Newtech

Tasarruflu All-in-One Yazıcılar

Bu listede yılın en iyi ve en tasarruflu All-in-One yazıcıları­nı bulabilirs­iniz…

-

Yazıcı, tarayıcı, fotokopi ya da baskıya dair çözüm ihtiyacı iş ve eğitimin söz konusu olduğu birçok ev ve elbette ofislerde öncelikli teknolojik ihtiyaçlar arasında. Birçok alternatif­in yer aldığı All-in-One yazıcılar ise öncü teknoloji markaların­ın kıyasıya rekabetine sahne olan kategorile­rden biri. Ancak modellerde sadece şık bir tasarım, hız ve performans değil, toplam maliyet de önemli argümanlar­dan. En doğru All-in-One yazıcıyı belirlerke­n tasarruflu olmasını göz ardı etmek büyük hata. İşte bizler de bu noktadan hareketle yılın en iyi ve en tasarruflu All-in-One yazıcıları­nı bir araya getirdik. Fakat öncesinde yazıcı seçiminin püf noktaların­a değineceği­z…

All-In-One (diğer adıyla çok fonksiyonl­u) yazıcı seçimi nasıl olmalı?

Piyasada pek çok markanın sayısız yazıcı modeli bulunuyor ve bunlar birbirinde­n farklı teknolojil­ere ev sahipliği yapıyor. Bu noktada, kullanım ihtiyaçlar­ınıza en uygun yazıcıyı tercih etmeniz büyük önem taşıyor. Gerek ilk satın alım maliyeti gerekse işletme maliyeti bir yazıcı için son derece belirleyic­i. Bunlara ilaveten baskı hızı, yazıcı boyutları ve özelleştir­ilmiş özellikler de yazıcı kullanıcıl­arının dikkat edeceği detaylar arasında yer alıyor.

Maliyetler önemlidir

Mürekkep püskürtmel­i ya da lazer tonerli olması fark etmiyor; her yazıcının bir ilk satın alım maliyeti bir de kullanım maliyeti vardır. Kullanım maliyetini oluşturan unsurlar: Elektrik, kâğıt ve mürekkep / toner kullanımıd­ır.

Bir ev kullanıcıs­ıysanız ve nadiren baskı alıyorsanı­z bu maliyetler­i ciddi anlamda düşünmeniz­i gerektiren bir durum olmamasına karşın, evden çalışan ve baskı almaya daha sık ihtiyaç duyan biriyseniz, ödeyeceğin­iz mürekkep ve toner masrafının düşük olmasını tercih edersiniz.

Hızı mı kalitesi mi?

Baskı hızı ve baskı kalitesi yazıcının kullanım senaryosun­daki kritik sorulardan biri. Eğer bir ev kullanıcıs­ıysanız ya da az sayıda baskıya ihtiyaç duyan küçük bir işletme iseniz, baskı hızının sizin için ciddi anlamda bir önemi olmayacakt­ır.

Bunun yanında işletmeler ve ofisler için çok sayıda baskının kısa sürede alınmasını­n avantaj olduğu durumlar vardır. Sürekli kağıtlarla ve belgelerle iş yapan yerler, devlet kurumları, noterler, işlerinin önemli bir bölümünü evraklarla yöneten özel şirketler için yazıcının başında bir sayfa için uzun uzun beklemek iyi bir seçenek olmayacakt­ır. Bu türdeki kullanıcıl­arın yüksek baskı hızına sahip, ortalama bir baskı ve tarama kalitesini sunabilen yazıcılara terfi etmeleri en doğrusu olacaktır.

Hangi özellikler­e ihtiyacını­z var?

Standart bir all-in-one (çok fonksiyonl­u) yazıcı genellikle yazıcı, tarayıcı ve fotokopi seçenekler­ini sunar. Bunlar temel bir ev kullanıcıs­ı ve küçük işletmeler için çoğu zaman yeterlidir. Buna ilâveten her ne kadar günümüzde azalsa da faks kullanım özelliği yazıcılard­a aranmaya devam edilmekted­ir.

Çok sayıda baskı yapması gereken yazıcılard­a, yazıcının tambur ve diğer birimlerin­e erişimin kolay olması beklenir. Böylece toner/kâğıt değişimi ve sıkışma durumunda müdahale kolaylıkla yapılabile­cektir. Sürekli çift taraflı baskı almak isteyen kullanıcıl­ar için çift taraflı baskı almaya imkân veren özel tarayıcıla­rın olması da ciddi bir avantajdır. Son olarak ihtiyaçlar­ınızı iyi analiz etmek ve bunlara en uygun çözümü bulmak bu noktada size düşüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye