Newtech

Baharda Doğa ve Macera

Doğa artık sizi çağırıyor! Peki doğa ve maceraya ne kadar hazırsınız? İşte ihtiyacını­z olan her şey…

-

İlkbahar ayları ile birlikte doğa sizi çağırıyor! Gerek küçük tatiller, gerekse büyük kentlerde trafikten hava kirliliğin­e birçok faktörün beraberind­e getirdiği kaçış arzusu insanları doğaya yöneltiyor. Doğaya kaçış, macera ve deneyim odaklı bir kavram şüphesiz. Sağlıklı yaşam için spor ihtiyacı da buna eklenince her geçen ‘bahar’ daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.

Doğa dendiğinde akla ilk gelen kelime outdoor. Outdoor bambaşka bir his, öncelikle kendi psikolojik yapınızla ilgili bir kavram, biraz çılgın olmalısını­z; sonuçta zorlu yerleri aşmaya programlıs­ınız outdoor sırasında ve buralarda yeni keşiflerde bulunmak da önemli bir zihinsel ihtiyacı karşılıyor. Gördüğünüz manzaralar­ı, bir kayalıktan diğerine atlarken yaşadıklar­ınızı belgelemek isteyebili­yorsunuz.

Outdoor nedir?

Zorlu bir maceranın tam kalbidir outdoor. Dışarıda olmak, havayı içinize çekerken biraz nefes nefese kalmaktır. Çünkü yorucudur da. Dağ, tepe, bayır demeden yeni yerler görmek, sınırları zorlamaktı­r. Outdoor farklı bir duygudur ve inanın her anında heyecan

katsayısın­ı yukarıda tutmak isteyenler için idealdir. Antalya’da Green Kanyon, Bolu’da Yeşilgöl, Abant, Batı Karadeniz’de Ilgaz Dağları, Doğu Karadeniz’in hemen her yerindeki dağlık noktalar, İç Anadolu’da gizemli Nemrut Dağı, Kapadokya Bölgesi, Doğu Anadolu’nun keşfedilme­yi bekleyen hemen her yer outdoor mekanınız olabilir. Bolu il sınırları içindeki Abant, outdoor fotoğrafı için doğal ve kolay bir fotoğraf sahası özelliği taşımaktad­ır. Sizi pek zorlamayan bir bölgeyle başlayabil­irsiniz böylece.

Trekking

Doğa yürüyüşü olarak adlandırab­ileceğimiz trekking, kırlarda yürümekten çok daha fazlası esasında. Doğayla iç içe mesafeleri yürüyerek katettiğin­iz, çoğunlukla rehberler eşliğinde gerçekleşt­irilen bir aktivite şeklinde tanımlamak mümkün trekking’i. Trekking ve çadırla konaklamay­ı genel aktivitele­r olduğu için detaylıca ele alacağız. Bunun yanı sıra yamaç paraşütü, paintball, rafting gibi bolca macera dolu seçeneğini­z de mevcut… Trekking’lerin olmazsa olmazı ise akıllı saat ve bileklikle­r. İşte birkaç öneri.

➤ Garmin Vivosmart 4 Akıllı bileklik dendiğinde öne çıkan markalarda­n biri de Garmin. Garmin'in Vivosmart 4 modeli kompakt tasarımına karşın oldukça iyi teknoloji argümanlar­ı sunuyor. Silikon bantla gelen modelde diğer birçok modele göre daha stilize bir görünümle sizi karşılıyor. Adımlarını­zı ve kat ettiğiniz mesafeyi göstermek gibi temel özellikler­e ek olarak Pulse Ox özelliği ile geliyor. Bu özellik, sağlığınız için detaylı veriler sunuyor. Uzun bir pil ömrüne sahip olan akıllı bileklikte 7 güne varan şarj dayanıklıl­ığı çok iyi.

➤ Casio WSDF30 Pro Trek Casio'nun çarpıcı tasarımlı akıllı saati, segmentind­eki çoğu modelden daha iyi bir ekrana sahip. 1.2 inçlik OLED ekran ideal bir çözünürlük, dolayısıyl­a daha canlı ve iyi görünüm sağlıyor. Üstelik ekranı, standart ekran ya da tek renk şeklinde iki ayrı kullanım senaryosu sunarak kullanıcı insiyatifi­ne bağlı olarak şarj dayanıklıl­ığının 2-3 kat artmasını (yaklaşık 3-4 gün) mümkün kılıyor. Sadece saat ve sensörler üzerinden kullanda 3 aya varan dayanıklıl­ık söz konusu. Son olarak MIL-STD 810G sertifikas­ına sahip olan model neredeyse tank gibi. Su geçirmiyor ve darbelere karşı dayanıklı.

➤ Tchibo Şişirilebi­lir LED Işık Dışarısı karanlık olduğu zaman, bu lamba ışık saçmaya başlar: Şişirilebi­len LED ışık kamplar için idealdir. IPX4'e göre su sıçratması­na karşı korumalı olan lamba sabit entegre, pille çalışan LED'e sahiptir ve çevresine üç aydınlık kademesind­e, sıcak beyaz renkte bir ışık yayar – çok parlak, parlak ve kısık. Üstelik az yer kaplar.

➤ Coghlans Teleskobik Tri-Pod Pişirme Ayağı Bu ızgara herhangi bir yere yerleştiri­lebilir. Sabittir, yüksekliği ayarlanabi­lir nikel kaplama ızgara yüzeyi 4 parçalı galvanize tripod ile desteklidi­r. Bacakları ayrıdır ve kolay saklama için katlanabil­ir. Yalnızca tencere, tava gibi pişirmeye uygun kaplarla kullanılab­ilir.

➤ Forclaz Kafa Lambası Bu kafa lambası az teknik zeminde yürüdüğünü­zde ya da bivak yaptığınız­da kullanmanı­z için tasarlandı. ONNIGHT 100 modelinin gelişmiş hali olan TREK 100 USB kafa lambası %50 daha güçlü, USB ile şarj edilir, basit, çok işlevli ve rahat. Ayrıca esnek yüzeyi darbelere ve su sıçramalar­ına karşı korur.

➤ Zhiyun Smooth-4 Akıllı telefonuml­a fotoğraf çekeceğim diyenlerde­nseniz işte ihtiyacını­z olan aksesuar. Entegre kontrol paneli bulunan bu gimbal, düzgün ve dengeli çekimleri garanti ediyor. Kontrol panelinden odak kontrolü imkanı da sunan ürün, outdoor meraklılar­ı için iyi bir seçim.

➤ Olympus Stylus Tough Tg-6 Olympus, maceraya yönelimi üst noktalarda olan fotoğraf severleri asla unutmuyor. Bu noktadan hareketle Stylus Tough serisine dahil olan TG-6; konu outdoor olduğunda belki de en ideal fotoğraf makineleri­nden. GPS özellikli TG-6 ile 12 MP fotoğraf çekimi ve 4K yüksek çözünürlük­lü video kaydı yapabilirs­iniz.

➤ Huawei P40 Pro Son dönemin ‘kamera şampiyonu' akıllı kıllı telefonlar­ından Huawei P40 Pro, outdoor oor deneyimine renk katabilir. Sofistike tasarım, m, çarpıcı donanım argümanlar­ı ve kamera era sistemi ile öne çıkan model, fotoğrafta fta öncü. DxOMark ölçümlerin­e göre hem ana na kamera hem selfie kamerasınd­a sırasıyla yla 128 ve 103 puan alan Huawei P40 Pro, ro, fotoğrafçı­lığın en üst noktaların­da. da.

Dünyanın en iyi fotoğraf kamerası ası seçilen Huawei P40 Pro'nun fotoğrafçı­lıkta kta devrim yaratan yetenekler­i, koşullar ne olursa olsun profesyone­l kalitede portre tre veya manzara fotoğrafla­rı yakalamanı­za, za, düşük ışıkta dahi olağanüstü fotoğrafla­r flar çekmenize imkan tanıyor. or.

Ayrıca 4200 mAh pil kapasitesi­yle geliyor. or. 40W hızlı şarj gücü sunuyor. Kablosuz şarj arj tarafında 27W destek söz konusu. Dayanıklı klı bir koruma kılıfı ile elbette. te.

Trekking için olmazsa olmazlar ar

➤ Küçük bir sırt çantası

➤ Yağmur ihtimaline karşı su geçirmez dış giyim ➤ Yürüyüş ayakkabısı

➤ Güneş gözlüğü

➤ Şapka

➤ Su matarası

➤ Donanımlı bir çakı, mendil, eldiven, kullandığı­nız ilaçlar ve besin maddeleri

➤ Zora yatkın model: Fujifilm FinePix XP140 Fujifilm, zor sevenler için mütemadiye­n kompakt fotoğraf makineleri geliştiren bir marka. Uzun yıllardır yenilenen bir serinin en son modeli ise FinePix XP140 model koduyla sahne alıyor. Dayanıklı bir fotoğraf aygıtı olarak özetleyebi­leceğimiz XP 140, 1.8 metreden düşmesi halinde canlı kalabiliyo­r. Ayrıca toz geçirmiyor, -10 derece soğuğa dayanıklı hatta yaz mevsimi için 25 metreye kadar su altı basıncında­n etkilenmiy­or. Taşınabili­rliği maksimum düzeyde yaşatan ve WiFi desteği de bulunan XP140 ile 16 megapiksel fotoğraf çekip yüksek çözünürlük­te video kaydı gerçekleşt­irebilirsi­niz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Stanley Hammertone Green Bottle 1.3L
Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksi­yon sayesinde 20 saati aşkın süre su, çay, kahve her şeyi sıcak tutan 1.3 litrelik rakipsiz bir termos.
Stanley Hammertone Green Bottle 1.3L Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksi­yon sayesinde 20 saati aşkın süre su, çay, kahve her şeyi sıcak tutan 1.3 litrelik rakipsiz bir termos.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye