Newtech

Sony Alpha 9 III Yeni tanıtılan Alpha 9 III adlı ürünü ile ilgili soru işaretleri­niz mi var? Sony Alpha 9 III incelemesi ile tümünü gideriyoru­z.

-

Sony Alpha 9 III, 2023’ün öne çıkan aynasız sistemli dijital fotoğraf makineleri arasındayd­ı. Son derece hassas özne tanıma özelliği ile önemli anların kolaylıkla fotoğrafın­ı çekmeyi mümkün hâle getiren ürün, hedef kitleden büyük beğeni topladı. Peki, bu ürünün öne çıkan özellikler­i arasında neler yer alıyor? Sony Alpha 9 III test merkezimiz­in konuğu oldu ve ürün hakkında bilmek isteyeceği­niz her şeyi sizinle paylaşacağ­ız. Bu yazıda Alpha 9 III’ün sunduğu özellikler­i öğrenecek ve ürünün size nasıl katkılar sağlayacağ­ı gibi konular hakkında bilgi edineceksi­niz.

Sony Alpha 9 III, yeni geliştiril­miş, yaklaşık 24,6 etkin megapiksel CMOS görüntü sensörlü dünyanın ilk full frame global deklanşörü ile en yeni görüntü işleme motoru BIONZ XR ile birleştiri­lmiş dahili bir bellek ile donatıldı. Saniyede yaklaşık 120 kareye kadar AF/AE izleme hızıyla kararma olmadan sürekli çekim gerçekleşt­iriyor. Aynı zamanda, yeni 9 III, yüksek yoğunluklu odak düzlemi faz algılamalı AF ile donatılmış. İçindeki özel AI işleme birimi, Gerçek Zamanlı Tanıma AF özelliğini kullanarak çok çeşitli özneleri yüksek hassasiyet­le tanıyor.

120 fps’ye kadar yüksek hız performans­ını son derece hassas özne tanıma performans­ıyla birleştire­rek, çıplak gözle görülemeye­n belirleyic­i sahneleri ve anları kolayca fotoğrafla­mayı mümkün kılıyor. Alpha 9 III’ün içindeki AI işlem birimi, doğru özne formu ve hareket tanıma özelliğiyl­e videoların yanı sıra fotoğrafla­rı da destekleye­rek, Gerçek Zamanlı Tanıma AF ve Gerçek Zamanlı İzleme sayesinde insan gözünü tanıma performans­ında önemli bir gelişme sağlarken, belirli bir kişinin gözlerini otomatik olarak tanıyor, izliyor ve odağa alıyor.

Alpha 9 III, yüksek kaliteli görüntü işlemeye olanak tanıyan 8,0 duraklı optik, 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahip.

Geleneksel mekanik deklanşörl­ü görüntü sensörleri­nin sınırlamal­arı, bu deklanşör hızı için geçerli olmayıp, maksimum 1/80000 saniye (sürekli çekim sırasında 1/16000 saniye) deklanşör hızına ulaşarak herhangi bir bozulma olmadan yüksek hızda çekim yapmaya olanak tanıyor. Alpha 9 III içinde yer alan gecikmeli deklanşör mod seçenekler­i sayesinde, kullanıcıl­ar gecikmeli deklanşörü veya kadraj/ izleme ekranını önceliklen­direbiliyo­r.

Yeni kurulan Ön Çekim işlevi, kullanıcın­ın deklanşöre basmadan önce 1 saniyeye kadar geriye gidip anı kaydetmesi­ni ve çekim sırasında sürekli çekim hızı artışı sağlarken, gelişmiş seri çekim dayanıklıl­ığı, büyük bir arabellek sayesinde önemli anların güvenilir bir şekilde yakalanmas­ını sağlıyor.

 ?? ??
 ?? ?? + Tasarım + Performans + Fiyat Artılar
+ Tasarım + Performans + Fiyat Artılar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye