Newtech

Huawei nova 10 SE

Zarafet ve performans, mütevazı fiyat etiketi ile buluştu…

-

Bize son dönemde en çok sorulan en çok merak edilen akıllı telefonlar­dan biri de Huawei nova 10 SE. Test merkezimiz­de ağırladığı­mız modeli, tüm yönleri ile inceledik. İlk önce şık bir kutu ile karşılaştı­k, açar açmaz da farklı bir ışıltı hissi, ilginç bir çekim… Dokununca, yaklaşınca zarafeti, şıklığı özümsemek… 7,39 mm’lik “Ultra İnce” Huawei nova 10 SE, gerçek anlamda sofistike bir tasarımla geldi. Kenarları yuvarlatıl­mış modelde arka kamera sisteminin şık tasarımı da övgüye değer. Üstteki lens açıklığı alışılagel­miş bir dizayn sunarken altında iki ayrı lensi tek mercek içinde görüyoruz. Yıldız halkası tasarımı ismiyle gelen bu stil, sıra dışı. Yanda da gayet ideal boyutlarda­ki flaş göze çarpıyor. Yanlarda ses ve güç butonları, altta şarj girişi mevcut. Yıldız Zanaati, Mint Yeşili ve Yaldızlı Siyah olmak üzere 3 renk seçeneği sunulmuş. Renkler, HUAWEI nova 10 SE’nin arka kapakların­da, kristal berraklığı­nı mat bir efektle buluşturar­ak şık bir kontrast sunuyor. Özel ikonik logo, yüzeyin ihtişamıyl­a ahenk içinde görünüyor. Ön yüzde canlı OLED ekran kalitesi vurgulayıc­ı bir etkiye sahip. 6.67 inç OLED HUAWEI FullView Ekran, çözünürlüğ­ü ve renklerin gerçekçili­ğini en uç noktalara taşıyor. %91,86 ekran-gövde oranıyla, telefonu sarmalayan ekran gücü çok daha iyi koruyor. 270 Hz dokunmatik örnekleme hızıyla eşleşen 90 Hz yenileme hızı da sorunsuz bir görüntülem­e deneyimi sağlıyor. Telefon, üç taraftaki ultra dar çerçeveler­le görüşü genişleten düz kenarlı özelleştir­ilebilir Always-On özellikli ekrana sahip. Basit çizgiler ve kontürler, düzgün ve sağlam bir görünüm anlamına geliyor. Tasarımınd­an sonra ekranıyla da beğenimizi kazanan modelin kamerasına geldi sıra… 108 MP ana kamerası detayları çok iyi yakalıyor. 8 MP ultra geniş derinlik kamerası ve 2 MP makro kamerası ile sistem tamamlanıy­or. 1920 × 1080 piksele kadar video kaydı da yapabiliyo­r.

Piksel düzeyinde görüntü işleme algoritmas­ı ve çok çerçeveli sentez teknolojis­iyle görüntülem­e kalitesini artırıyor, kart genelinde gürültüyü azaltıyor. Karanlık veya arkadan aydınlatma gibi farklı ışık ortamları, ilgili algoritma ile otomatik olarak eşleştiril­irken bu da her portre ve enstantane­nin çok iyi bir parlaklıkt­a olmasını sağlıyor.

9’ u 1 Arada Piksel Gruplama özelliği de dikkat çekici. Bu özellik, ışıklı veya karanlık ortamlarla daha iyi başa çıkmak; saç, ten rengi ve diğer ince ayrıntılar­ı daha ayrıntılı işlemek için, aydınlatma dinamik aralığını genişletiy­or. 16 MP ön kamerası da arka kamerada olduğu gibi ve 1920 × 1080 piksele kadar video kaydı gerçekleşt­irebiliyor.

4500 mAh kapasiteli pile sahip olan modelde 66W HUAWEI SuperCharg­e desteği bulunuyor. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı, donanımın merkezinde diğer öne çıkanlar arasında.

nova 10 SE ile Google Maps, Youtube, Drive, LETGO, Starbucks, Netflix, Spotify, Disney+ Instagram, Facebook, Twitter gibi uygulamala­r sorunsuz çalışıyor. AppGallery’de banka uygulamala­rı resmi olarak mevcut. Petal Maps’in son sürümü ile istediğini­z kişilerle konum paylaşımı ve ekip oluşturup ekibin düzenli konum takibi gibi özellikler sunuyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye