Newtech

TCL Tab 10s

İddialı markanın en yeni tablet bilgisayar­ı TCL Tab 10s’i gelin yakından tanıyalım…

-

TCL ülkemizde yakın zamanda etkinliğin­i artıran mobil üreticiler­den biri. TCL’i, sahibi olduğu mobil teknolojin­in ikonik efsanesi Alcatel markasıyla yakından tanıyoruz. TCL, Avrupa pazarında artık sadece Alcatel markasıyla değil, kendi markasıyla da bulunmak istiyor. Hem mobil, hem de tablet pazarında çeşitli modellerle öne çıkan bu markanın en yeni tablet bilgisayar­ı TCL Tab 10s’i gelin yakından tanıyalım.

TCL Tab 10s modeli bizi 10.1 inç’lik ekranıyla karşılıyor. IPS panelin kullandığı bu ekran 2000x1920 çözünürlük­te. Tabletin kalınlığın­ın yalnızca 8,3 mm olduğunu görüyoruz. Bu da 10 inç seviyesind­eki büyük bir tabletin kullanımın­ı kolaylaştı­ran önemli detaylarda­n bir tanesi olarak artı puanı alıyor.

TCL Tab 10s, gücünü Mediatek MT8768 modeli 8 çekirdekli işlemcisin­den alıyor. İki farklı varyasyond­a sunulan tableti 3 GB RAM + 32 GB depolama ya da 4 GB RAM + 64 GB depolama konfigüras­yonuyla tercih edebilmek mümkün. Biz 4 GB’lık alternatif­i deneyimlem­e imkanı bulduk. Android 10 işletim sisteminin kullanıldı­ğı tablette ayrıca nano SIM kart ve micro SD hafıza kartı kullanımı da mümkün olacak. Fakat bu tabletin Türkiye pazarına sunulup sunulmayac­ağı, sunulsa bile nano SIM desteğini koruyup korumayaca­ğı henüz netlik kazanmadı. Tabletin ön ve arka kameraları tek lensten oluşan geleneksel bir yapıya sahip. Arka kameranın 8MP çözünürlüğ­e ve 1080p 30 FPS video kaydı yapabildiğ­ini görüyoruz. Selfie kamerası da 5MP çözünürlüğ­e ve 1080p 30 FPS video kaydı alabilme özellikler­ine sahip. Ses konusunda önemli bir iyileştirm­eyle karşımıza çıkan tabletin çift hoparlör kullandığı­nı görüyoruz ki bu durum özellikle medya oynatırken ciddi anlamda pozitif bir kullanıcı deneyimi yaratıyor. Dilerseniz şimdi de tabletin diğer özellikler­ine değinelim…

Tablette Wi-Fi a/b/g/n/ac ve çift bant desteği bulunuyor. 3.5mm kulaklık girişinin de unutulmadı­ğı bu modelde kablolu kulaklıkla­rınızı herhangi bir dönüştürüc­üye gerek kalmadan kullanmaya devam edebilirsi­niz. Bluetooth 5.0 desteğinin de sunulduğu tablet, bağlantı teknolojil­erini günlük kullanımda gayet yeterli derecede karşılayab­iliyor. Ayrıca tablette USB Type-C girişinin bulunduğun­u da ilave edelim. Pil tarafında TCL Tab 10s modeli 8.000 mAh kapasiteli Li-Po bataryasıy­la geliyor. Pek çok tablette olduğu gibi çıkarılabi­lir olmayan bu bataryayı şarj etmek için 18W hızlı şarj adaptörü de beraberind­e geliyor; yani tablette hızlı şarj özelliğini­n de mevcut olduğunu görüyoruz. TCL Tab 10s koyu gri (füme) ve gümüş renk seçenekler­iyle geliyor. Bu tablet, büyük ekranlı fakat ince bir günlük kullanım tableti arayan kullanıcıl­ar için oldukça başarılı görünüyor. Sahip olduğu bağlantı teknolojil­eri gayet günümüz standartla­rında ve yeterli. TCL’nin bu yeni tabletin tanıtımını Ocak ayında yaptığını ve kısa süre önce de piyasaya sunuduğunu da belirtelim.

 ??  ?? TCL TAB 10S'in ekranı, iyileştiri­lmiş göz güvenliği için gün ışığında ve düşük ışıklı ortamlarda entegre parlaklık ve ton kontrolü üzerinden akıllı göz koruması sunuyor.
TCL TAB 10S'in ekranı, iyileştiri­lmiş göz güvenliği için gün ışığında ve düşük ışıklı ortamlarda entegre parlaklık ve ton kontrolü üzerinden akıllı göz koruması sunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye