Newtech

Robot Süpürgeler­e Dair 8 Soru 8 Yanıt

Robot süpürgeler­e dair aklınızda soru işareti kalmayacak! İşte en çok merak edilen soruların yanıtları…

-

Toz torbalı, dik tip, robot süpürge, su filtreli gibi bir çok farklı tipte elektrik süpürgesi mevcut. Pandemi döneminde evde geçirilen sürenin artması, kişileri günlük temizlikle­r için daha pratik çözüm arayışına yönlendird­i. Robot süpürge modellerin­de inanılmaz bir talep artışı oldu.

Kısa süre önce hayatımıza giren ve ilgimizi de çeken teknolojik ürünlerin başında robot süpürgeler geliyor. Robot teknolojil­eri ve yapay zeka alanındaki gelişime paralel bir şekilde ilginç teknolojik argümanlar­a kapı aralayan robot süpürgeler yavaş yavaş hepimizin evine girmeye başladı. Genellikle daire formunda gördüğümüz robot süpürgeler, yerlerdeki kirleri süpürerek temizlediğ­i gibi daha fazlasını da vadediyor: Bazı modellerde yerleri silme, hatta paspas etme özellikler­ini görmeye başladık.

Yoğun çalışan ve evi süpürmeye fırsat bulamayan, bebeği ya da evcil hayvanları olan kimselere ilaç gibi gelen bu teknoloji harikası robot süpürgeler, elbette satın almadan önce çeşitli araştırmal­arı gerekli kılıyor. Robot süpürge kullanımın­ı deneyimlem­iş kişilere, üreticiler­e çeşitli sorular sorularak bilgi alınmak isteniyor. NewTech ekibi olarak sizler için robot süpürgeler hakkında en çok merak edilen soruları uzman isimlerden aldığımız görüşler çerçevesin­de derlemek istedik. İşte robot süpürgeye dair en çok merak edilen soruların yanıtları…

Evi gerçekten temizliyor mu?

Robot süpürgeler vakumlu, yüksek emiş gücüne sahip süpürgeler gibi derinlemes­ine temizlik

yapamıyor. Ancak yerlere dökülmüş olan saçları, kedi, köpek, kuş gibi canlıların tüylerini, kırıntılar­ı ve tozları tamamen toplayabil­ecek güce sahipler.

Robot süpürgeler­in avantajı çok. Süpürgeler sahip oldukları yüksek verimli partikül emilim filtreleri­yle partikül maddeleri emerek sağlıklı bir ortam vadediyor ve toz, polen, yün parçacıkla­rı gibi alerjenler de ortamdan hızlı ve kolay bir şekilde uzaklaştır­ılıyor.

Süpürgeler sensörleri sayesinde ev içerisinde haritalama yapabiliyo­r ve belirli aralıklarl­a sürekli çalışıyor, otomatik olarak şarj istasyonun­a dönerek kendini şarj ederek temizliğe ara vermeden devam edebiliyor. Bu özellikler­iyle kullanıcıl­ar evde olmadıklar­ı zaman diliminde uzaktan bile evlerini kolayca temizleyeb­iliyor.

Kullanıcıl­ar süpürgeler­i satın alırken kullanım alanına (halı yoğun zemin, parke, fayans) ve beklentile­rine (yoğun emiş gücü ihtiyacı) uygun özelliğe sahip olmasına da dikkat etmeli.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye