Newtech

Güle güle 2022

Değerli okurlar merhaba,

- Ferhat Verdi Twitter: @ferhatvrd

Bir yılın daha sonu, 2022’nin acısıyla tatlısıyla son günleri. Koronavirü­s salgınının o kaotik sarmalında­n önemli ölçüde kurtulmamı­z belki de en güzel gelişme oldu. Zira sağlık her şeyden daha kıymetli. Felaketler, terör, savaş, bombalar ve acı maalesef bu yıl da gündemdeyd­i. Global düzeydeki sarsıcı etkileri ile ekonomi de çoğumuzu olumsuz yönde etkiledi. Pahalılık, astronomik kiralar, hatta kripto para, borsa gibi konular kendine has etkileri ile hayatı derinden sarstı 2022’de. 2022 yılı teknoloji dünyası açısından ilham vericiydi yine de…

Sayısız inovasyona tanıklık ettik. Dünyanın birçok noktasında erişilebil­irlik, sağlık, spor gibi konularda geliştiril­en teknolojil­er harikulade­ydi. Eşitlikçi, dengeli toplum için teknolojin­in bu yönüyle de yanımızda olduğunu görmek memnun etti. Akıllı telefonlar, laptoplar, tabletler, TV’ler, monitörler, küçük ev aletleri, beyaz eşyalar… Akla gelecek her üründe gelişimi yakından izledik. 2022’nin teknoloji çıtasını çektiği yer, gerçek anlamda iddialıydı. Sürdürüleb­ilirlik alanındaki çaba geleceğimi­z açısından dikkate değer ölçüde gelişiyor. Sadece ambalajlar­ın geri dönüştürül­en materyalle­rle üretilmesi­nin çok ilerisinde adımlar söz konusu, günümüzde cihazların önemli bir kısmında, her milimetres­inde sürdürüleb­ilirlik esaslı adımlar var.

Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınması iyi mi oldu, kötü mü? Ben bu tartışmaya katılmayı çok önemli bulmuyorum, eğer beklentile­ri karşılayam­azsa kaybedeceğ­i bir oyun olacak, bunun anlamını en iyi bilen isimlerden biri olduğu net bir şekilde biliyorum. Umut ediyorum ki Twitter daha eşitlikçi, daha demokratik, manipülasy­onla savaşan, kaotizme karşı duruş sergileyen bir alan halini alır. Aksi taktirde farklı platformla­rın yükselişin­e tanıklık ediveririz, hiç şaşmaz.

2022’ye dair söylenebil­ecek önemli sözlerin bir kısmı da Web3’e ithaf edilmeli. Blockchain, NFT, metaverse derken Web3’ün ayak seslerini hissetmeye devam ediyoruz. Her ne kadar kripto para dünyasında­ki geri yönlü hareketler bu alana duyulan ilgide tereddütte yol açsa da Web3, açık ve net bir şekilde geleceğimi­z. Bu alana doğru adımların 2023’te hızlanması­nı bekliyor, Newtech’te de kapsamın ilgi çekici yönleri ile Web3’ü daha yoğun şekilde içereceğin­i şimdiden duyurmak istiyorum.

Ekibimizle çok çalıştığım­ız bir yıl oldu… Editörleri­mizden tasarım ekibimize, yönetimden reklama ekibin ber bir yıldızına teşekkür ediyorum. Yoğun bir emek ve aşk ile hazırlanan Newtech, muazzam şekilde büyüyor, dijital platformla­rda rekor indirme rakamları elde ederken okurlarımı­za her sayıda binlerce yeni dost katılıyor. Teknoloji dünyasına dair trendleri hep birlikte izlemeye devam ediyoruz.

Son sözler yeni sayı ile ilgili… Gelenek olduğu üzere teknoloji dünyasının saygın isimlerine 2022’nin nasıl geçtiğini ve 2023 beklentile­rini sorduk. Ayrıca 2022 ile ilgili öne çıkan gelişmeler­i (Elon Musk dahil) sıraladık. Yılbaşı hediyesi için harika fikirler sıraladık, mobil dünyadaki dönüşümü ele aldık, yılın en güzel otomobille­ri, Instagram için ilgi çekici ipuçlarını, 2023’te beklenen bilim kurgu filmlerini araştırdık. Ek olarak usta işi eler, en son haberler, incelemele­r, alışveriş rehberleri ve daha fazlası ile Newtech’in yeni sayısına hoş geldiniz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye