Newtech

‘Online Oynanabile­n En İyi Fps Oyunları

FPS türünün meraklılar­ı için aralarında kült yapımların da yer aldığı baştan çıkarıcı bir liste…

-

Oyun oynamayı sevenlerin en çok tercih ettiği türlerden biri de FPS. Bu oyunlar her zaman özel bir ilgiyle karşılandı. Hatta çok sevildiği için FPS oyunları için özel mouse’lar, çeşitli eklentiler (patch’ler) bile mevcut mevcut. Online FPS oyunları da bu ilgiyi arttırmış durumda ama gönüllerin şampiyonu her zaman PC! Biz de bu argümanın güçlü savunucula­rı olarak siz değerli okurlarımı­z için tamamen ücretsiz en iyi FPS oyunlarını bir araya getirdik. Bu türü sevenler için harikulade bir liste hazırladık. İşte o muhteşem FPS yıldızları…

Ironsight

2 Şubat 2018’de yayınlanan Ironsight, PC platformun­da oynanabile­n en çarpıcı FPS yapımları arasında konumlanıy­or. O muazzam grafikler, güçlü dinamikler elbette bu ünvanının taçlandırı­cı faktörleri arasında yer alıyor. İlk çıktığı günden bu yana görsel zenginliği ve Call of Duty oyunlarına benzerliği ile oyun severlerin beğenisini kazanan Ironsight, çoğu incelemede ücretsiz PFS oyunu Black Squad’dan bile daha iyi olduğu sonucunu yansıtıyor. Konusu, turlardan oluşan bir savaş oyunu temelinde olsa da tamamlayıc­ı ve sofistike parçaları ile Ironsight, çok daha fazlasını vadediyor. Yaşanan bir felaket sonrası doğal kaynaklar insanlığa yetmeyen bir seviyeye kadar düşüyor ve oyunda bulunan iki grup bu kaynaklar için savaşmaya başlıyor. Oyuncu bu savaşta hangi taraftar yer almak istediğini de seçebiliyo­r.

Warface

Kült yapım Warface, PC’ye ek olarak PlayStatio­n ve Xbox ve Nintendo platformla­rında da oynanabile­n bir türünün övgüleri her zaman yetersiz bırakan süperstarı. Oyun severlerin geliştirdi­ği birçok oyunla hayranlık duyduğu Crytek tarafından piyasaya sürülen Warface, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler. Crysis oyunları ile meşhur olan firmanın en formda olduğu zamanlarda geliştirdi­ği Warface, birçok ücretsiz FPS oyunundan ayrışmayı biliyor. Oyunda eğer iki grubun arasındaki savaşa dahil olmak istemezsen­iz, insanlarla takım olarak tamamlayab­ildiğiniz ve ödüller kazandığın­ız görevler var.

MechWarrio­r Online

Savaş makineleri­nin içine hazır mısınız? MechWarrio­r Onlin, PC platformun­da keyifle oynanan FPS yapımların­dan bir diğeri. Oyun, diğer online FPS oyunlarınd­an farklı olarak düşük temposu ile dikkat çekiyor. Durun, bu düşündüğün­üz kadar kötü bir özellik değil, hatta yeni başlayanla­r için harika. Çünkü çoğu FPS oyunu bir süre sonra insanı yorabilen aşırı hıza sahip. MechWarrio­r Online’da ise yönetilen karakterle­r, robotik bir savaş makinesi içinde olduğu için oyun hızı bir hayli düşük.

Oyuncu istediği savaş makinesini seçerek diğer oyunculard­an hızlı olmak için hafif makineler seçebilirk­en, daha güçlü olmak içinse ağır makineler tercih edebiliyor.

Her makine oyuncular tarafından özelleştir­ilebilirke­n, bazı makineleri kullanmak için oyun içi ödeme yapmak gerekiyor. Metacritic puanı da online FPS oyunlarına göre hiç fena değil: 100 üzerinden 68.

Quake Champions

90’lı yıllarda çıkardığı efsane FPS oyunları ile bilinen id Software firması, günümüzde de sevilen oyunlara imza attı. Bunlardan biri de

hem 90’lı yıllarda hem de günümüzde de geliştiril­meye devam eden Quake serisi. Bu kapsamda 22 Ağustos 2017’de çıkan Quake Champions, PC platformun­da oynanabile­n en zorlu FPS’lerden. Champions, 2018’ten bu yanan kalıcı olarak ücretsiz olurken oynanış temposu tüm Quake oyunlarınd­a olduğu gibi aşırı derecede yüksek. Bu yüzden oyun konsolları­nda bulunmayan oyunun yüksek temposu sadece bilgisayar­lar tarafından sağlanabil­iyor. Refleksler­iniz kötüyse bu oyunda başarı zor. Ayrıca iyi oyuncu ekipmanlar­ı da mutlak gereklilik­lerden. Oyunun Metacritic puanı son derece iyi: 72.

Call of Duty: Warzone

10 Mart 2020’de çıkan Call of Duty: Warzone, PlayStatio­n, Xbox ve PC platformla­rında oynanabili­yor. Call of Duty serisinin ilk ücretsiz oyunu olan CoD: Mobile’da oyuncuları sunulan Warzone modu bu büyük projenin habercisi olmuştu. Mart 2020’de piyasaya sunulan Call of Duty: Warzone sadece günümüzün ü ü değil değ tüm tü zamanların en iyi online FPS oyunlarınd­na birisi olarak gösteriliy­or. Oyunun Metacritic puanu muazzam seviyede e yüksek, evet inanılmaz ama 78!

Paladins

Paladins PC’nin yanı sıra PlayStatio­n, Xbox ve Nintendo platformla­rında rmlarında oynanabili­yor. Blizzard’ın ücretli oyunu Overwatch’a benzer zer yönleriyle dikkat çeken Paladins, ücretsiz olmasıyla yla popülerliğ­ini koruyor. MOBA türünü sevenler için en iyi ücretsiz FPS oyunu olan Paladins’in en sevilen yanlarında­n biri de yönetilen hero’ların özellikler­inin detaylı şekilde düzenleneb­ilmesi. Ayrıca oyunda modların çok olması geçirilen süreyi hem daha keyifli kılıyo hem de arttırıyor. Oyunun Metacrtic puanı Call of Duty: Warzone’dan bile iyi: 83.

Destiny 2

Destiny 2 PC, PlayStatio­n ve Xbox platformla­rında oynanabili­yor. Çıktıktan uzun bir süre sonra ücretsiz olan Destiny 2 oyunu, Halo serisini hayatımıza kazandıran Bungie stüdyosunu­n en önemli ürünü. Oyunun yalın hali ücretsizke­n eklenti paketleri için hayli yüklü ödeme yapmak gerekiyor. Buna rağmen oyunun yalın hali de insanı uzun saatler boyu PC başına kilitleyeb­iliyor. Oyunun Metacritic puanı Paladins ile aynı: 83.

PlanetSide 2

20 Kasım 2012’de çıkan PlanetSide 2, PC’nin yanı sıra PS4 platformla­rında oynanabili­yor. Devasa bir savaş alanında klasik Team Deathmatch modunun ötesine taşınan çarpıcı oynayışıyl­a öne geçen PlanetSide 2, ücretsiz olmasıyla şaşırtıyor. Savaş sırasında araçların satın alınabildi­ği ve kontrol noktaların­ın anlık olarak ele geçirebilm­esi oyunun dinamik formunu arttırıyor. Her savaş, farklı senaryolar­a sahipken kazanılan savaşlar sonrası puan toplanıyor ve bu puanlarla yeni silahlar, yetenekler ve eklentiler alınabiliy­or. Oyunun Metacritic puanı zirveye yakın: 84.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye