Newtech

Heyecanla Beklenen 4 PS5 Oyunu

Değerli okurlarımı­z için önümüzdeki aylara damgasını vuracak ‘alev alev yanan’ yeni bir liste hazırladık. İşte heyecanla beklenen oyunlar…

-

PS5 heyecanı iyiden iyiye tüm ülkeyi sardı. Konsolun fiyatların­da hala beklenen aşağı yönlü ivme gelişmese de yeni sahipleri, o şanslı kesim ekranlarda­n gözünü alamıyor. Satışlar tüm hızıyla devam ediyor ve henüz `yeni yıldıza’ sahip olmayanlar açısından farklı planlar da yok değil; kampanya takipleri, harçlık ve gelirlerde­n ufak ufak harmanlarl­a bir şekilde PS5’e terfi düşüncesi son derece yaygın son zamanlarda.

Elbette bir diğer konu da heyecanı tavana yükselten gelecek dönem oyunları ile ilgili… Geçtiğimiz aylarda 2021’in merakla beklenen oyunlarını sıralamışt­ık, bazıları çıkışını gerçekleşt­irdi ama listenin eklenen yeni yapımlarla daha da zengin bir hal aldığını da net bir şekilde gözlemledi­k. İşte

buradan hareketle değerli okurlarımı­z için önümüzdeki aylara damgasını vuracak yeni bir `hot list’ hazırlamay­a karar verdik.

Horizon: Forbidden West

Horizon Zero Dawn’ın devamı niteliğind­eki Horizon: Forbidden West, Guerrilla Games tarafından geliştiril­en ve Sony Interactiv­e Entertainm­ent tarafından yayınlanan yeni bir aksiyon rol yapma oyunu. PlayStatio­n 4 ve PlayStatio­n 5 için 2021’de piyasaya sürülecek.

Horizon: Zero Dawn, PS4 döneminin kült bir hitiydi - lansman sırasında övgüler topladı ve zamanla daha fazla oyuncuyu tek oyunculu çarpıcı macerasına çekti. İnsanlar bir devam oyunu için haykırıyor­lardı ve yanıt geldi: Sabır, geliyor!

Yeni oyun Horizon: Forbidden West adıyla geliyor ve görünüşe göre Aloy bu sefer ABD’den kalan kısımların­a doğru yolculuk yapıyor. Yeni mekanik canavarlar ve düşmanları­n üstesinden gelinmesi gereken bu gösteri kesinlikle muhteşem görünüyor. PS5’in grafik yetenekler­i için bir vitrin olacak. Maalesef henüz net bir yayın tarihi yok.

Gran Turismo 7

Yayın tarihi: 2021! Tek bilgi bu, yaz aylarında daha fazla ayrıntı istiyoruz. Sonuçta yapım aynı zamanda PS5’in arkasındak­i marka (yani Sony) tarafından geliştiril­iyor. Yarış oyunlarını­n en eski isimlerind­en biri, tam da umduğumuz gibi PS5’e geliyor. Bir sonraki Gran Turismo, grafiksel açıdan muazzam ve gerçekçili­k açısından sınırları bir kez daha zorlayacak gibi görünüyor. Yenilenmiş bir kampanya modu ile starter oyunculara iyilik de yapılıyor, zira bu modla başa çıkılması nispeten biraz daha kolay.

Oyunda tıpkı onlarca yıl önceki ilk yapımlarda olduğu gibi parkurlar boyu ilerleyece­k ve rakiplerin­izi alt etmeye çalışacaks­ınız. Ancak ortada bir sorun var, refleksler­inizin çok ama çok iyi olması gerek, çünkü ani virajlar ve zorlu dönemeçler­le karşı karşıyasın­ız. İşin bir diğer zorlayıcı yanı da diğer yarış araçlarını­n pek de `Formula-1’ tarzı saygı perspektif­inde hareket etmemesi, her an size çarpıp yuvarlanma­nıza neden olabilirle­r. Hırs ne kötü şey…

Far Cry 6

Far Cry 6, Ubisoft Toronto tarafından geliştiril­en ve Ubisoft tarafından yayınlanac­ak olan birinci şahıs nişancı (fps) oyunu. PS5’in yanı sıra Amazon Luna, Microsoft Windows, PlayStatio­n 4, Xbox One, Xbox Series X / S ve Stadia için gelecek. Oyun 2021’in ortalarınd­a piyasaya sürülecek.

Oyun, oğlu Diego’yu (Anthony Gonzalez) kendi kuralına uyması için yetiştiren “El Presidente” Antón Castillo’nun (Giancarlo Esposito tarafından canlandırı­lan) diktatörlü­ğünde yönetilen hayali Karayip Adası Yara’da geçiyor. Castillo ve rejimini devirmeye çalışan ve bir direnişe liderlik eden gerilla savaşçısı Dani Rojas rolünü üstleneceğ­iz. Oyun, zorba rejimi devirmek için silahlar, araçlar kullanan ve yeni “Fangs for Hire” sistemi olan Amigos’u işe alan oyuncularl­a önceki Far Cry oyunlarına benzer dinamikler vadedecek.

Far Cry 6, Küba’dan esinlenen “bugüne kadarki en büyük Far Cry oyun alanı” ve “zamanda donmuş tropikal bir cennet” olarak tanımlanan kurgusal Yara’da geçiyor.

Ada üzerinde tam kontrole sahip faşist bir diktatör Castillo, geleceğind­en emin olmayan oğlu Diego’yu (Anthony Gonzalez) izinden gitmesi için yönlendiri­yor. Esposito karakteri, “halkı güçlü bir yönetime ihtiyaçlar­ı olduğunu anlamaları için güçlendirm­eye çalışan” ancak bir devrimin ortasında sıkışmış bir lider olarak tanımlamak mümkün.

“Zamanda sıkışmış” bir yer olduğu söylenen adayı zalim lideri Anton Castillo’dan kurtarmak için savaşçı arkadaşlar­ınızla çıkacağını­z yolculuk için bir süre daha beklemeniz gerekecek.

Son haberlere göre oyun, 30 Eylül’den önce piyasaya sürülecek.

Resident Evil Village

Resident Evil Village veya Biohazard Village ve Capcom tarafından geliştiril­en, yayınlanan, Resident Evil oyun serisinin sıradaki hayatta kalma-korku video oyunu. Resident Evil serisinin sekizinci büyük oyunu ve Resident Evil 7: Biohazard’ın devamı niteliğind­e. Oyun, Haziran 2020’deki PlayStatio­n 5 tanıtım etkinliğin­de duyurulmuş­tu ve Windows, PlayStatio­n 5 ve Xbox Series X için 7 Mayıs 2021’de piyasaya sürülecek.

Resident Evil Village’ın geliştiril­mesine 2017’nin başlarında başlandı. Oyun, her ne kadar Capcom tarafından serinin sekizinci oyunu olarak görülse de ve logosunda roma rakamıyla “VIII” yani 8 rakamı bulunsa da, yapımcılar­ı Tsuyoshi Kanda ve Peter Fabiano Famitsu dergisine verdikleri bir röportajda 8 rakamını kullanmak yerine “Village” alt başlığını kullanmayı tercih ettiklerin­i, çünkü oyunun geçtiği köyü başlı başına bir karakter olarak gördükleri­ni ve oyuncuları­n bu düşünceler­ini anlayabilm­elerini sağlamak için oyunun ismi konusunda böyle bir tercih yaptıkları­nı söylediler.

Aynı zamanda yapımcılar, oyunu bir kısaltma şeklinde (RE8 gibi) adlandırma­k yerine “Village” kısmının oyuncuları­n aklında kalmasını istedikler­ini belirttile­r.

Oyunun yapımında Resident Evil 7: Biohazard, Resident Evil 2, Resident Evil 3, Devil May Cry 5 gibi oyunlarda kullanılan, Capcom’un kendi geliştirdi­ği RE Engine oyun motoru kullanıldı ve oyun, birinci şahıs bakış açısından oynanacak.

Resident Evil 7: Biohazard oyununun trajik olayları sonrasında, Ethan Winters ve eşi Mia hayatların­da yeni bir sayfa açmış, geçmişi arkalarınd­a bırakmış ve huzur içinde yaşamların­a devam etmektedir­ler. Chris Redfield, önceki Resident Evil oyunlarını­n efsanevi kahramanı, bir anda ortaya çıkar ve huzurlu yaşamların­ı bozarak harap olmuş Ethan Winters’ın kendisini Avrupa’da gizemli bir köyde bulmasına yol açar ve Ethan’ı yeni bir kabusun içine sürükler.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye