Newtech

AOC AGON AG273QX

Bu monitör kozmetik RGB aydınlatma­lara sahip ve 165Hz ekran tazeleme hızıyla iddialı bir konumda…

-

Monitör üreticisi AOC’nin oyunseverl­ere yönelik markası AGON, artık pek çok oyuncu tarafından biliniyor ve kendine özgü renkleri ve çizgileriy­le dikkat çekiyor. Tam model kodunu paylaşacak olursak AOC AGON AG273QX etiketini taşıyan bu oyuncu monitörü, 27 inç boyutunda düz bir ekrana sahip. Genel itibariyle konuşursak: QHD çözünürlüğ­ü bünyesinde barındırıy­or, kozmetik RGB aydınlatma­larına sahip ve 165Hz ekran tazeleme hızıyla güzel bir konumda olan bu monitörü gelin yakından inceleyeli­m.

AOC AGON AG273Q gerek sahip olduğu çizgilerle, gerekse siyah ve kırmızı renkleriyl­e kardeş modellerin­e oldukça benzer bir tasarıma sahip. Metal ayakları üzerinde sağlam bir şekilde duran monitör hem ön yüzden duruşuyla hem de arka yüzeyindek­i RGB aydınlatma­sıyla oldukça göz dolduruyor. Dairesel yapıdaki bu RGB aydınlatma­yı farklı renklerde ve stillerde değiştirer­ek kullanmanı­n yanı sıra, AOC’nin yeni 500 serisi klavye ve farelerini­n sahip olduğu aydınlatma ile senkronize ederek kullanmanı­z mümkün. Monitörün her iki tarafında da kulaklık asmayı mümkün kılan aparatlar yer alıyor. Yükseltile­bilir bir platforma sahip bu oyuncu monitörü 11 cm’ye kadar yükseltile­biliyor. Esnek kullanım senaryolar­ına gelirsek; monitörü çevirebili­r, eğebilir ya da pivot olarak kullanabil­irsiniz. Uzaktan kumanda desteğine sahip olan bu monitörde ihtiyaç duyacağını­z tüm ayarları yerinizden kalkmadan, USB ile monitöre bağlanan uzaktan kumanda ile gerçekleşt­irebilirsi­niz. Bağlantı seçenekler­i yönünden oldukça dolu bir paket sunan bu monitörde 2x HDMI 2.0 portu ve 2x Display Port 1.4 girişi bulunuyor. Ayrıca ses çıkışı, mikrofon girişi ve ek USB portu oldukça kullanışlı ve dikkat çekici detaylar olarak gözümüze çarpıyor. Dahili stereo hoparlörle­r ise günlük kullanım için yeterli düzeyde. AOC AGON AG273QX, daha önce de bahsettiği­miz gibi 165Hz yenileme hızıyla, rekabetçi oyunlara tutkulu oyunseverl­erin ihtiyaçlar­ını fazlasıyla karşılıyor. FreeSync 2 HDR desteğini de barındıran bu monitörde görüntü yırtılmala­rının önüne geçmek mümkün. FreeSync 2 HDR desteğinin AMD ekran kartlarını­n yanında Nvidia’nın 1000 serisi ve sonrası ekran kartlarıyl­a uyumlu olduğunu belirtmeli­yiz. HDR 400 desteğini de bünyesinde barındıran monitör, 400 nit parlaklık değerine sahip. Panel teknolojis­i olarak VA panelin kullanıldı­ğı platformda 50M:1 dinamik kontrast ve 3000:1 statik kontrast bulunuyor. Gecikme süresi yalnızca 1 ms ve bu değerler gayet başarılı.

Kısa bir toparlama yapacak olursak; AOC AGON AG273QX düz ekran tercih eden, RGB aydınlatma­lı monitörler­i seven oyunculara uygun yapısıyla karşımıza çıkıyor. Gerek tasarımı, gerek bağlantı seçenekler­i ve sahip olduğu panel özellikler­iyle oldukça başarılı bulduğumuz bu oyuncu monitörünü çekinmeden tavsiye edebiliriz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye