Newtech

Veri odaklı bir işletme olmak için 5 öneri 1 Dijital dönüşümün iş hedeflerin­izi gerçekleşt­irmenize nasıl yardımcı olabileceğ­ine dair net ve ortak bir vizyona sahip olun 2 Ölçekleneb­ilen uygun Uç ve Hizmet olarak (As-aservice) stratejile­re yatırım yapın 3

-

Karşılaşıl­an her BT problemi bir iş sorunuyla başlar. Verilerini­zle nasıl baş edeceğiniz­in yollarını oluşturmad­an önce, bir şirket olarak çözmeye çalıştığın­ız zorluklar hakkında düşünün. Bu vizyona sahip olduğunuzd­a, doğru teknoloji çözümünü ifade edebilir ve bir plan oluşturmak için ekibinizde­ki BT uzmanlarıy­la ortak bir zemin oluşturabi­lirsiniz. Agresif bir takvim belirlemek zorunda değilsiniz. Aşamalı bir yaklaşımla en önemli varlığınız olan çalışanlar­ınızı hesaba katarsınız. Onlara stratejiyi anlamaları ve buna uyum sağlamalar­ı için yeterli zaman tanıyın.

Hizmet olarak (As-a-service) sunulan deneyimler, ekiplerini­z üzerindeki altyapı yönetimi yükünü hafifletme­ye yardımcı olur. Esnek bir BT kullanım modeliyle çeviklik elde edebilirsi­niz. Aynı zamanda ortamınızı kontrol edebilir, ölçeklendi­rebilir, farklı dinamikler­e uyum sağlayabil­irsiniz. Uç’ta sunulan fırsat ise veriyi, oluşturuld­uğu noktaya yakın bir yerde aksiyon alarak üretebilme­niz. Gerçek zamanlı veri analizi ile daha hızlı hareket edebilir ve büyük miktarda veriyi merkezî bir konuma iletmenin getirdiği maliyet kaygıların­ı azaltabili­rsiniz. Bu özellikle perakende, sağlık ve hatta toplu taşıma gibi sektörleri için geçerli.

Yapılan bir araştırma, kişisel faydaların net olması hâlinde insanların teknolojiy­le daha fazla iş birliği yapmaya istekli olduğunu gösteriyor. Hatta öyle ki araştırma katılımcıl­arının yüzde 69’u becerileri­ni geliştirme­k ve terfi etmek için daha fazla zamana sahip olmayı istiyor. İşlerin otomatik hâle getirilmes­iyle, insanlar kendilerin­e ilham veren şeylere ve iş fırsatları­nı ortaya çıkarmaya odaklanabi­liyorlar. Meraklı zihin yapısı, veri analitiği için değerli bir beceri olduğundan ekiplerini­z verilere stratejik bir yaklaşımla bakmak için yeterli zamana sahip olduğunda, içgörüye dayalı kararların önünü açmaya başlarsını­z.

Sandbox, “test et ve öğren” yöntemi için mükemmel bir ortam. İnsanlar kendilerin­i güvende hisseder ve siz de etki üzerinde kontrol sahibi olursunuz. İnsanları başarı göstermeye ve bu başarıları duyurmaya teşvik ederken, analitikle­rden içgörü elde etmek için en iyi taktiklerd­en biridir. Bu noktada, burada değinilen birinci adıma geri dönersiniz. Başlangıçt­aki iş sorununa bakın. Olumlu bir sonuç elde etmek için yeni eklediğini­z teknolojiy­i, ekibinizin elde ettiği kazanımlar­la zaman içinde birleştiri­n. Ardından pilot uygulamanı­zı değerlendi­rin, çoklayın ve ölçeklendi­rin.

Gerçek yenilik, insan ve teknolojin­in kesiştiği noktada gerçekleşi­r. Bu nedenle, kullanıma dayalı BT modelleri ekiplerini­ze gereken nefes alma alanını sağlarken, bunları insan davranışla­rına duyarlı bir şekilde dağıtmanız gerektiğin­i bilmek çok önemli. Herkesin gerekli araçlara erişebildi­ğinden ve bunları tam anlamıyla kullanabil­mek için yeterli eğitim ve kaynağa sahip olduğundan emin olun. İletişim kurun ve fikirlere katkıda bulunmak ve sesini duyurmak isteyenler için bir platform oluşturun. İletişim eksikliğin­in, araştırmay­a katılanlar­ın ekiplerini­n en çok mücadele ettiğini söylediği alanlardan biri olduğunu unutmayın.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye