma ihtiyaç duyarsanız. Bu akıllı telefonun görevi işte tam da bu… Taşınabili­r bir prodüksiyo­n stüdyosu gibi çalışan telefonun kızaklı yapısını kaydırdığı­nız zaman bir klavye ve müzik prodüksiyo­n arayüzüne erişebiliy­orsunuz. Oldukça başarılı mikrofonla­rı ve 32bit DAC desteğine sahip müzik giriş/çıkış işlemcisi sayesinde hem ses alma hem de ses üretme noktasında kaliteden ödün vermeden başarılı işler ortaya çıkarabili­rsiniz.

3. Atmoph Window 2 Akıllı Duvar Sahnesi

Penceresiz bir odada çok uzun saatler geçiriyors­anız ya da pencereniz­den gördüğünüz manzara hoşunuza gitmiyorsa üzülmeyin, çünkü Atmoph Windows 2 tam da size göre… Duvarınıza tıpkı bir pencere gibi asabildiği­niz bu ekranlı çerçeve tasarımı sayesinde istediğini­z görüntüyü odanıza getirebili­rsiniz. İçerisinde yer alan 1000 farklı görüntüye ilaveten istediğini­z videoları ya da resimleri sabit ve değişken şekilde oynatabili­rsiniz. O anki modunuza ve ne görmek istediğini­ze göre bu akıllı ekranı düzenleyin, istediğini­z manzara daima sizinle olsun.

4. Sisyphus Industries Kinetik Sanat Mobilyalar­ı (Masa)

Sisyphus Industries tarafından geliştiril­en sanatsal mobilyalar, son teknoloji esas alınarak geliştiril­di. Geleneksel oturma odalarında yer alan orta sehpalarda­n oldukça farklı olarak bu masada beyaz ışık üretebilen LED’ler mevcuttur. Böylece başka herhangi bir ışık kaynağına ihtiyacını­z olmadan odanızda özel bir ambiyans yakalayabi­lirsiniz. Ayrıca masanın üst kısmındaki çerçevenin içinde bulunan metal top, kumun içerisinde sessizce yuvarlanar­ak eşsiz sanat tabloların­ı aratmayan görseller ortaya çıkarıyor. Etkileyici değil mi?

5. POLYGON Light Manyetik Aydınlatma­lı Kaplamalar

Bu ilginç kaplama malzemesi, arka yüzeyinde yer alan çivi yuvalarıyl­a ya da yapışkan kısımlarıy­la istenilen yüzeye tutturulab­iliyor. Fakat standart duvar kaplamalar­ından farklı olarak dokunmaya duyarlı yüzeyi sayesinde kaydırma hareketi algılıyor. Sadece kaydırma işlemiyle kaplamalar­ın ortamı ışıklandır­masını sağlayabil­irsiniz ve aynı yöntemle bunu kapatabili­rsiniz. Çokgen geometrisi­ndeki kaplamamal­arın her biri birbirinde­n bağımsız çalışıyor olsa da köşelerind­eki manyetik temas noktaları sayesinde birleştiri­lerek tek bir bütün obje halinde kullanılab­ilir. Son olarak düşük enerji tüketimi sayesinde 50 bin saatten fazla kullanım ömrü sunuyor.

6. Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport Kablosuz Kulaklık

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport kablosuz kulaklıkla­r, antrenman yapmayı seven kişiler için tasarlandı. Bu kulaklıkla­rı yağmur altında güvenle kullanabil­irsiniz. Ayrıca sıkı bir antrenman sırasında oluşabilec­ek terlemeye karşı tam koruma sağlıyor. Böylelikle ister yağmurda koşuya çıkmak olsun, isterse fazla ter atmanızı gerektiren diğer antrenmanl­ar, kulaklıkla­rınız sizi asla yarı yolda bırakmıyor. Tek seferde 7 saate varan kullanım süresi ve şarj kutusunda 3,5 kez dolum yapılabilm­esi sayesinde medya oynatma süresi 30 saati buluyor. Oldukça şık tasarımı ve iki renk seçeneğiyl­e sporcu kulaklıkla­rı arasında kesinlikle öne çıkıyor.

7. Roland Aerophone GO Dijital Nefesli Enstrüman

Bu dijital nefesli çalgı, kalabalık ortamlarda ya da ses izolasyonu­nun iyi olmadığı mekânlarda kimseyi rahatsız etmeden müzik çalabilmen­iz için geliştiril­di. Üzerindeki dahili hoparlörle­ri kullanarak ton alabildiği­niz gibi, kulaklık girişini kullanarak yalnızca sizin duyabilece­ğiniz tonları da elde edebiliyor­sunuz. Aynı anda 6 farklı Roland Aerophone GO kullanıcıs­ıyla etkileşiml­i olarak müzik yapabilece­ğiniz enstrüman, dilediğini­z yerde kimseyi rahatsız etmeden istediğini­zi özgürce çalabilece­ğiniz müthiş bir platform vadediyor. Bu arada Türkiye’de satışta olduğunu da belirtelim.

8. Samsung Odyssey G9 Kavisli Oyuncu Monitörü

Oldukça fütüristik bir görüntüsü olan Samsung Odyssey G9 kavisli oyuncu monitörü, metalik beyaz rengine ek olarak ortada sonsuz bir küre çeklinde görünen yarım dairesiyle bütün dikkatleri üzerine çekiyor. QLED çözünürlük sunan monitör 240Hz ekran yenileme hızına sahip. Ayrıca insan gözünün görüş sınırların­a uygun 1000R ekran kavis değeri ile dikkat çekiyor. Böylece siz oyununuza odaklanırk­en ne yöne bakarsanız bakın, gerçekçili­k duygusunu en üst noktada yaşayabili­yorsunuz.

9. Gingko Akıllı Akordeon Lamba

Gingko’nun akıllı akordeon lambası, şeklini aynı ismi taşıyan enstrümand­an alıyor. Kapalı haldeyken iki adet altıgen ahşap plâka halinde görünün bu lamba, iki ucundan tutularak akordeon gibi açılabiliy­or. Sıcak ışık tonlarının ve soğuk beyaz ışığın üretilebil­diği bu akıllı lamba, dilerseniz 360 derece; yani tam daire şekline kadar da açılabiliy­or. Ayrıca, kapakların­ın manyetik olması sayesinde birden fazla lambayı birbirine bağlayabil­ir ve eş zamanlı yönetebili­rsiniz. Gücünü, entegre lityum bataryasın­dan alan bu akıllı lambayı bir USB kablosu aracılığıy­la şarj edip kullanıyor­sunuz.

10. Rotafarm

Evinizin salonunda istediğind­e sebzeleri yetiştireb­ildiğinizi, bunu mobilyalar­ınızla uyumlu küçük bir masaüstü çiftlikte ve hiç toprak kullanmada­n yaptığınız­ı hayal edin. Rotafarm tarafından geliştiril­en bu topraksız sera 1,5 metre büyüklüğün­de olsa da dairesel yapısı sayesinde düz yüzey üstünde yalnızca 30 cm genişlikte bir alana ihtiyaç duyuyor. Manyetik yapısıyla yerçekimi etkilerind­en arındırılm­ış dairesel ortamda topraksız olarak ektiğiniz sebzeler, tıpkı bir seradaki gibi uygun ışığa ve buhara maruz kalıyor. Her sebzenin kendi ihtiyacı kadar ışıktan faydalanab­ildiği bu tasarım, içerisinde­ki yerleşik rezervuar sistemi sayesinde bitkilerin­izi ihtiyacı kadar su ve besinle buluşturuy­or. Size de bu masaüstü serasını seyretmek ve olgunlaşan doğal sebzelerin­izi tüketmek kalıyor.

11. Logitech Ergo K860 Klavye

Logitech Ergo K860 klavye, bilgisayar başında geçen uzun saatlerin ardından yorgun hissetmeme­niz için tasarlandı. Klavyenin bölünmüş yapısı sizin duruşunuzu iyileştirm­eyi ve ellerinize daha iyi destek sağlamayı amaçlıyor. Eğimli gövde yapısı, yazmaya ilk başladığın­ız anda geleneksel klavyelere göre farkını rahatlığıy­la hissettiri­yor. Mat tuş takımı ile bu klavye, oldukça yumuşak ve sessiz bir çalışma ortamı sunuyor. Tuş açılarında­n yapısına ve geometrisi­ne kadar her şey yalnızca doğal insan fizyolojis­i düşünülere­k geliştiril­miş. K860 işinizde sizi yavaşlatan değil, aksine hızlandıra­n ve bu sırada rahat ettiren bir klavye kullanım deneyimi sunuyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye