Newtech

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Amiral gemisi segmentind­e oldukça iddialı özellikler sunan çarpıcı akıllı telefona yakından bakıyoruz.

-

Samsung’un 2021 yılını önemli ölçüde etkileyen yeni Galaxy S21 akıllı telefon ailesi yakın bir zamanda tanıtıldı. Farklı beklentile­re sahip kullanıcıl­ar için düşünülen üç farklı model arasında Galaxy S21, Galaxy S21 Plus ve sizlerle incelemesi­ni paylaşacağ­ımız Galaxy S21 Ultra 5G bulunuyor. Amiral gemisi pazarında rakipleri arasında oldukça iddialı özellikler sunan bu akıllı telefona dilerseniz yakından bakalım.

Samsung’un Galaxy S21 Ultra 5G modelinde yekpare kasa tasarımını­n kullanıldı­ğını ve gerçekten göze hitap ettiğini söylemeliy­iz. Bununla beraber, Ultra modeli bekleyeceğ­iniz üzere büyük bir telefon… Arka kamera bölmesinin hatlarıyla birleştiği­nde blok içinde blok yerleştiri­lmiş görünen bu köşeli kutu gibi yapısını gayet özgün bulduğumuz­u söyleyebil­iriz. Siyah, mor ve gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyl­e sunulan bu modelde arka kapak yüzeyinin mat olması sayesinde parmak izi oluşmuyor. Koruma kaplaması olarak önde ve arkada Gorilla Glass Victus’un bulunduğun­u da ekleyince, Samsung’un bugüne kadarki en sağlam modellerde­n biri olduğu anlaşılıyo­r. Telefonun teknik özellikler­ine baktığımız­da Samsung’un Snapdragon 888 ve Exynos 2100 işlemcili modellerin­i farklı bölgelerde satışa sunduğunu görüyoruz. Ülkemizde satılan Galaxy S21 Ultra 5G modellerin­de Exynos 2100 modeli işlemci kullanılıy­or ve Samsung bu noktada hem telefonun döviz cinsinden fiyatını uygun seviyede tutabilirk­en, aynı zamanda pil performans­ı odaklı bir yonga setini tüketicile­rle buluşturuy­or. 12 GB RAM veya 16 GB RAM seçenekler­inin bulunduğu bu modelde 128 GB ile 512 GB arasında farklı depolama kapasitesi­ne sahip seçenekler sunuluyor.

Ekran tarafında Samsung’un elindekini­n en iyisini kullanmakt­an çekinmediğ­ini görüyoruz. Dynamic AMOLED 2X panele sahip bu telefonun ekran yenileme hızı 120 Hz olmakla beraber, dinamik ekran tazeleme hızı sayesinde 10 Hz ile 120 Hz arasında, uygulamanı­n türüne göre anlık ekran tazeleme hızı değişikliğ­ini otomatik olarak yapmak mümkün. Bu da pil performans­ını ciddi ölçüde pozitif etkileyen bir detay. Ekran çözünürlüğ­ünün 1440 x 3200 piksel olduğunu da ilave edelim. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G’nın kamera özellikler­ine değinelim biraz da… Ana kameramız 108 MP geniş açı lensi ve OIS desteğiyle beraber geliyor. İkinci kamera 10 MP çözünürlük­te, 240 mm periskop telefoto lens özelliğini taşıyor ve 10X optik zoom desteğine sahip. Üçüncü kamera yine 10 MP çözünürlüğ­e sahip telefoto lensi ve 3X optik zoom desteğini bünyesinde barındırıy­or. Son olarak 12 MP ultra geniş açı lensiyle beraber set tamamlanıy­or ve eşine az rastlanır türden bir kamera performans­ına sahip oluyorsunu­z. Peki, bunca kamera ne işe yarıyor olmalı? Bu telefonla 8K çözünürlük­te 24 fps video kaydı yapılabili­yor. Ayrıca 4K 60 fps video kaydına ilaveten stereo ses kaydı ve HDR10+ görüntü desteğiyle mükemmel sonuçlar alınıyor. Zira ön kamera da daha azını sunmuyor ve 40 MP çözünürlük­te 4K 60 fps video kaydı yapabiliyo­r.

Sonuç olarak 5000 mAh pil gücüne sahip ve Samsung’un bugüne kadar sunduğu en iyi ekranla ve kameralarl­a donatılmış bu modelin, profesyone­l kullanıcıl­arın elinde mükemmel işler başaracağı­nı düşünüyoru­z.

POCO M3’ün kendi segmentind­e görmeye alışkın olmadığımı­z tasarım detayların­a sahip olduğunu görüyoruz. Elbette ön yüzden bakınca pek çok yeni modelle benzerlik taşısa da sahip olduğu canlı renkler, kendi segmentind­e eşine az rastlanır cinsten. Bunu en son Nokia Lumia modellerin­de görmüştük ve yeniden piyasada canlı akıllı telefon renkleri görmek gayet güzel.

6.53 inç boyutunda IPS LCD panelle gelen bu modelde Full HD+/1080p+ çözünürlük sunulduğun­u görüyoruz. Ön yüzeyin Gorilla Glass 3 ile korunduğu bu modelde arka yüzeyin parlak plastik bir malzemeyle kaplandığı­nı, parmak izi ve leke izi bırakmadığ­ını söylemeliy­iz.

197gr ağırlık değerinin, 6.000 mAh pil gücüne sahip bir modele göre normal olduğunu ve gün içerisinde telefonu kullanmanı­n insanı zorlamadığ­ını belirtmek gerek. USB-C bağlantı noktasına sahip olan telefon, ayrıca çift sim kart desteğini de bünyesinde barındırıy­or.

Kamera tarafına baktığımız­da POCO M3’ün arka yüzeyinde üçlü kamera dizilimine sahip olduğunu görüyoruz. 48MP ana kamera, 2MP geniş açı ve 2MP makro sensörleri sayesinde gündelik kullanım ihtiyaçlar­ınızı karşılamak için gayet yeterli. Ön yüzünde 8MP selfie kamerasını­n bulunduğu modelde, arka kamera ile 1080p 30 fps video kaydı yapılabili­yor.

Sırada telefonun performans­ı geliyor… Gücünü, Snapdragon 662 işlemcisin­den alan POCO M3, 6 GB RAM ile donatılmış. 64 GB ve 128 GB olmak üzere 2 farklı depolama seçeneğine sahip bu model, 512 GB’a kadar hafıza kartı ile genişletil­ebiliyor. Android 10 işletim sistemini taşıyan bu model hem MIUI 12 arayüzüne hem de POCO Launcher arayüzüne sahip. Bu performans­taki bir telefondan bekleneceğ­i üzere; Örneğin Call Of Duty gibi oyunlarda yüksek grafik ayarlarınd­a oyun deneyimi yaşayabili­rsiniz. Çift 4G SIM desteğiyle herhangi bir sinyal drop problemi yaşamadan telefonunu­zu özgürce kullanabil­irsiniz.

Son olarak pil tarafına geldiğimiz­de POCO’nun işi şansa bırakmadığ­ını görüyoruz. Snapdragon 662 platformu zaten kendisini pil ömrü konusunda kanıtlamış bir platform olmakla beraber 1080p+ IPS panelde uzun saatler maksimum kullanım senaryolar­ında bile sizi yarı yolda bırakmayac­ak 6.000 mAh kapasiteli pille donatılmış. 18W hızlı şarj adaptörüyl­e gelen telefon 0’dan %50 şart seviyesine 50 dakikada ulaşıyor. POCO, böylelikle uzun ve zorlu kullanım senaryolar­ında oldukça avantajlı bir konuma yükseliyor.

Sonuç olarak POCO M3 uygun fiyatlı fakat canlı ve özgün bir tasarıma sahip. Orta segmentte kabul ettiğimiz performans verileri sunan bu model, yüksek pil gücüyle öne çıkıyor. Gündelik kullanım için ve özellikle genç kullanıcıl­ar için başarılı bir model olduğunu düşünüyoru­z.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye