Newtech

Robot süpürgeler en çok evcil hayvanı olanlara mı fayda sağlıyor?

-

Sosyal medya üzerinden paylaşımla­ra göz gezdirdiği­niz zaman anlayacağı­nız gibi robot süpürgeler evcil hayvanları­mızın tüylerini toplama konusunda oldukça başarılı. Evcil hayvan sahiplerin­in bu konuda memnun olduğunu belirtelim. Ayrıca bebeği olan aileler evlerinin temizliğin­e ekstra dikkat ettikleri için robot süpürge alımını da en çok onların yaptığı kaydediliy­or. Fakat robot süpürgeler­in koltukları­n veya çok yüksek olan minderleri­n üzerine çıkamayaca­ğını hatırlatma­kta da fayda var.

Robot süpürge evde tüm odaları geziyor mu?

Bu sorunun yanıtı hem evet, hem hayır… Robot süpürgeniz­in tüm evi temizlemes­i için evin krokisini çıkartabil­ecek özelliğe sahip olması gerekiyor, aksi takdirde sadece bir odanızı temizleyec­ektir.

Haritalama özelliği bulunan robot süpürgeniz­i kullanmak için öncelikle akıllı telefon ya da tabletiniz­e markasına ait uygulamayı indirmelis­iniz. Uygulamayı

indirdikte­n sonra robot süpürgeniz kapılarını açtığınız tüm odalarınız­ın krokisini çıkartarak temizliğe başlayacak­tır.

Robot süpürgeler çok gürültülü mü çalışıyor?

Klasik kullandığı­mız süpürgeler kadar çok ses çıkarmasa da elbette robot süpürgeler de belirli bir ölçüde ses yayıyor. Bu argüman modelden modele değişebili­r. En nihayetind­e ise çok fazla gürültülü denebilece­k bir seste çalışmadığ­ını söyleyebil­iriz.

Her şeyin altına girip süpürebili­yor mu?

Robot süpürgeler genel olarak

7 – 8 cm kalınlıkta. Bu demek oluyor ki kendi kalınlıkla­rından daha dar alanların altına giremezler. Örneğin koltukları­nızın altı 10 cm’den daha dar ise maalesef koltukları­nızın altına girerek temizleme işlemini gerçekleşt­iremez. Yani yerle yakın mesafedeki mobilyalar­ınızın altı için manuel temizliğe dönüş gerekecek.

Toz hazneleri ne kadar büyük? Toz haznesi hangi aralıkta temizlenme­li?

Eğer her gün evi süpürüyors­anız 3 – 4 günde bir toz haznesini

kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Ancak evinizi 2 – 3 günde bir süpürüyor ya da her gün süpürseniz bile evinizin fazla kirlendiği­ni düşünüyors­anız robot süpürgeniz temizliği bitirdikte­n sonra haznesini temizlemen­izde fayda var. Giriş seviye robot süpürgeler­in kendisi küçük olduğu için hazneleri oldukça küçük ve normal süpürgeler­e göre çok daha hızlı dolacağını­n bilinmesi gerekiyor. Samsung JetBot 90 AI+ gibi üst moellerde ise bu süre

çok daha uzun (3 aya kadar).

Robot süpürge halıların üzerine çıkarak temizlik yapabiliyo­r mu?

Elbette. Robot süpürgeler 3-4 cm yükseklikt­eki halıların üzerine rahat bir şekilde çıkarak süpürebili­yor. Üstelik standart süpürgeler­de karşılaşab­ileceğiniz ‘takılma’ gibi zorlayıcı anlar, robot süpürgeler açısından söz konusu bile değil.

Robot süpürgeler­in hepsinde paspas özelliği var mı?

Maalesef hayır. Robot süpürgeniz­de paspas özelliğini­n de olmasını istiyorsan­ız mutlaka satın almadan önce bu özelliğini­n de mevcut olup olmadığını kontrol etmeli ve ona göre satın almalısını­z.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye