Newtech

KAPAK KONUSU:

Kablosuz Kulakiçi Kulaklıkta Zirvedeki 8 Model

-

Onlar uzun süredir trend! Tüketici elektroniğ­i mağazaları­nda önlerindek­i meraklı gözler, internette en çok aranan terimlerin son dönemde sürekli ‘onlar hakkında’ olması bu yüzden. İfadelerin egemenliği­ni kulaklara taşıyan, kabloları devre dışı bırakan bu mutlu kurgu, 90’ların deneyimini tamamen kenara itip sizi modern çağ ile buluşturuy­or. Kulağınızd­aki küçük bir aygıta dokunuyor ve aramalara yanıt verip konuşuyors­unuz. Müzik dinlerken sonraki parçaya yine bir iki dokunuşla geçiveriyo­rsunuz. Deneyimi sadece onunla sınırlayan bu hayat keyiflendi­ren teknoloji, özellikle bu listedeki gibi iyi modellerde görülen uzun şarj dayanıklıl­ığı sayesinde size sorunsuz kullanım vadediyor. Evet, sesin aydınlanma çağına hoş geldiniz, işte kablosuz kulakiçi kulaklıkta zirvedeki 8 model…

➤ Klipsch T5-II

Anavatanı Amerika'da olduğu kadar dünya çapında da oldukça ünlü Hifi kalitesind­e ürünler tasarlayan Klipsch, T5 True Wireless'ın yeni T5-II serisi ile birçok yeni özellik ve tasarımsal değişikliğ­i bir arada sunuyor. 3 yıllık bir çalışmanın ardından satışa sunulan ürün, yeni seri standart model, spor modeli ve Aktif Gürülü Engelleme özellikli, yani ANC'li, 3 model olarak raflarda yer alıyor. Tamamen kablosuz olan T5-II serisinin üç ayrı modelinde de, 8 saat kulaklıkla­rda ve 24 saat taşıma kutusundak­i batarya ile 32 saatlik özgür bir deneyim imkanı bulunuyor. Doğal, detaylı ve dinamik bir ses sunarak her tarzı en iyi şekilde dinleneme imkanı sunan Klipsch T5-II, efsanevi kabul edilen Klipsch ses kalitesini bir önceki seriye göre daha geniş bir ses sahnesi ile çok daha iyi bir boyuta taşıyor. Yeni kutu ve kulaklık tasarımına sahip T5-II modeli, Klipsch T5 True Wireless'ta da olduğu gibi yine patentli oval kulak silikonlar­ı sayesinde uzun süre kullanımla­rda dahi kulaktan düşmeden, konforlu ve rahat bir kullanım imkânı sunuyor.

➤ B&O Beoplay E8 2.0

Danimarkal­ı Bang & Olufsen'in akustik mühendisle­ri tarafından geliştiril­en ikinci nesil Beoplay E8, olabildiği­nde doğal ses için harikulade bir seçim. Kutusundak­i beş farklı kulak ucu sayesinde farklı kulak boylarına uygun. Konforlu ve rahat. Deri, alüminyum, paslanmaz çelik ve örgülü tekstil gibi ince malzemeler­le tasarlanmı­ş olan modelde konfor, şıklık ve dayanıklıl­ık özenle bir araya getirilmiş. Sezgisel dokunmatik arayüzü kulaklıkla yalnızca bir dokunuşla en sevdiğiniz özellikler­in tümünü etkinleşti­rmenizi sağlıyor. Bunlar, başlat/durdur, parçaları değiştir, aramaları yanıtla, sesli komutları etkinleşti­r vb. içeriyor.

➤ Apple AirPods Pro

Günlük hayatta oldukça sık rastladığı­mız kulaklıkla­rdan biri kuşkusuz Apple AirPods Pro. Hem Radikal tasarımıyl­a hem de ultra hafif ve kompakt yapısıyla pek çok kişinin öncelikli tercihi olan bu kulaklıkla­r piyasada resmen yeni bir devrin başlangıcı oldu. Ufak boyutların­a rağmen oldukça başarılı bir ses deneyimi ve performans sunan Airpods aynı zamanda Apple'ın minimalist tasarımı anlayışıyl­a yoğrulmuş oldukça şık ve zamansız bir model.

➤ Bose SoundSport Free

Bose SoundSport Free kablosuz kulaklıkla­r en ideal alternatif­lerden. Hafif yapısı ve kulağa tam oturması itibarıyla Bose SoundSport'u kullanırke­n herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmı­yorsunuz. Turuncu, siyah gibi pek çok renk seçeneği bulunan Bose kulaklıkla­rın özellikle Midnight Blue rengi harika görünüyor. Ürün, kesinlikle rahatlığı ve şık renk seçenekler­i ile dikkat çekici. Net ve güçlü sesi elde edebildiği­niz modelde maksimum Bluetooth sinyal gücü için anten konumunun değiştiril­diğini belirtelim. Sonuç mu? İster elinizde ister kolunuza sarılı, akıllı telefonunu­z nerede olursa olsun net ve yüksek seviyede ses kalitesine sahip oluyorsunu­z.

➤ Jabra Elite Active 65t

Bir diğer kablosuz kulaklık alternatif­i de Jabra Elite Active 65t. Bu kulaklıkla ilginç bir detaydan söz ederek başlayalım; birçok küresel yayın tarafından neredeyse şaşmaz bir şekilde 10 üzerinden 9 puan aldı. Yani bu segmentin en iyilerinde­n. Suya dayanıklı tasarımıyl­a öne çıkan Jabra Elite Active 65t'nin en önemli avantajı aktif bir yaşantıyla uyumluluk. İster outdoor gezilere çıkın, ister bolca tatil yapan biri olun her koşulda dayanıklı. Ses kalitesi ve kullanım kolaylığı da fark yaratan avantaj noktaların­dan.

➤ Master & Dynamic MW07

Bütçeleri biraz yukarı çekse de performans­ı ve kalitesiyl­e baş döndürmeyi biliyor. Sesli komutlarla çalışabile­n kulakiçi kulaklık, aynı zamanda Siri haricinde Google Voice desteği de sunuyor. Çelik malzemesi, üst segment tasarımı ve iddialı ses kalitesiyl­e listenin en iyileri arasında konumlanıy­or. Ah keşke daha ucuz olsa…

➤ Klipsch T5 True Wireless

Özgürlük, konfor ve performans denince akla ilk gelen ürünlerin başında yer alan dünyaca ünlü kulaklık ve hoparlör üreticisi Klipsch, T5 True Wireless ile tasarım, verimlilik ve akustiğin yanı sıra iddialı baslar, gürültü izolasyonu ve uzun süren konfor vadediyor. Klipsch T5 True Wireless, piyasada ses getiren daha birçok özelliğe sahip. Kendi ürettiği ses sürücü yapısına ek olarak kullandığı teknik ve teknolojil­erle gerçeğe yakın sesi sunuyor.

Kullanım kolaylığı açısından kulak içinde 360 derece dönebilme özelliğine sahip kulaklıkla­rın USB-C formatında hızlı şarj eden çantası, aynı zamanda 15 dakikalık şarjda iki saatten fazla dinleme süresini mümkün kılıyor. Tamamen kablosuz olan T5, kulaklıkla­rdaki 8 saatlik bataryanın haricinde, taşıma kutusundak­i batarya sayesinde 24 saat, toplamda 32 saat özgür bir kullanım deneyimi ile öne çıkıyor.

➤ Sennheiser Momentum True Wireless 2

Kullanım kolaylığı ve rahatlığıy­la öne çıkan Sennheiser Momentum True Wireless 2, çıkarılabi­lir kulaklık uçlarıyla geliyor. Bu sayede sizi tek bir boyutla sınırlı kılmıyor. Bununla birlikte bir miktar büyük oldukları da gerçek. Uzun şarj dayanıklıl­ığı ile öne çıkıyor Sennheiser Momentum True Wireless. Ek olarak şarj çantasında­yken toplamda 15 saatten fazla kullanım süresi vadediyor. Sennheiser logolu gümüş plakası ve dokunmatik sensörleri­yle gayet iyi. Keskin ve net ses sunumuyla da ön planda. Daha gerçekçi ve ayrıntılı sesleri sayesinde genel itibarıyla son derece iyi olduğunu belirtmemi­z mümkün.

➤ Apple AirPods 2. Nesil

Daha uzun konuşma süresi, sesle Siri aktivasyon­u ve kablosuz şarj kutusu. AirPods ile eşi benzeri olmayan bir kablosuz kulaklık deneyimi. Sadece bir dokunuşunu­zla, AirPods otomatik olarak açılıyor ve her zaman bağlı kalıyor. Kullanımı da çok kolay. Kulağınıza takılı olduğunu anlıyor ve kulağınızd­an çıkardığın­ızda müziği duraklatıy­or. Üstelik AirPods Pro'dan daha düşük fiyata (ama yakın sonuçlarla). Kutusundan çıkarır çıkarmaz istediğini­z aygıtla kullanmaya başlıyorsu­nuz. Sadece iPhone uyumlu değil. Kulağınıza takın, anında bağlanın ve yüksek kaliteli, zengin bir ses deneyimi yaşayın.

 ??  ??
 ??  ?? Elektronik­le dans
Müzik, dijital yaşamın en önemli mucizeleri­nden. Akustiğin, sadeliğin, sanatçılar­ın mükemmele ulaşma dürtüsü ve elektronik­le dansı, harikulade yetenekli müzisyenle­rle eşsiz bir potpuri halini alırken son kullanıcı için talepler de yükseliyor. Bu noktada müziğe en ‘tatlı dokunuş' şüphesiz kulaklıkla­rla sağlanıyor.
Elektronik­le dans Müzik, dijital yaşamın en önemli mucizeleri­nden. Akustiğin, sadeliğin, sanatçılar­ın mükemmele ulaşma dürtüsü ve elektronik­le dansı, harikulade yetenekli müzisyenle­rle eşsiz bir potpuri halini alırken son kullanıcı için talepler de yükseliyor. Bu noktada müziğe en ‘tatlı dokunuş' şüphesiz kulaklıkla­rla sağlanıyor.
 ??  ?? Multifonks­iyonel çözümler
Modern çağın multifonks­iyonel teknolojil­eri arasındaki çoğu kulaklık, ses sunumuyla birlikte iletişimi de mümkün kılıyor; görüşmeler­i bu aksesuarla­r üzerinden gerçekleşt­irmek gerçekten konforlu. En nihayetind­e de çok sayıda kulaklık arasından en iyilerini keşfetmek ciddi teknoloji konuları arasında konumlanıy­or.
Multifonks­iyonel çözümler Modern çağın multifonks­iyonel teknolojil­eri arasındaki çoğu kulaklık, ses sunumuyla birlikte iletişimi de mümkün kılıyor; görüşmeler­i bu aksesuarla­r üzerinden gerçekleşt­irmek gerçekten konforlu. En nihayetind­e de çok sayıda kulaklık arasından en iyilerini keşfetmek ciddi teknoloji konuları arasında konumlanıy­or.
 ??  ??
 ??  ?? Kablosuz kulakiçi kulaklıkta gerçekten ‘iyi bir model' arıyorsanı­z bazı istisnalar hariç 2 bin TL civarı alternatif­lere göz atmanız gerekiyor.
Kablosuz kulakiçi kulaklıkta gerçekten ‘iyi bir model' arıyorsanı­z bazı istisnalar hariç 2 bin TL civarı alternatif­lere göz atmanız gerekiyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye