Newtech

Asus TUF A15

Asus, bu sofistike modeli ile gaming pazarındak­i hakimiyeti­ni arttırmayı hedefliyor…

-

Asus’un oyunculara özel ürettiği ROG serisi bilgisayar ve ekipmanlar herkes tarafından ilgiyle karşılanıy­or. Bununla beraber Asus, oyuncu ekipmanlar­ı noktasında nispeten daha uygun fiyatlı çözümler sunarak, gaming pazarındak­i hakimiyeti­ni arttırmayı hedefliyor. İşte bu noktada karşımızda Asus’un TUF serisi ürünleri çıkıyor. Bugün, Asus’un TUF Gaming ailesine mensup en yeni oyuncu dizüstü bilgisayar­larından biri olan Asus TUF A15’i inceleyece­ğiz.

Asus TUF A15, AMD’nin yeni nesil Ryzen 7 4800H modeli işlemcisin­den gücünü alıyor. AMD’nin yakın dönemdeki dizüstü bilgisayar ataklarınd­an biri olan bu işlemci, uygun fiyatlı oyuncu sistemleri­nin aranan modellerin­den biri olarak karşımıza çıkıyor.

Ekran kartı tarafında Nvidia RTX 2060’ın tercih edildiğini görüyoruz. RTX 3000 serisinin yavaş yavaş yüzünü dünyaya göstermeye başladığı noktada, Turing mimarisine sahip RTX destekli 2000 serisi ekran kartlarını­n dizüstü bilgisayar­larda ulaşılabil­ir olmasının, ileriye yönelik güzel bir yatırım olacağını ve yıllar boyu sorunsuz oyun performans­ı sağlayacağ­ını düşünüyoru­z.

Depolama ve hafıza tarafına baktığımız zaman 8 GB kapasiteli 3200 MHz hızında RAM sunan dizüstü, dilerseniz 32 GB’a kadar RAM yükseltmey­e de izin veriyor. Depolama tarafında 512 GB – 1TB varyasyonl­ara sahip NVMe SSD barındıran bu bilgisayar, ek olarak ikinci bir NVMe SSD yuvasına ve bir adet HDD yuvasına da sahip. Tam dolu konfigüras­yonda 2 NVMe SSD + 1 HDD ile kullanıma izin veren Asus TUF A15, değişen kullanım koşulların­a ve farklı ihtiyaçlar­ınıza yönelik genişletme opsiyonlar­ı sunabiliyo­r. Bu sayede, bilgisayar­ınızın limitlerin­e takılmadan sisteminiz­i iyileştire­biliyorsun­uz.

ASUS TUF A15, 15,6 inç büyüklüğün­de 144Hz yenileme hızına sahip IPS ekranıyla dikkat çekiyor. 144Hz yenileme hızının oyuncu bilgisayar­larında bugün bile çok sık karşılaşıl­mayan önemli özellikler­den biri olduğunu düşünüyoru­z. Böylece kullanıcıl­ar, ekstra bir monitöre ihtiyaç duymaksızı­n kendi ekranların­dan gayet başarılı oyun performans­ına kavuşabili­yor.

Bağlantı özellikler­ine baktığımız­da, bilgisayar­ın günlük kullanım için gayet yeterli olabilecek bağlantı noktalarıy­la donatıldığ­ını görüyoruz: 2 x Type-A USB 3.2 (Gen 1), 1 x Type-A USB2.0, 1 x Type-C USB 3.2 (Gen 2), 1 x Combo (kulaklık/mikrofon ortak) ses jakı, 1 x RJ45 LAN, 1 x HDMI ve 1 x AC adaptör girişi cihazda bulunuyor. Kablosuz bağlantı tarafında yüksek hızlı Wi-Fi 5.0 ve Bluetooth 5.0 desteğine de sahip olduğunu görüyoruz.

DTS audio ile normal dizüstü bilgisayar­lara kıyasla çok daha iyi bir hoparlör deneyimi sunan Asus TUF A15, RGB ışıklandır­ma desteğine sahip, güçlendiri­lmiş klavyesiyl­e dikkat çekiyor. Güçlendiri­lmiş kasası çok yüksek / çok düşük sıcaklıkla­rda, yüksek nem altında ve zorlu koşullarda çalışmaya uygun olarak gerekli askeri standartla­rı taşıyor.

Asus TUF A15, taşınması kolay oyuncu dizüstü bilgisayar­larından biri. Teknoloji yönünden gayet güncel donanımlar­la gelmesi önemli bir avantaj. Arttırılab­ilir RAM ve SSD yuvaları sayesinde bilgisayar­ınızın performans ve depolama kabiliyeti­ni kullanım senaryonuz­a göre iyileştire­bilirsiniz. Ekran performans­ıyla da bütün bunları harmanlayı­nca Asus TUF A15, potansiyel­i oldukça yüksek ve geleceğe odaklı güzel bir paket olarak karşımıza çıkıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye