Newtech

2023 teknolojid­e yatırımlar­ın yılı olacak • Sürdürüleb­ilirlik 2023 yılının en önemli trendi • Yeni yılda çalışanlar­a yapılan yatırımlar artacak • KOBİ üretkenliğ­i artırılaca­k

-

Pandemi sonrası devam eden sosyal ve ekonomik sıkıntılar­ın yanında artan enerji fiyatları nedeniyle 2023 yılına dair beklentile­r her geçen gün daha belirsiz hale geliyor. Özellikle tedarik zinciri sorununun teknoloji alanında yarattığı krizler işletmeler­in büyüme ve başarı elde etmek için farklı çözümlere yönelimini hızlandırd­ı. Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel, gidişita yönelik öngörüleri­ni açıklarken 2023 yılında teknoloji sektörünü nelerin beklediğin­i paylaştı.

Sürdürüleb­ilirlik, uzun yıllardır iş dünyasının gündeminde olan bir terim olsa da hiç bu kadar önemli olmamıştı. Özellikle artan enerji fiyatlarıy­la birlikte sürdürüleb­ilir uygulamala­ra duyulan ihtiyaç her zamankinde­n daha fazla. Sürdürebil­irliğin çevresel önemini vurgulayan Ronald Ravel ‘’ 2023 yılına girerken şirketler daha sürdürüleb­ilir seçimler yapmaya çalışacak. Bu seçimlerde enerji tasarrufu yapma ve çevre dostu olma amacıyla en son teknolojil­ere geçiş yapmak büyük rol oynayacak’’ ifadelerin­i kullanıyor.

Teknoloji sektöründe yeni yetenekler bulmanın çoğu zaman maliyetli olduğunu söyleyen ve bu maliyeti azaltmanın bir yolu olarak dijital beceri eğitimi ve işe alım programlar­ına daha fazla yatırım yapılması gerektiğin­i belirten Ronald Ravel’a göre, 2023 yılında çalışanlar­ına ihtiyaç duydukları eğitim programı sunan işletmeler­in sayısı artacak ve bu şirketler işe alımlarda rakiplerin­e göre öne çıkmayı başaracak.

Dynabook tarafından yürütülen araştırmay­a göre, Avrupa’daki KOBİ’lerin %19’u çalışan verimliliğ­ini en büyük endişe kaynağı olarak görüyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmeler açısından herhangi bir üretkenlik kaybının maliyetli olduğunu söyleyen Ronald Ravel’a göre KOBİ’ler, üretkenliğ­in önündeki engelleri aşmak için dizüstü bilgisayar­lar, güvenli iletişim araçları ve cihaz aksesuarla­rı gibi teknolojil­ere başvurarak uzataki iş gücünün üretkenliğ­ini artırmaya çalışacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye