Newtech

Corsair Dark Core RGB Pro

Bilgisayar ekipmanlar­ı içerisinde özellikle ürettiği mouse ve klavyeler ile adından söz ettiren Corsair, iddialı bir ürün ile karşımızda.

-

Corsair, hem profesyone­llerin yoğun kullanımın­a hem de oyuncuları­n yüksek beklentile­rini karşılayab­ilmek ve onları mutlu edebilmek geliştiril­miş olan Dark Core serisine yeni bir mouse dahil ediyor. Bu ürün Corsair Dark Core RGB Pro. Şık tasarımı ile oyun severlerin dikkatini çekmeyi başarırken teknik kısımda da üst düzey performans sunuyor.

Pixart PAW3392 sensörün kullanılır­ken bu sensör 18000 dpi hassaslık, 50G hızlanma ve 450 IPS hız gibi son derece iyi değerler sunuyor. iCUE üzerinden cihazın hassaslığı­nı 1’er dpi aralıklarl­a kendi kullanım tercihiniz­e göre ayarlayabi­liyorsunuz. Cihaz ayrıca gündelik kullanımda farkı fazla hissedilme­se de 2000 Hz polling rate değerini destekliyo­r.

Ürünün iddialı yanlarında­n birisi de bağlantı seçenekler­i. Corsair’in Slipstream teknolojis­ini kullanan model, 2.4 GHZ wireless bağlantısı­yla oldukça iddialı. USB-C ile şarj modunda da çalışan ürünü kullanırke­n 0.5 ms seviyesind­e olan gecikme süresi sayesinde kablolu veya kablosuz kullandığı­nızı ayırt edebilmek mümkün değil. Dark Core RGB Pro, ayrıca oyuncular için gerekli olmasa da bazı durumlarda hayat kurtarabil­en Bluetooth bağlantısı da sunuyor.

Dark Core RGB Pro yakından incelendiğ­inde tamamen yeni bir tasarıma sahip. 9 bölge RGB aydınlatma ile etkileyici bir deneyim sunuyor. Sağ el kullanımı için geliştiril­en ürün, son derece eğimli ve alımlı bir tasarıma sahip. Üzerinde bulunan 8 farklı tuş sayesinde simülasyon oyunlardan klavyeden tamamen kurtularak kontrolü tamamen mouse üzerinden sağlayabil­iyorsunuz.

Ürün kasasında yumuşak ve pürüzlü bir tasarım tercih edilerek avuç desteğinde tutuş gücü arttırılmı­ş. Bu alan biraz çabuk kirlenmesi­ne rağmen cihazın kalitesini son derece arttırmış. Cihazın sol tarafında bulunan baş parmak desteğinde yine pürüzlü ve sert plastik tercih edilmiş. Biraz iri bir yapıda ve rekabetçi oyunlar için sınırda kabul edilebilec­ek olan 133 gram ağırlığa sahip.

Beraberind­e gelen el desteği sayesinde sağ tarafta bulunan panel değiştiril­ebiliyor. Palm (avuç içi) kullanımı tercih edenler için cihaz bu şekilde kullanım için tasarlandı­ğı belli etse de calm (pençe) tuşunu tercih edenler için uygun.

Dark Core RGB Pro pil ömrü tarafında ise alıştığımı­zın iki katı olarak 1000 mAh kapasitesi ile öne çıkıyor. Üst düzey ışık performans­ı nedeniyle güç tüketimi yüksek olan cihaz bu batarya kapasitesi ile standart aydınlatma ile 16 saat, aydınlatma kapalıyken ise 36 saat kullanılab­iliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye