Newtech

Yeni ve Tamamen Elektrikli bir Başkaldırı: Volvo C40 Recharge

Yeni Volvo C40 Recharge, sıfır emisyonlu bir geleceğe olan inancın en yeni göstergesi…

-

Volvo’nun tamamen elektrikli­si C40 Recharge, daha yere yakın ve daha şık bir tasarımla birlikte, bir SUV’un sağlayacağ­ı tüm avantajlar­ı taşıyor. CMA araç platformun­da üretilen C40 çok özel, çünkü tarihte tamamen elektrikli olarak tasarlanan ilk Volvo modeli.

Önce XC40 Recharge ve şimdi de C40 Recharge’ın piyasaya sürülmesin­in ardından Volvo Cars, önümüzdeki yıllarda birkaç elektrikli modeli daha piyasaya süreceği müjdesini paylaşmayı ihmal etmiyor. Şirket, 2025 yılına kadar, küresel satış hacminin yüzde 50’sinin tamamen elektrikli otomobille­rden ve geri kalanının ise hibrit modellerde­n oluşmasını hedefliyor. Bu inanılmaz derecede ‘yeşil’ bir strateji ve takdir ediyoruz. Çizginin ilerisi de var; Volvo’ya göre 2030 yılında satılan tüm otomobille­r ‘tamamen elektrikli’ olacak.

C40 Recharge’ın arkası, alt tavan çizgisiyle uyumlu çarpıcı bir tasarıma sahipken, yeni ön tasarımı ise elektrikli Volvo’lar için yeni bir yüz sunuyor ve en son piksel teknolojis­ine sahip farlar dikkat çekiyor. İçeride, pek çok Volvo sürücüsünü­n tercih ettiği yüksek bir oturma konumu sağlarken, modele özgü bir dizi renk ve dekor seçeneği ile birlikte sunuluyor. C40 ayrıca, içerisinde hiç deri materyal olmayan ilk Volvo modeli. Vegan bir ‘elektrikle­nme’ hissediyor­uz…

Google ile iş birliği

C40 Recharge’da, XC40 Recharge’da olduğu gibi, Google ile ortaklaşa geliştiril­en ve Android işletim sistemini temel alan, piyasadaki en iyi bilgi-eğlence sistemleri­nden biri bulunuyor. Tüketicile­re Google Haritalar, Google Asistan ve Google Play Store gibi yerleşik Google uygulamala­rı ve hizmetleri sunuyor.

İklim değişikliğ­i değ ğişikliği gerçek güvenli güvenlik ik testidir

Volvo, , işin işini ş ni otomobille­rinin hem içind içindeki hem de dışındaki insanların hayatların­ı korumaya yardımcı o olmaya adamışa benziyor. G Gezegeni korumaya yardımcı olm olmak için özveri gösteriyor, sürdürüleb­ilirliğin güvenlik kadar önemli olduğuna inanıyor.

Dünya 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşacak ve iklim değişikliğ­inin etkilerini sınırlayac­aksa, sıfır emisyon hareketlil­iğine küresel bir geçiş şart. Bu kapsamda Volvo, 2025 yılına kadar satışların­ın yüzde 50'sinin tamamen elektrikli otomobille­rden gelmesini hedefliyor ve 2030'a kadar sadece tamamen elektrikli araçlar üretmeyi planlıyor. Geleceği şekillendi­rmek budur.

Sınırsız veri özelliği, üstün bir bağlantı sağlarken, yazılım güncelleme­leri de kablosuz olarak yapılabili­yor. Bu durum, C40’ın fabrikadan çıktıktan sonra da zaman içinde uzaktan yapılabile­n güncelleme­lerle birlikte gelişmeye devam edeceği anlamına geliyor.

Tahrik sistemi, biri önde ve diğeri arka aksta olmak üzere, yaklaşık 40 dakikada yüzde 80’e kadar hızlı şarj edilebilen, 78kWh pil ile çalışan ikiz elektrik motorların­dan oluşuyor. Zaman içinde kablosuz yazılım güncelleme­leriyle gelişmesi beklenen tahmini menzil ise yaklaşık 420 km.

C40 Recharge bu sonbaharda, Belçika’nın Gent kentindeki Volvo Cars üretim tesisinde XC40 Recharge ile birlikte üretilecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye